רכבת לוורנסי
-
היי!

אני טסה להודו ביולי. בשלב מסויים - אני אמורה להגיע למנאלי ומשם לעמק פרוואטי או לאזור דרמסלה (מה שאחליט\מה שיבוא לי). משם אני ממשיכהלוורנסי. השאלה היא - באיזו דרך ומאיפה אני יכולה לקנות כרטיס לרכבת לוורנסי (מהאזורים שציינתי קודם) לא יותר מידי זמן מראש (4 ימים עד שבוע
מראש).
האם ניתן לקנות כרטיס רק בתחנות רכבת? האם בטיחותי ואפשרי לקנות מסוכנויות? כמה יקר זה יותר? האם יש אתר אינטרנט של הרכבת שאפשר לברר זאת?
תודה מראש! -
רכבת לוורנסיבאזורי ההימלאיה עצמם אין רכבות והרכבות הקרובות הן מהתחנות שבמישורים. מאזור קולו-פארווטי התחנה הקרובה ביותר היא בצ'אנדיגאר שנמצאת בערך 8-10 שעות מקולו/פארווטי. ולא לשכוח: אם את מגיעה מקאסול צריך לקחת קודם אוטובוס של שעה וחצי-שעתיים לבהונטאר שבעמק קולו ומשם ממשיכים הלאה. מצ'אנדיגר עצמה לא בטוח שיש רכבות ישירות לורנסי וצריך להמשיך עוד חצי שעה הלאה לתחנת אמבלה (Ambala) שנמצאת על המסילה הראשית וממנה יש בטוח רכבות לורנסי. בקיצור: מקולו-פארווטי זה סיפור די מורכב וארוך להגיע לורנסי ועדיף לעצור איפהשהוא בדרך. מדרמסלה זה הרבה יותר נוח: תחנת הרכבת הקרובה היא בפאת'נקוט שנמצאת רק 3-4 שעות מדרמסלה ויש ממנה רכבות שנוסעות דרך ורנסי - כך שעדיף בהרבה לנסוע מדרמסלה. אפשר גם להמשיך אל אמריצר (עוד 3 שעות מפאת'נקוט) ולבקר בה ומשם להמשיך לורנסי - גם מאמריצר יש רכבות לורנסי. בכל מקרה צריך לזכור שמדובר בנסיעה די ארוכה - הנסיעה המשולבת ברכבת והאוטובוס לוקחת יותר מ 24 שעות. כמובן שברכבת אפשר לישון ועדיף (אולי) קרון ממוזג (AC3).
לגבי ההזמנה: בפארווטי אין משרד הזמנות ובדרמסלה המשרד נמצא בדרמסלה למטה ולא במקלאוד גאנג' (מרכז התיירים), כך שצריך להזמין דרך סוכן. בדרמסלה יש הרבה מאד סוכנים שיזמינו כרטיסים דרך האינטרנט תמורת עמלה של כמה עשרות רופי. בד"כ שבוע מראש מאפשר לקנות כרטיס אבל זה תלוי באיזה רכבת מדובר. אפשר לברר את זמינות הרכבות באתר של הרכבות ההודיות אבל צריך להכיר את האתר כדי לדעת איך לבדוק את זה. לסיכום: עדיף לגשת לסוכן כשבוע לפני הנסיעה ולקנות כרטיס דרכו.
-
רכבת לוורנסייש גם אפשרות להזמין ברגע האחרון (כרטיסים שנשמרים למטרה זו). אפשר בבוקר לפני או יומיים לפני (תלוי ברכבת)
שעות מסויימות מאוד בבוקר (נדמה לי מ-9:30 בבוקר) אבל הטפסים צריכים להיות כבר מוכנים ולקוות שההודי מקליד מספיק מהר