גואטמלה ומעבר למקסיקו
-
היי כרגע אני בקוסטה ריקה וממש עוד כמה ימים טסה לגואטמלה.. בגואטמלה יש לנו בערך שבועיים והמסלול המתוכנן הוא המסלול הבסיסי של אנטיגואה סן פדרו לנקין סמוק שמפיי פלורס וטיקאל ומפלורס לעבור למקסיקו לפלנקה ומשם לסן קריסטובל. יש לי מספר שאלות- 1.הטיסה שלנו נוחתת בעשר וחצי בבוקר בגואטמלה סיטי. האם כדאי מגואטמלה לעבור לאנטיגואה ליומיים שלושה או לנסוע ישר לסן פדרו ואגם אטיטלן ולעבור באנטיגואה ליומיים שלושה בדרך ללנקין? 2. כמה זמן לוקח המעבר בשאטל מפלורס לפלנקה והאם כדאי להישאר ללילה שם ובבוקר להסתובב בעתיקות להמשיך לסן קריסטובל לאחר מכן?
תודה וסליחה על החפירה

-
גואטמלה ומעבר למקסיקוועוד שאלה.. מבחינת כספים האם אפשר לשלם בדולרים בגואטמלה כמו בקוסטה ריקה או שאפשר רק בקצאל?
-
גואטמלה ומעבר למקסיקואני באופן אישי- עם טיסה כזאת מוקדמת ומאחר וג'ט לג אין לך. הייתי ישר יוצא לכיוון פנחצ'ל/סן פדרו ועושה את עצירת אנטיגואה בדרך לסמוק שמפיי- כי אחרת זה יהיה ממש יום מתיש.
מפלורס לפלנקה יש מספר אופציות להגיע לדעתי עם שאטל זה צריך להיות כ-8 שעות וכולל מעבר גבול. אני הגעתי בתחבורה ציבורית ונשארתי ללון בפלנקה כדי להיות מוקדם בעתיקות לפני ההמונים. העיר עצמה לא משהו- בד"כ ישנים בכפר סמוך לעתיקות, אבל זה גם חוסך עוד 3 שעות נסיעה לסן קריסטובל ביום המעבר גבול.
לגבי הכסף- אני מניח שתשתמשי בשני המטבעות. לי בד"כ יוצא לשלם ללינה ונותני שירותים כמו סיורים וכו' בדולרים ולצ'יקן באס, אוכל רחוב ובמסעדות במטבע מקומי בד"כ. אבל אני משאיר לי שטרות קטנים של דולרים למקרה שלא יהיה לי אופציה אחרת לשלם במקומי....
-
גואטמלה ומעבר למקסיקותודה על התגובה ! כמה זמן זה בערך שאטל מהשדה תעופה לסן פדרו ואם יש אותו בתדירות גבוהה ?
-
גואטמלה ומעבר למקסיקולפנחצ'ל זה כ-3.5 שעות. חלק מהשאטלים יעצרו גם באנטיגואה וזה יאריך לכם את הנסיעה כמובן.
יש כמה ביום, אבל של מספר חברות, בד"כ בוקר וצהריים. הימור שלי- תמיד יש יותר ממה שמוצאים פירסום עליו.... אבל זה לא רשמי. אחרי הצהריים כבר הכל מתדלדל.... כמו כן יתכן ותאלצו להמתין עד ששאטל יתמלא ולכן יהיה קשה להגיד משהו על תדירות....
-
גואטמלה ומעבר למקסיקולסן פדרו אין שאטלים מהשדה תעופה? אם אני רוצה להגיע לסן פדרו אז אני צריכה לקחת שאטל לאנטיגואה ומשם לקחת שאטל נוסף לסן פדרו?
-
גואטמלה ומעבר למקסיקולוקחים שאטל לפנחצ'ל היא יושבת על אגם אטיטלן וממנה יש תחבורה- סירות ורכבים לסן פדרו. יש הרבה פחות דברים ישירים לסן פדרו- הוא אמנם מפוצץ בתיירים יותר ממקומיים- אבל זה עדיין כפר קטן והרבה יוצאים מנקודת המוצא של פנחצ'ל.
ומה שהתכוונתי שראיתי שחלק מהשאטלים של פנחצ'ל נכנסים לאנטיגואה ולא נוסעים ישר- אני מניח שאם יש מספיק נוסעים ישר לפנחצ'ל הם יסעו ישר, אם אין הם יעמיסו לאנטיגואה ויחליפו את הנוסעים האלו שם בנוסעים לפנחצ'ל או שאםילו יבקשו מכם לחכות לשעת היציאה של השאטל מאנטיגואה- לפנחצ'ל. תבדקי טוב על מה את עולה בשדה התעופה...
-
גואטמלה ומעבר למקסיקואני לא מבין למה את רוצה לשלם בדולרים במקום בקצאל. יצא לך יותר יקר אם תשלמי בדולרים. גואטמלה ארץ זולה ויש בה הרבה מוצרים שעולים פחות מדולר. מישהו יתן לך עודף?
לענין השאטלים - יש גם תחבורה ציבורית בגוטמלה והיא סבירה וזולה, והתדירות שלה הרבה יותר גבוהה מהחלופה. בנוסף את מוקפת מקומיים ולא זרים כמוך. חוץ מזה יהיו לך הרבה יותר אפשרויות נסיעה אם תסעי בתחבורה צבורית רגילה.
אני גם לא הייתי ממהר לוותר על גואטמלה סיטי.