עזרה בסאן דייגו
-
שלום לכולם,
בתאריך ב13/7/15 יום שני בשעה 20:30,
אני ואישתי נוחתים בסאן דייגו במסגרת ירח דבש..
מרגע שננחת כנראה ניסע למלון.
ביום שלישי 14/7 מתכננים לבלות בעולם המים(כמובן)
ביום רביעי 15/7 עדיין לא יודעים מה לעשות..
16/7 נוסעים ללוס אנג'לס.
השאלות שלי הן:
1. האם יש המלצה למלון שקרוב לאטרקציות מרכזיות בעיר?(אנחנו ללא רכב)
2. האם כשננחת(נהיה אחרי מספר ימים במיאמי אצל קרובי משפחה) ב20:30 שווה להתמקם ולעשות משהו מעניין או פשוט ללכת לישון?
3. מה הדברים שחובה אבל חובה לראות לראות ביום השני שלנו בעיר(14/7)?
שמענו על חופים מופלאים לדוגמה...
4. מה דרך ההגעה הטובה ביותר שלנו ללוס אנג'לס(לנים שם אצל חברים),
האם ברכבת(יש?)? מונית? השכרת רכב? וכו'...
תודה לעוזרים ושבוע טוב

-
עזרה בסאן דייגומותר לשאול למה אתם ללא רכב? כי מפחדים / מתרגשים? משהו עקרוני?
כי אם השיקול הוא שמפחדים אז סן דייגו היא אחת מהערים היותר קלות לנהיגה. יחסית אים לה מרכז צפוף רחובות צרים, וגם (שוב יחסית) אין בה פקקים נוראיים.
אומנם מרכז סן דייגו הוא מאד קומפקטי, אבל עדיין לא מדובר על מרחקי הליכה ברגל. אז ברור שיש תחבורה ציבורית ויש גם מוניות, אבל עדיין רכב יהיה הרבה הרבה יותר נוח. ולא בהכרח יותר יקר (בהשוואה למוניות ושקלול הנסיעה ללוס אנג'לס).
לגבי מה לעשות:
קודם כל - שום דבר לא חובה. זו בחירה אישית.
יש את הטיילת שנעים לשוטט בה ולאורכה יש מוזיאון נושאת מטוסים (אני מאד אוהב) וגם מוזיאון ימי
יש את הפארק שגם בו נעים לשוטט ויש בו שלל מוזיאונים כולל מכוניות, תעופה, אומנות, טבע ועוד
כמובן שיש את גן החיות (בתוך הפארק) שנחשב אחד הטובים בעולם
יש את שכונת לה הויה האופנתית שאפשר לשוטט ברחוב הראשי שלה טיפה, וללכת לים לראות כלבי ים 'בטבע' במרחק אפס כמעט (זה לא באמת בטבע, אבל גם לא בגן חיות).
ויש עוד מקומות בעיר שלא הייתי בהם:
חצי האי קורנדו עם הגשר המרשים
פוינט לומה עם תצפית
רובע גז למפ
העיר העתיקה
ועוד
-
עזרה בסאן דייגומצטרף להמלצה לשכור רכב בסאן דייגו, העיר נוחה מאוד להתניידות ברכב. אם אני לא טועה, רובע Gaslamp שבו שהינו בביקורנו בעיר, היה במיקום מרכזי יחסית וניתן היה להתנייד ממנו בתחבורה ציבורית. אנחנו היינו במלון Palomar - מלון 4 כוכבים (הזמנו באמצעות hotwire) ואני בהחלט יכול להמליץ עליו. אם תחליטו להתמקם באזור זה, תוכלו לצאת בערב הראשון, עם הגעתכם, להסתובבות באזור Gaslamp, נחמד מאוד בערב.
מבחינת אטרקציות בעיר:
1. פארק בלבואה - מומלץ מאוד. ריכוז של מוזיאונים מעניינים ובניינים בסגנון קולוניאלי-ספרדי. אפשר להסתובב שם כמה שעות גם אם לא נכנסים למוזיאון.
2. חצי האי קורונאדו - אנחנו היינו בחוף של מלון del coronado והיה מאוד יפה (אם כי המים היו מאוד קרים ולא נכנסו לים- למרות שביקרנו בחודש אוגוסט...).
3. העיר העתיקה של סאן דייגו מאוד יפה, הביקור נותן מושג על מראה הבתים הראשונים של העיר. אפשר בהחלט לבלות שם שעתיים-שלוש.
-
עזרה בסאן דייגולגבי יום ההגעה - אם תנחתו ב 20:30, לא תצאו מהשדה לפני 21:00, ולא תתמקמו בחדר במלון לפני 22:00, שזה 1 בלילה לפי שעון מיאמי. סביר להניח שתזמינו לחדר איזו פיצה ותלכו לישון...
-
עזרה בסאן דייגוהאמת שממש לא מפחדים מרכב.. השיקול הוא כזה שיומיים אחרי זה אנחנו נוסעים ללוס אנג'לס ושם יש לנו חברים עם רכב אז חשבנו להעביר את היומיים בסאן דייגו בתחבורה ציבורית וגם להגיע ללוס אנג'לס בתחבורה ציבורית(אפשרי?)
-
עזרה בסאן דייגוכמו שכתב לכם אנשיםטובים, מחיר תחבורה ציבורית (ל2) בתוספת מוניות בשדה תעופה יהיו דומים למחיר שכירות של רכב - אבל עם רכב יהיה לכם שידרוג רציני היות והמקומות בסן דייגו רחוקים.
לגבי תחבורה ציבורית - כנראה אפשרי, אבל מאוד מעיק (לך תעלה על אוטובוס ב10 בלילה עם מזוודות).
-
עזרה בסאן דייגוושווה נגיד לדעתך להשכיר רכב גם אם זה ל3 ימים ולהחזיר בL.A כשנפגשים עם החברים?
-
עזרה בסאן דייגוהכיצד תטיילו בסן דיאגו בכל האתרים ללא רכב ? תתרוצצו מאוטובוס אחד לשני ? או תשתמשו במוניות ? זה יעלה לכם יותר משכירת רכב אבל גם אם לא, איפה הנוחות ? איפה הזמן שתבזבזו בחיפוש אוטובוסים ובהמתנה להם ?
אפשר - ללא קנס - לשכור רכב בשדה בסן דיאגו ולהחזיר ב-LA. תבדקו ותשוו מחירים בסוכנויות המוכרות:
-
עזרה בסאן דייגוהשכרת רכב תעלה לכם כ200$ ל3 ימים והחזרה בLA - לשיקול דעתכם. ללא רכב כל הביקור בסן דייגו תהפוך לחוויה מתישה והמון זמן מבוזבז.