צפון רומניה - קלוז נאפוקה
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהבכל מקרה לא לוותר על מערת המלח המיוחדת של טורדה. עדיף לא ביום ראשון.בקלוז 2 קניונים שניהם גדולים ובהחלט לא יקרים ...אם לזמן יחסית קצר אתם נוסעים ואוהבי טבע אתם. הייתי ממךיצה על אזור האפוסן.אנו שהינו 3 לילות ליד אריאסני בכפר ששמוGALBENA בפנסיון casa dorina/ יש להם אתר אינטרנט. מאד מאד נהנינו וחבל שלא נישארנו יותר יש מה לעשות באזור ל5 ימים!ולהינות מהשקט מהטבע מהנחלים מערות ועוד....
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהנראה לי המסלול השני שמיקי הציע יהיה יותר מעניין לכם..
אם בוחרים במסלול דרומה..
לא הייתי "מבזבזת" יום טיול על ביסטריצה,בזמן שיש רק לעבור בסיגהשוארה למשל.
ואין זמן לסובטה או אגם האדום.
זה טיול ראשון שלכם ברומניה,נראה כאילו 800 ק"מ זה כלום,אבל לא כך.וגם אין טעם לעבור את הכול בנסיעה מבלי להנות מהטבע.
אפשר לטייל בצפון מבלי להגיע לבית הקברות.שערי העץ וכנסיות העץ הם על הדרך..
עדיף להתביית על אגם כל שהו, יערות,,יש לא מעט.
באופסאני לא ביקרנו,הבנתי שהטבע במיטבו..
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקההאזור הצפוני.
מסלול ריף מצויין.
1.כפי שנאמר מן הראוי לא למדוד שם ק"מ ו5 ימים איין לך.במארמורש את לא נוסעת הרבה, כי כל החבל הוא אטרקציה תרבותית אחת גדולה. מדובר אולי במקום האחרון בארופה ,שבו נותרה חברת האיכרים העתיקה על סממניה אורח החיים הלבוש וכדו'.מן הראוי להקדיש לאזור לפחות 2 עד 3 לילות ואם אפשר לכוון אותם לוויק אנד.
הכי רחוק שאפשר וכדאי להגיע משדה התעופה, זה לאזור הכפר ואדו איזה ולטייל למחרת אל שערי העץ ,בעלי המלאכה והכנסיות.לגור בפנסיון באחד הכפרים בסביבה,פנסיון שמנהל משק אוטרקי וגם יתן תמונה וייעוץ על החיים במקום.אם יספיק הזמן ביום השני -(למחרת יום הטיסה), לבקר גם בסיגט (מוזיאונים בבית הכנסת ) ביום השלישי ,סאפאנצה-הכפרים בעמק האיזה, כולל המנזרים בברסאנה.
מכאן אפשר לקחת את הרעיון של ריף, לכוון סובוטה או
שמושכים להגיע לסיגישורה.
ביום החמישי
סיגישוארה ,עליה לאגם בליאה וחזרה צפונה דרך הערים .
ביום השישי.
טורדה קניון טורזי וקלוז'
המסלול הדרומי שהוצע נראה גם טוב ,.
מסלול צפוני כולל מעט מהאפוסן.
אם הטיסה היא ביום ה'.בכדי להגיע בויק אנד למארמורש שווה לשקול יציאה הפוכה. ישירות לסיגישוארה וממנה למאראמורש בויק אנד.חזרה דרומה ממראמורש לטורדה וקניון טורזי.משם לאלבק ודרך כביש 1 באפוסן חזרה לקלוג'.אלה צילומים ממרבית היום האחרון כאן,למצגת לחצי על הV בצד שמאל.
להחלטה בין בעצם ארבע אלטרנטיבות יפות זרקי מטבע.
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהמה דעתכם על המסלול הבא :
ביום הראשון נחיתה בקלוז' בצהרים . נסיעה ישירות לסיגישוארה, לינה .המסלול
ביום השני נסיעה לאגם בילאה , מסלול רגלי , לינה באיזור.
ביום השלישי Transfagarsan , סיביו , לינה בסיביו .
ביום הרביעי אלבה יוליה , טורדה, מערת המלח, לינה באחד הכפרים כביש 75 .
ביום החמישי נסיעה דרך כביש מס' 1 לאיזור האפוסן , לינה באחד הכפרים.
ביום השישי נסיעה לקלוז' , גן בוטני .
ביום השביעי , חזרה הביתה.
תודה לחוות דעתכם המלומדת.
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהאחלה
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהלא עקבתי אחרי כל האשכול אז מצטערת אם אני חוזרת על דברים שנאמרו:
הייתי רק בחלק מהמסלול שפירטת פה, מתייחסת רק למקומות שהייתי.
תשתדלי לא להגיע לאגם בילאה בסופ"ש. אם כי אולי ביוני זה בסדר. באוגוסט זה היה נורא.
לא הבנתי איך ביום השני את באגם בילאה, שזה בלב הטראנפגראשן ואז למחרת את עושה את הטרנספאגרשן. האם הכוונה להמשיך עד קצהו הדרומי ולחזור בכביש המהיר יחסית לסיביו? אם כן בעיני זה ממש מיותר. החלק שאחרי בילאה לא שווה את הטירחה ומצד שני זה יעמיס מאד ולדעתי לא ישאיר לך זמן לסיביו. את תגיעי אליה בערב ולמחרת יש לך עוד יום עמוס שמצדיק יציאה משם בבוקר.
ממליצה ביום השלישי לחזור למטה מאותו כיוון שהגעת ממנו ולהנות מסיביו.
בטורדה אני לא ממליצה על מכרה המלח המשמים למדי, אבל כן ממליצה על קניון טורדה - טיול רגלי חביב מאד.
אלה שני הסנט שלי. תהנו!
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהתודה עבור העצות. אשנה את המסלול בהתאם לעצה.
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהבאמת הייתי קצת פזיז במילה "אחלה".כי ההגדרות שלך ל היו מספיק בהירות
"ביום השני נסיעה לאגם בילאה , מסלול רגלי , לינה באיזור."
אני הבינותי שהכונה ביום השני לנסוע בכוון כללי לאגם בילאה נניח דרך אלבוטה לצהריים, או ישרות למלון קאסקאדה בילאה ושם באזור לעשות טיול רגלי למפל, -ללון בסביבה. וזו כמובן תכנית אחלה.והנה המפל.
"ביום השלישי Transfagarsan , סיביו , לינה בסיביו ".
גם כאן היה צריך אולי לכתוב עליה בטראנס פאגאראשן,במכונית או ברכבל לאגם בילאה טיול רגלי ומשם חזרה בירידה לסיביו וטיולים בסביבה.
ביום החמישי (לא הסתכלתי על מספרי הכבישים במפה)הבנתי שאת יוצאת מטורדה לכיוון האפוסן.הכי נכון ללון בסביבת אלבק. שם הצומת של R1 לכוון צפון.
ביום החמישי אכן לחצות את פארק האפוסן בR1 ולסיים בקלוג'.
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהאורי ,לא כל כך הבנתי את התיקון , אני מסתכלת על המפה והעיירה אלבוטה (אם זיהיתי נכון) נמצאת דרומית לטראנס פאגאראשן , אנחנו מגיעים מסיגישוארה , כך שאני לא מבינה איך אני עוברת דרך העיירה . בכלל על המפה כל כביש 7 C נקרא Transfagarsan כך שאני לא יודעת איפה האטרקציה של הכביש נמצאת .
אודה לעזרתכם .
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקה -
צפון רומניה - קלוז נאפוקהאני מקווה שהכותבים במקבץ הזה יחזרו בהם "משתיקת הכבשים" ושוב יתרמו את הידע שלהם.בינתיים נזכרתי באלבום מסוף אוגוסט בשנה שעברה. בנות המשפחה תעדו בדיוק את כל המסלול הזה שלך בתמונות.מטורדה דרך סיגישוארה אלבוטה והלאה. לא העזתי לדלל להן את האלבום, אז קבלי את כל הדרך שבהצעה הזו.למצגת עם כתוביות לחצי על הV בצד שמאל.
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהאני מאוד מודה לך , ולכל היועצים/שותפים שלי בהתלבטויות .
-
צפון רומניה - קלוז נאפוקהשלום !
ברשותו של אורי אני רוצה לחדד את הנושא.
- את מצאת את עיירת ALBOTA שהיא דרומית לעיר PITESTI ( וכמובן דרומית לטראנספאגאראש ) .
- גווגל מכיר את הקומפלקס התיירותי אלבוטה המבוקש בתור : PASTRAVARIA ALBOTA . רשמי את זה ותקבלי בדיוק את מיקומה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות