ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון הודו ואסטמה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    8
    1076
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

האם יש מישהוא מהגולשים שסובל מאסטמה טייל בעמקים קינור וספיטי ואם הוא הרגיש טוב (מבחינת האסטמה אני מתכוונת) בעבר טיילתי בלדאק וגם במנאלי והרגשתי טוב. לפני כמה שנים בביקור שני במנאלי (חודש אוגוסט) הייתה לי התקפת אסטמה קשה. זו הייתה פעם ראשונה שהרגשתי רע בהודו בקטע של האסטמה ואני מניחה שלקור היה חלק בזה אם כי אני לא יכולה להיות בטוחה. אני שוקלת טיול לאזור בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר ואשמח אם אנשים שסובלים מהמחלה והיו שם ישתפו איתי איך הרגישו תודה. * ברור שאני לא רואה באף תשובה עתידית המלצת רופא, אני רק רוצה לשמוע חוויות של אחרים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • eitann71
        eitann71 נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ואסטמה:Re
        היי קשכפית, לי אין אסטמה, אבל טיילתי בספיטי.. לפי כל מי שהיה בשני המקומות היא דומה ללדאק, מכל הבחינות - אקלימית, מבחינת הגובה וגם מבחינת הנוף. אם בלדאק הסתדרת אין סיבה שבספיטי יהיו לך בעיות. תשתדלי רק להיות זהירה מבחינת הגבהים.. גם בלי אסטמה היה לי קשה לנשום שם בחלק מהזמן (אח``כ, בנפאל, נזהרתי גם במקומות גבוהים פחות מאלה שבספיטי - משום מה שם הייתי מודע פחות לעניין).
        • פנינה מרקו
          פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ואסטמה:Re
          היי קשכפית גם לי יש אסטמה, אבל מאוד לא ``פעילה``. זה משהו שהיה בעבר, אבל עד היום אני נסחבת עם הונטולין וכאלה, מהפחד. שתינו יודעות שאסטמה היא ענין של מצב נפשי. זה שונה מאדם לאדם ושונה אצל אותו אדם בזמנים שונים, כך שאם פעם אחת היה לך רע במקום אחד, זה לא אומר שבפעם הבאה יהיה שוב רע. וההיפך, לצערי. נסי להיות שמחה ומאושרת, להאמין שלא יהיו שום בעיות, להבין שהגובה, אם את ``מאוזנת`` מבחינת תרופות, לא צריך לשנות לך יותר מאשר לאחרים. פעם דווקא שאלתי את הרופא שלי, כשהתכוננתי לנסוע לשוויץ למקומות גבוהים, אם תהיה לי בעייה, והוא צחק ממני. אז באמת שיהיה לך טיול נהדר ונפלא ותרגישי טוב ותהני עד בלי די.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

תגובה לפנינה ואיתן - תודה ו
            אני לא טיפוס חרדתי, פשוט בימים אלה חוויתי התקפת אסטמה ואני קוראת חומר שכתבו אחרים וכולם מזכירים שבעמקים האלה קר וקשה לנשום בהליכות. וביחד עם מה שחויתי פעם אחרונה במנאלי זה עשה לי קצת לחשוב על הקטע... פנינה בקשר למצב נפשי ואסטמה, יש דברים שאומרים כולם והם לא נכונים, לדוגמא כשהייתי במנאלי וחוויתי התקפת קוצר נשימה קשה, לא הייתי במצב נפשי לא טוב, נהפוך הוא. אגב , מה את החלטת בסוף? עוד חושבת על התאריך הזה בכיוון של העמקים הללו? אנחנו די פטתים בקטע שעדיין לא החלטנו לכאן או לכאן. והעניין הוא שיש לנו חבר אוסטרלי טוב שגם מתכנן להגיע ואם אנחנו מחליטים צפונה אנחנו ניפגש איתו, רק שנחליט כבר... 😞
            • פנינה מרקו

היי קשקפית
              לגבי הקטע הנפשי - לפעמים אנחנו לא מודעים למצבנו הנפשי וזה יכול להיות סתם מתח, או לחץ, או חשש ממקום, אבל עזבי. אני את האסטמה שלי חטפתי בגלל מצב נפשי, בגיל 30 בערך, ולא הייתי מודעת בכלל שיש לי בעייה, כי התעלמתי ממנה. פעם אספר לך בארבע עיניים. לגבי ההחלטה - כנראה שזה יהיה ויטנאם וקמבודיה, עם חברה/חברות ואחר כך אמשיך לבד או אולי עם חברות אחרות לבורמה ולאוס. עוד נראה.
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

היי קשקפית:Re
                סליחה שאני מתערבת... אני מסכימה עם פנינה, כל מצב פיזי יש לו מקור נפשי ולהיפך, לכל מצוקה נפשית יש ביטוי פיזי לה בגוף. ממליצה לך לקרא את ``גופנפש`` השם כבר הוא מרמז לכך שהם קשורים זה בזה. לפעמים תופעות פיזיות מגיעות זמן מה אחרי לחץ, מצוקה, מצב רוח מדוכדך ועוד. מאחלת לכולנו רק הריאות והרבה טיולים מהנים. חג שמח רוניה.
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה יקירות שלי...Re
                  אני לא מתווכחת על מה שאתן יודעות, קוראות וכדומה ואני קודם כל מכבדת את הדעה והידיעה והנסיון של כל אחד. וגם מאמינה שיש קשר ישיר והגיוני מאוד בין הגוף והנפש. יחד עם זאת ולא בסתירה, אני יכולה להעיד מנסיוני , במקרה שלי אני קיבלתי התקפת אסטמה ראשונה בגיל שנתיים (אחותי הגדולה ממני ב 4 שנים גם היא) בעשרים ומשהוא השנים הראשונות לחיי גדלתי בערד והרגשתי מצויין והייתי ילדה מאוד בריאה פיזית. בילדותי כשהמשפחה שלי הייתה נוספת לבקר את קרובי המשפחה גבעתיים, הוד השרון, הרצליה תמיד אני ואחותי היינו מתחילות עם התופעות שלנו (עיניים מגרדות, אף נוזל, ציפצוף בנשימה וכד`) אצלי לפחות לא נראה קשר בין ההתקפה והמצב הנפשי כיוון שהתקפות קוצר הנשימה שלי בגיל הילדות היו תמיד ביציאה מהאקלים של ערד ולא במצבים של דיכאון נפשי צער וכדומה. נכון להיום מזה 18 שנה שאני חייה בת``א-גבעתיים והמצב הבריאותי שלי רחוק מלהיות טוב כמו שהיה כשגרתי במדבר ולכן אני בטיפול יום יומי. ויותר מזה, בבגרותי כאן באזור המרכז עברתי שנים שבהם חוויתי קשיים נפשיים גדולים בחיי האישיים וזה לא גרם להתקפות או שינוי כל שהוא במצב הבריאותי שלי. אז לפי התאוריה הכללית של השפעת המצב הנפשי על התפרצות המחלה, אז הייתי צריכה להיות כבר מאושפזת או גרוע מזה. כמו במנאלי וכמו השבוע קורה ויש לי התקפת וזה בתקופות טובות של חיי, זה קשור כנראה כן למזג האויר. לפעמים אפילו כשאני מנקה את הבית ויש הרבה אבק אני מרגישה רע וכל היום אפצ`י אפצ`י ואף נוזל שזה תופעות האלרגיה (את קרדית אבק הבית אתם מכירים?) שיתפתי אתכן כי אני מבינה שאכפת לכן. ישנם אנשים שזה בדוק שהם משתמשים במחלה הזו באופן תת הכרתי כדי לקבל עזרה/תשומת לב וכדומה מהסביבה. אני בודאות לא בסטטיסטיקה הזאת. חג שמח בנות!!!
                  • פנינה מרקו

חג שמח ובריא גם לך
                    ומי כמוני מבינה מה את מרגישה... את יודעת, רק כאלה שחוו קשיי נשימה באמת יודעים מה זה. תרגישי טוב ורק בריאות ואושר פנינה
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון