משטרה בהודו
-
דבר ראשון אהלן חיפשתי וחיפשתי וחרשתי על הטיפים על שאלות נפוצות ועל מליון הודעות פה בפורום ובאמת שלא מצאתי שום הודעה שקשורה למשטרה ויחסה למטיילים כמה חברים שהיו וחזרו אמרו לי דברים שונים לגבי המשטרה ורציתי לברר מה אצלכם חלקם אמרו לי שהם נטפלים לכל תייר במטרה להפילו ולקחת קת שוחד וחלקם אמרו לי שגם אם רוצחים להם מול הפנים זה לא ממש מעניין אותם וגם במקרה הרע קצת כסף מציל נפש האם יש סיבה לפחד מהם או לא? במיוחד בעניין ההשתלות סמים בתיקים תודה ! -
עוד שאלה הזויה. מה לךולמשטרה ההודית. הייתי שלוש פעמים בהודו כל פעם 3 חודשים ולא נתקלתי אישית בחצי שוטר. -
האמת- לא יצא לי...לא באתי בשום מגע עם המשטרה בהודו כל הטיול. אני לא חושב שיצא גם לך. שמעתי שכדאי להחזיק שטר של 50$ למקרא שתצטרך לשחד- שוב לא יצא לי אישית. לגבי השתלת סמים בתיק- לדעתי, זה בגדר שמועה בלבד. לא הכרתי שם אדם ששתלו לו סמים או שמעתי סיפור אישי כזה. אבל בהודו - סאב קוץ` מלגאה (הכל אפשרי) ותמיד כדאי לשים עין על הדברים שלך. לסיכום: שלא ידאיג אותך הנושא הזה... ערן -
האמת- לא יצא לי...:Reתודה חבר`ה זה מרגיע לשמוע דברים כאלו חברים שלי כן נתקלו בכמה אבל בדרך כלל הם אפילו לא הסתכלו עליהם ובכבישים הם פשוט המשיכו לסוע על האופנועים (סתם הכניסו אתי לסרטים) -
משטרה בהודויקירי- אחרי תשעה חודשים בהודו אני מציעה לך בחום- אל תסתבך עם השוטרים בהודו !!! כמו שהם יכולים להיות אדישים לגמרי הם יכולים לרדת לחייך בצורה שלא תאמן. כמו שהם יתעלמו ממך באדישות אם ימצאו לך בתיק שלושה קילו סמים, הם גם יכולים לעצור אותך על כמה פירורים לכל החיים. אין כלל אחד לכל שוטרי הודו. כל שוטר והחוקים ,ההקפדות, לקיחת השוחד, השחיתות או ההגינות שלו. כל שוטר והנסיון שלו עם תרמילאים (ויש מקומות שבהם השוטרים מכירים טוב את הישראלים והתיכמונים שלהם ומאוד לא מסמפטים אותם בלשון המעטה...) שלא תגיד אחרי זה- לא ידעתי, לא שמעתי, לא אמרו לי.... ותמצא את עצמך תלוי בחסדי שופט מקומי אחרי שזרקו אותך ל- 10 שנים בכלא (והיו מקרים מעולם.......). שיטת ההגנה הכי טובה עבורך היא המניעה- פשוט אל תעשה שום דבר שהוא לא חוקי, על אחת כמה וכמה כשיש שוטרים בסביבה (בעיקר בדרכים). לכל מקום שתגיע בהודו ברר עם התיירים על אופי השוטרים המקומיים ודרכי ההתנהגות המקובלות. ואם כבר נתקלת באחד או הסתבכת במשהו-כמה כללים: 1. התייחס בכבוד מקסימלי לשוטר שמולך. שוטרים מקבלים המון כבוד מהמקומיים והם מצפים לאותו יחס גם מהתיירים. 2. אף פעם אל תראה לו שאתה מזלזל בו או ביכולות הקוגניטיביות שלו. זה מעליב אותם (ובצדק) והטיפול בך רק יתעכב. 3.תן לשוטר להגיד לך לבד אם הוא מעוניין בשוחד או לא, נסה להציע אבל אל תלחץ, יש מקומות שבהם השוחד אסור בתכלית האיסור. שיהיה בהצלחה, ושלא נדע:) -
משטרה בהודו:Reהשוטרים בהודו.. אם אתה צריך מהם עזרה במציאת הדרך אתה יכול לשאול, אבל זהו בערך. הם לא אמינים במיוחד, ובד``כ דואגים בעיקר לאינטרסים שלהם. אם זה מסתדר עם החוק מה טוב, אם לא - לא נורא. הנה כמה דוגמאות (כולן ממראה עיניים אישי שלי): 1 - נסעתי במונית, הנהג עשה סיבוב פרסה במקום אסור, מייד עצרו אותו 2 שוטרים. הנהג מוציא כמה שטרות של 10 רופי ויוצא מהרכב, כשהוא חוזר הוא מספר שהעניין עלה 50 רופי. לשני השוטרים יחד (וכמובן.. הוא קיבל טיפ קטן). 2 - אבל לא צריך לבצע עבירות כדי לשלם: נסיעה מאמריצר לדרמסלה, ג`יפ, אני ועוד כמה ישראלים. במיוחד כשהיינו באזור פנג`אב - כל חצי שעה שוטר אחר עוצר את הרכב. הנהג, עצבני, יוצא החוצה וחוזר אחרי דקה. עדו 50 רופי הלכו לעוד שוטר, כדי שלא יעשה ``בדיקות`` ברכב. 3 - הייתי עם קבוצה של אירופים וגם 2 הודים בחבורה, אי שם ברג`סטאן.. נדבקת אלינו קבצנית. נדבקת ולא עוזבת. בסופו של דבר התעצבן דווקא אחד ההודים, מתוך כעס דחף לה ליד כמה שטרות של 100 רופי (בחור אמיד יחסית..) וצעק עליה שתלך כבר. טעות קשה, כמובן! וממש בלי שאף אחד מאיתנו הבין מאין, פתאום הופיע שוטר עם אלה לידינו. שני המעורבים, הבחור ההודי והקבצנית, נלקחו לתחנה - היא באשמת קבצנות, הוא באשמת עידוד לקבצנות. אבל מה הקשר בין קבצנות למשטרה..? בהודו?! כנראה שיש קשר. 20 דקות אח``כ חוזר הבחור, מבוהל לגמרי, ומספר שהשוטר צעק עליו שאם הוא לא עף משם ומייד הוא יפתח לו תיק. אחרי שיחת הרגעה מצידנו ונסיון להבין מה קרה.. מתברר שהשוטר ``החרים`` את הכסף מהקבצנית.. אבל לא החזיר אותו לבחור. 4 - על עזרת המשטרה (עזרה שלא ממש היתה) בחיפושים אחרי הישראלי הנעדר מלפני שנה וחצי אני מניח שלפחות חלק מכם יודעים... באזורי הסמים בצפון הודו הסוחרים מקושרים במשטרה. וכדאי מאוד לא להסתבך, לא עם אלה ולא עם אלה. -
הצחקתני95 אחוז מהישראלים שם מעושנים ברמת זומבי!!!! אז לא לעשות משהו בניגוד לחוק נשמע משעשע למדי...למי שראה את עדר הזומבים הישראלים. הרי הם לא באים לטייל הם באים לחשש:) -
איתן ממש מעודד תיירות להודו -
נו באמת...95 אחוז מהישראלים מעושנים וחלקם אפילו ברמת זומבי. אז ללכת לפי החוקים? הרי הם באו להודו לטייל או לחשש? שחס וחלילה שוטר לא יזמבר להם תצורה על ``משקל עודף בתיק``:) -
משטרה בהודו:Reלצערי הרב נתקלתי פעם אחת בצורך במשטרה והשוטרים החטיפו לבעיה שהייתה לי לפני שווידאו שבמאה אחוז זה הוא הבעיה,והחטיף גם לאנשים נוספים . הייתי במקום שהיתה תקופה עם הרבה חיפושים על אנשים אבל בעקבות שאני לא מעשנת אז אמרתי להם את זה והם הבינו אז אם אין לך כוונה לעשות דבר אסור אין לך דאגה אבל אם יש לך סיבה לדאגה אז כידאי שתשים יותר תשומת לב כי יש לפעמים שאתה יכול לתן להם בקשיש אבל לפעמים אתה יכול להגיע למצב של סיבוך והרבה ימים בכלא -
משטרה בהודו:Reלצערי הרב נתקלתי פעם אחת בצורך במשטרה והשוטרים החטיפו לבעיה שהייתה לי לפני שווידאו שבמאה אחוז זה הוא הבעיה,והחטיף גם לאנשים נוספים . הייתי במקום שהיתה תקופה עם הרבה חיפושים על אנשים אבל בעקבות שאני לא מעשנת אז אמרתי להם את זה והם הבינו אז אם אין לך כוונה לעשות דבר אסור אין לך דאגה אבל אם יש לך סיבה לדאגה אז כידאי שתשים יותר תשומת לב כי יש לפעמים שאתה יכול לתן להם בקשיש אבל לפעמים אתה יכול להגיע למצב של סיבוך והרבה ימים בכלא -
משטרה בהודו:ReO_O איתן אתה מעודד לגמרי תאמין לי עכשיו הרבה יותר כיף לסוע
אתם מבינים הבעיה היא לא מה אני עושה
אלא יותר וגם מה השוטרים רוצים
חברים שלי סיפרו לי שלהם דווקא לא נטפלו אבל יש מקרים
ברור שאני לא מתכוון להסתבך ולתת סיבות למשטרה אבל
לכו תדעו מה הם מסוגלים לעשות
לשלם אין לי בעיה לשלם
שילך הכסף קיבינימט
רק שיעזבו לנפשנו
לא כל עצירה מצד שוטר מלווה בכאב ראש והפסד כספי נכון? -
משטרה בהודו:Reאני מקווה שההודעה שלי לא גרמה לך לחשוב שתהיה לך בעיה איתם. כמו כולם בהודו, גם השוטרים מנסים להתפרנס, והמשכורות לא משהו... בערך 100 $ לחודש.. כך שקצת ``בקשיש`` מפה ומשם זה משהו מקובל אצלם. בקשר למה שכתבת - ``הבעיה היא לא מה אני עושה, אלא מה השוטרים רוצים`` - זה ממש לא נכון! אם לא תתן להם סיבה טובה הם לא ירצו כלום, ובד``כ בכלל לא יזמו איתך קשר כלשהו. על עבירות קלות יחסית אפשר ``לשלם במקום`` (למרות שאני אף פעם לא הזדקקתי לזה). לעבירות חמורות יותר תשתדל לא להגיע - ואף שוטר לא ימציא עבירות שלא ביצעת, עובדה שאלפי ישראלים נוסעים להודו בכל שנה ועדיין לא שמענו שמישהו מהם נעצר ללא שום סיבה. אם תשמור על התנהגות בסיסית סבירה יהיה בסדר... לא לדאוג
-
משטרה בהודו:Reהשוטרים עושים בעיות אם אני ינסע על טוסטוס ואין לי רישיון עלי? או אם אני יהיה בלי קסדה? -
משטרה בהודו:Reיכול להיות שכן.. או שלא. תלוי במצברוח של השוטר באותו רגע. במקרים כאלה, אגב, אפשר בד``כ לשאול (בנימוס!) אם אפשר לשלם את ה- ``קנס`` במקום.. אבל יש בעיה אחרת, אם חס וחלילה קורה לך משהו על האופנוע ואין עלייך רשיון לא תקבלי כלום מהביטוח. וזאת כבר בעיה יותר גדולה. -
משטרה בהודו:Reתודה:) -
משטרה בהודו:Reלפי מה שידוע לי ממליון חברים שטסו לשם ורכשו אופנועים הם יעשו לך בעיות רק אם תעצרי באיזה צומת והם יהיו לידה או משהו כזה אבל תמיד אפשר לחתוך להם אני אישית לא כזה מנוסה בנסיעה על אופנוע ככה שאוטובוס או ג`יפ יותר יתאים לי:) -
משטרה בהודו:Reאז עדיף להוציא פה רשיון לאופנוע ? שיהיה לכל מקרה ? גם נסיון בנהיגה (לאלה שלא נוהגים) וגם כסוי לביטוח? -
משטרה בהודו:Reכן. ואחרי שיש רשיון מוציאים רשיון בינלאומי בדואר או בממסי, 30 ש``ח נדמה לי.