ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דבלין

פורום אירופה
    2
    2
    1853
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rachelben
      rachelben נערך לאחרונה על ידי

בעלי ואני מתכננים טיול ל- 4 ימים מלאים (לא כולל טיסות) לדבלין.

חשבנו לטייל גם קצת מחוץ לעיר. האם יש לנו מספיק זמן? מה הכי מומלץ לראות בזמן הקצר שלנו?

עדיף טיול כוכב או טיול מעגלי?

אשמח לכל התייחסות ורעיון

תודה,

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • godro
        godro נערך לאחרונה על ידי

דבלין

שלום,

העתקתי לכאן סיכום טיול שכתבתי באתר בשנת 2008, אני מאמין שלא השתנו הרבה דברים, מקווה שיעזור.

חזרתי לפני שלושה ימים משבוע בדבלין ואשמח לשתף אותך ואת כולם במסלול:
        התחלנו את הטיול ביום ראשון, הגענו לדבלין בשעות אחר הצהריים המוקדמות והתמקמנו באכסניית Oliver St.John Gogarty הנמצאת ממש בלב הטמפל בר מקום נחמד מאוד, לא מפואר אבל מספק את הצרכים בעיקר בהתחשב שרק ישנים שם. לאחר ההתמקמות יצאנו לעשות סיבוב רגלי קטן בפארק St.Stephen's Green המצא במרחק 10 דקות הליכה מהטמפל בר והוא פארק ירוק ויפה וכיף לעשות שם סיבוב. את הערב הראשון סיימנו בסיבוב פאבים קצר ובכמה פיינטים.
        ביום השני עשינו טיול ל Glendalough עמק שני האגמים, מקום מדהים שנמצא כשעה וחצי נסיעה מדבלין, עמק עם שני אגמים מרהיבים ביופיים לטיול רגלי עוצר נשימה, את אורך המסלול ניתן לקבוע לבד אני ממליץ ללכת עד הסוף למרות שזו הליכה לא הכי קצרה. אוטובוס לשם יוצא בכל יום מרחוב Dawson St. בשעה 11:00 ויוצא חזרה לדבלין בשעה 16:30, טיול מומלץ מאוד.
        את היום השלישי העברנו בתוך דבלין, פתחנו את היום במפעל של בירה גינס שמסמלת יותר מכל את דבלין ולאחר מכן המשכנו לסיור בכלא קילמינהם אתר היסטורי בהיסטוריה של דבלין המודרנית ומקום מעניין בפני עצמו. שני המקומות נמצאים ממש קרובים זה לזה.
        ביום הרביעי שוב יצאנו מהעיר עצמה, עלינו על רכבת ה Dart מדבלין לתחנת Bray עיירת חוף הנמצאת חצי שעה נסיעה ברכבת מדבלין לטיול רגלי על החוף ולצוקים יפים מן גרסה קטנה של צוקי מוהר, כמו כן יש בעיירה sea world נחמד שמומלץ לבקר בו. אני ממליץ לעשות את הטיול הזה שהוא קליל, לצאת בבוקר להביא איתכם סנדביצ'ים ולאכול מול הים עם הנוף היפה.
        ביומנו החמישי יצאנו לטיול ארוך של יום שלם משעה 07:00 ועד שעה 20:00 לצוקי מוהר הנמצאים בצד המערבי של אירלנד קצת יותר מארבע שעות נסיעה מדבלין.לטיול נרשמנו בלשכת המודיעין המרכזית בעיר, נסענו עם חברת Paddywagon, עלות הטיול 67 יורו שווה כל סנט שכן צוקי מוהר הם אולי האתר המרהיב ביותר באי ואסור לפספס אותו.הטיול גם עובר בדרך בכל מיני עיירות נחמדות ונותן הזדמנות לראות את נופי הפנים של אירלנד.
        את היום השישי העברנו שוב בתוך דבלין, פתחנו אותו בסיור במפעל הויסקי של ג'ימסון ואחר כך בסיור בטריניטי קולג' שם אני ממליץ להרשם לסיור המודרך שמועבר ע"י סטודנטים באונ', אני למדתי המון מהסיור הזה על ההיסטוריה של המקום והסיור כולל גם כניסה לספריה העתיקה מאוד של האונ'.
        את היום השביעי והאחרון העברנו בסיור ברחובות אותם כבר הספקנו להכיר די טוב וניצול השעות האחרונות לפני הטיסה לקניות.
        את הערבים מעבירים בעיקר בפאבים האינסופיים של דבלין עם כמה כוסות בירה, הרבה מוזיקה אירית ואווירה ששום פאב אירי בארץ לא יכול לייצר, לכל המעוניינים יש גם מועדונים בעיר למי שמחפש ריקודים.
        בנוגע למקומות כשרים למיטב ידיעתי אין בדבלין מסעדות כשרות.
        מקווה שעזרתי בתכנון הטיול, אשמח לענות לכל שאלה,
        טיול מהנה,

ניר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון