ברלין
-
שלום לכולם
מסיבות שונות מנסים לשנות כיוון. מודה שוב לכל מי שעזר באשכול הקודם שלי. הוחלט לבדוק את ברלין.
כמה ימים הייתם מקדישים לעיר בהנחה שרוצים להגיע גם לפוטסדם ודרזדן?
ראיתי בטיפים המון המלצות ללינות במלונות ובדירות.. מתלבטת מה עדיף?. (יש המלצות שכבר תפוסות ביולי).
זוג+ילדה וכנראה זוג נוסף.
תודה ענקית
-
ברליןשבוע ימים.
-
ברליןהיי סמדר,
לפחות שבוע,נטו.
בטיול זוגי,אחותי בשבוע הספיקה גם את דרזדן .עם טיולי נדב.פשוט נוח להגיע אם לא שוכרים רכב.לא הייתי מבטלת אפשרות לרכב ליום אחד או יומיים,למרות התחבורה הנהדרת בתוך העיר ופוטסדאם.
לקבוצת מטיילים יהיה גם זול יותר ונוח למשל להגיע לשפריוולד ברכב.ואם מאריכים קצת את הטיול,אפשר להמשיך לסקסוניה,מדרזדן.
לגבי לינה,תבדקי גם מול המקומות עצמם,כך במלון דירות שלנו,הייתה רק דירה אחת דרך בוקינג...וישירות לא הייתה בעיה לשתי דירות .באותו מחיר ואותם תנאי ביטול.
גם בספטמבר בזמן המרתון,כאשר בבוקינג לא היה מקום,הזמנתי לבן שלי שם ישירות ללא בעיה..
המלצות לינה יש מיליון..ב1001 טיפים ובלוגים.
לבדוק והתאים לכם,את יודעת..תחבורה ציבורית בעיר נהדרת,עדיין רצוי להיות לא רחוקים מידי.לגבי ארוחת בוקר,למדתי עם השנים שמוכנה לוותר אליה במלון.
להתחיל את היום עם בית קפה שכונתי וטוב, מעניין יותר.העיקר שיהיה בחדר מקרר קטן,אפשרות לקפה..בפלאורס יש קפה ומאפה ע"ח הבית בבוקר,ושפע אפשרויות ביציאה מהבניין.מהצד נראה שברלין

סביב השעון. -
ברליןהיי
שבוע כולל שני המקומות האלה?
אמה,הסתכלתי אתמול במלון שהיית בו ודי מלא כבר...
-
ברליןפוטסדאם זה טיול יום/חצי יום.
כל אחד ומה שמתאים לו.אם לא נכנסים לארמונות,לא מתעכבים מידי בגנים ואפילו עושים סיבוב במרכז העיר אפשר עד צהריים מאוחרים לצאת חזרה.
אפשר לעצור ולהיכנס או שרק להסתובב סביב וילה ונזה.אני אישית מאוד רציתי להיות שם.לראות את המתחם בכלל,על דרזדן ויתרנו.לשפריוולד לא היו לי שותפים

היו הנחיות מאוד מדוייקים איך להגיע לשם בתחבורה ציבורית.
עם שווקים עתיקים,יד שניה פחות מעניין אותכם,אפשר לוותר על עליהם.או פחות להתעכב. בעלי,למשל, פחות אהב את פרצלאוברג,עשינו סיבוב ואחורה פנה.
גן חיות זכה לתגובה הרבה יותר טובה,שלו. בכלל הפארקים בברלין גדולים ויפים.באחד מהם נתקלנו במקרה,והיה נעים לאחר סיור באזור להזאר בו קצת.
את הפארק ה"רוסי" ראינו בדרך לשדה לכמה דקות.ענק,מעניין,.ויקטוריה פארק תכננתי ולא הגעתי.שייט,סתמי בעיני,מעולה למנוחת הרגלים ונמנום קל
הגברים נרדמו לא רע
אם יש לכם אפשרות ל10 ימים,יהיה נהדר בשילוב הטבע הקרוב כל כך.
מצרפת לך כמה דברים שאספתי.השנה ,כל מה שתוכנון,לא יצא לפועל. העיקר הבריאות.המקומות ימתינו לנו.בינתיים אוספת עוד חומר
טיול של אורנה מפראג
איריס גם מפראג
חנות גבינות בדרזדן-מזמן שמרתי
בבלוג של רחל,תקריאי על סקסוניה
זויה, ועוד אחד עם תכנונים שלה יש גם אשכול ממש של זיוה..
ברלין כולל פוטסדאם, ודרזדן העיר שבוע נטו.
בת כמה הבת? הנושא היהודי מעניין? באחת הקבוצות של סיורי נדב שהיינו, היתה משפחה עם ילדים כבני 10-14 והיה להם מעניין ולא מכביד.
בביקור בריכסטאג טיילנו עם קבוצת רוסים שהגיעו ברכבים מרוסיה,עם ילדים מגיל 6 ולא היה להם מוזר כלל לקחת אותם לסיור כזה.להיפך אמרו לנו.
-
ברליןהיות ואתם עם ילדה קטנה, מן הסתם קצב הטיול שלכם יואט. תרצו ודאי לחזור לדירה בצהריים למנוחה ואז לצאת שוב, תרצו ודאי להתעכב בגן שעשועים מדי פעם כדי שהילדה לא תישאר בעגלה כל היום... לכן, מציעה למתוח את החופשה ככל האפשר - 10 ימים, אם זה אפשרי, ואם לא, אז לוותר לפחות על דרזדן הפעם, שלטעמי שווה יותר מיום טיול אחד, ואם אתם מתכוונים לנסוע ולחזור באותו יום לברלין - אז יוותרו לכם שעות ספורות לעיר.
בעניין הלינה - נראה לי שבהרכב שלכם עדיפה דירה, וכדאי לכם לבדוק המלצות גם בטריפאדוויזור, רק בידקו את תאריכי ההמלצות, ואל תלכו על המלצות בנות יותר משנתיים...
רבקה
-
ברליןתודה רבה לשתיכן, הילדה שלנו בת 14 כך שאפשר לזרום....
-
ברליןאופס... בהחלט אפשר לזרום אם כך...
ואם כך, הייתי שוקלת מלון או דירה לפי העדיפות שלכם - הצורך לבשל לבד ארוחות או העדפה שלכם שינקו כל יום את החדר (מלון) בכל מקרה, כדאי להיות קרובים לתחבורה ציבורית.
רבקה
-
ברליןהיי
בילינו את השבת בחפירות באתרים ובטיפים כאן,מקומות רבים תפוסים ולכן אשמח לקבל המלצות לדירות או מלון במיקום טוב ובמחיר סביר, במידה וזה לא מופיע בטיפים.
תודה
-
ברליןהיי,אחותי הייתה ב Apartments city-room Berlin
הם מאוד אהבו את הדירה ואת המקום.
אמה
תבדקי סביב הקשה הופה
-
ברליןאמה תודה... תפוס...
-
ברליןאנחנו היינו ב Apartments am Brandenburger Tor
מומלץ בחום.
מצרפת את תיאור הטיול שלנו עם הבנות (בנות 13.5 ו- 11.5).
-
ברליןתודה שירלי, הולכת לבדוק.
-
ברליןלא מניסיון עדיין, אבל ממליצה לבדוק את suites novotel, נראה לי מאוד מתאים.חדר גדול יחסית, עם מקרר קומקום ומיקרו, לא מתאים לבישול בחדר, אבל כן לארוחות קלות. היינו בנובוטל בשטרסבורג והיה מאוד נוח. אפשר להזמין באתר המלון עם ביטול חינם אפילו ביום הגעה.
תהנו!
-
ברליןמישהו מכיר את mercure hotel chateau?
-
ברליןסמדר,לא מנסיון אישי..
10 דקות הליכה(800 מטר) לU1 וU9
8 דקות לקוי (S(600 מטר
המלון אהוד על ישראליים חלק בזכות ארוחת בוקר
-
ברליןאמה תודה, את תמיד זמינה וזה כל כך מעודד