יומיים ברומא
-
צהריים טובים,
בתאריך 3/6(יום רביעי) אני ובעלי (זוג ללא ילדים) נוחתים ברומא בשעה 9:00
ביום שישי בבוקר אני נוסעים ברכבת לכיוון ונציה.
יהיה לנו יומיים לטייל ברומא, ומרוב המלצות בפורום אני הולכת לאיבוד.
אני צריכה את עזרתכם בתכנון מסלול ליומיים ברומא, שבהם נספיק לראות את כל אתרי החובה של רומא.
תודה

-
יומיים ברומאקחו אוטובוס תיירים שעובר בין האטרקציות בעיר .
-
יומיים ברומאבלשון המעטה, קצת קשה לראות את כל אתרי החובה של רומא ביום וחצי .
עם אוטובוס התיירים נוסעים ורואים מבחוץ ומרחוק את המקומות .
אני ממליץ שתקני באינטרנט כרטיסים לוותיקן ליום חמישי ב- 8:30 בבוקר .
כך לא תחכו בתור, ותוכלו לסיים את הסיור בוותיקן עד הצהריים .
בצהריים תלכו לקולוסאום, הפורום הרומאי וגבעת פאלטון עם סיור מודרך של כ- 3 שעות . דווקא בקולוסאום ובפורום הרומאי חשוב מאוד מדריך שמסביר .
אם נכנסים ללא מדריך אז רואים את כל המבנים\חפירות\הריסות ולא מבינים כלום . (ממש כמו לטייל בירושליים ללא מדרך) .
ביום רביעי אתם נוחתים בשעה 9 בבוקר . עד שתגיעו לעיר זה יהיה לפחות 11:30 .
תלכו לפיאצה נבונה, הפנתאון, כיכר הרפובליקה (ששם שוכן הפרלמנט האיטלקי ויש שם את העמוד\אובליסק הענק), המדרגות הספרדיות ופיאצה דל פופולו .
מה שתספיקו בזמן המועט העומד לרשותכם .
מזרקת טרווי בשיפוצים . גם כך זה מרשים מאוד, אבל אני בספק אם בזמן המועט שעומד לרשותכם שווה להגיע לשם .
-
יומיים ברומאאת לא צריכה המלצות של אחרים.איש איש ושטחי ההתענינות שלו.קחי ספר תיירות על רומא ותוציאי ממנו את מה שמענין אותך.כללית רומא די קומפקטית וביום אפשר לראות הרבה.
-
יומיים ברומאיום אחד
המדרגות הספרדיות,
מזרקת טרווי,
הפנתיאון,
פיאצה נבונהיום שני
המבצר
הותיקן
קולוסאום, שער טיטוס, קונסטנטין, פורום רומאי
פיאצה דל קמפדיליו
מסלול קצרצר לטעימה מרומא - מכל אתרי החובה.לדעתי, כדאי לוותר על ביקור בתוך הותיקן בביקור קצרצר
אפשר להסתפק בהגעה לרחבת הותיקן ולהכנס בחינם לכנסיית פטרוס.
או לוותר לגמרי, כי יחסית מרוחק מהמרכז התיירותי.
וגם לוותר על כניסה לקולוסאום.
אפשר להצטרף לסיור חינם מודרך במרכז העיר (יש מבחר מסלולים וזמנים)בסיור סגווי למשל, תוכלו להספיק המון בזמן קצר ובלי להתעייף. (חווייתי, אבל לא זול)
אם תכתבו בגוגל "יומיים רומא מסלול", תקבלו עוד המון הצעות...
כדאי לקרוא לפני על האפשרויות ולבחור יעדים שמעניינים אתכם ושתספיקו בזמן הקצר שלרשותכם.
-
יומיים ברומאתודה רבה לכולכם!!