E-ZPass
-
שלום לחברי הפורום
האם לטיול מעגלי מניו-יורק לניאגרה ובחזרה צריך E-ZPass?
תודה רבה
-
E-ZPassלא צריך, אבל יותר נוח. חוסך דקה שתיים בכל מעבר אגרה. לשיקולכם.
-
E-ZPassכפי שנכתב, נוח, אבל השימוש בו דרך חברת ההשכרה עולה כסף. לא מדובר בהרבה דולרים, אבל זה נתון לשירול דעת של השוכר.
השימוש בו לא הכרחי, אבל מומלץ להחזיק ברכב מטבעות, בעיקר של 25, 10 ו-5 סנט כי יש עמדות מסוימות בכמה כבישים שלא מאויישות וצריך להשליך את הסכום המדויק במטבעות לסלים שבעמדות תשלום האגרה.
הסברתי זאת בכתבה שלי על חוקי נהיגה ותמרורים, אבל הלינק בצד שמאל של עמוד הפורום לא תקין, אבדוק זאת עם הנהלת הפורום.
-
E-ZPassאגב, בביקור לפני חודשיים, הציעו לי בחב' ההשכרה (דולר) לשלם מחיר "פיקס" על השימוש באיזי פס (נדמה לי שזה היה כ-150 דולר לשבועיים, לא משנה בכמה כבישי אגרה תשתמשו). בחישוב גס, החלטתי שזה משתלם (רק המעבר על גשר וראנזאנו מס. פעמים זה "חבילה" לא קטנה).
אם אתם מכירים את מסלול הנסיעה ובמיוחד את קטעי האגרה שבהם תשתמשו, שווה לשקול זאת.
-
E-ZPassהאם ה-EZpass תקף גם בכבישי/גשרי אגרה בקנדה ?
-
E-ZPass -
E-ZPassשמר,
במקרה הזה Google הוא לא כל כך ידיד. גם אני חיפשתי שם לפני העלאת השאלה לפורום. אני מוצא שם איזה כבישים בקנדה הם כבישי אגרה, אבל אין פרוט האם ה-EZpass תקף שם.
במפה מימין בקישור שצרפת, יש התייחסות רק לכבישים בארה"ב ולא בקנדה ולמספר גשרים בן ארה"ב לקנדה..
אגב, גם בארה"ב יש מדינות עם הסדר עם מכשיר אגרות כבישים של חברה אחרת (למשל בפלורידה).