דגים באפריקה
-
שלום לכולם!!
רציתי לדעת ממישהו שטייל באפריקה אם נתקלתם בדגים מוכרים שאפשר היה לקנות? זה אפשרי?
אני לא אוכלת בשר ומנסה לחשוב על תחליפים אחרים לחלבונים....

תודה!
-
דגים באפריקהכן, אכלתי לא מעט דגים באפריקה, את רובם קנינו וטיגנו/אפינו בנייר כסף על המדורה. מומלץ לקנות/לאכול דגים בעיירות חוף (לפעמים ניתן לקנות אותם ישר מהדייגים בבוקר על המזח, ולנקות לבד או לשלם להם עוד קצת שינקו), או לקנות טרי או קפוא בסופרמרקט בערים הגדולות. כמובן שבמסעדות יש גם דגים - וגם כאן, מומלץ בעיקר בעיירות חוף.
תחליפים נוספים לחלבונים - שימורי טונה/סרדינים. דגנים וקטניות (עדשים, שעועית, שיבולת שועל), אגוזים, אבוקדו.
-
דגים באפריקהאפריקה זה אזור גדול... אם תפרטי איפה באפריקה נדע לעזור קצת יותר. אבל בגדול, יש לאפריקה קו חוף מאוד ארוך, ויש גם לא מעט אגמים, וברובם ככולם אפשר לאכול דגים.
באזור הנילוס ומקורותיו, אגם ויקטוריה וכו' אפשר למצוא מושטים בהמוניהם, גם במסעדות וגם בשווקים. ממליץ לקנות ישירות מהדייגים או לאכול במסעדות שתמיד מלאות, כך תדעי שיש תחלופה גבוהה והדגים טריים. באזור האוקיינוס ההודי יש הרבה סוגי דגי ים - טונות אדומות, פארידות ודגים רבים נוספים שאיני יודע את שמם בעברית, וכמובן גם שרימפסים, קלאמרי, תמנונים, לובסטרים וצלופחים.
באפריקה המערבית לא הייתי, אבל אני מניח שגם שם יש לא מעט דגים במדינות עם קו חוף (רובן).
לגבי מרכז אפריקה, אני מניח ששם זה לא מאוד נפוץ (איפה שאין אגמים) אבל גם ככה אלו מדינות פחות מתויירות.
וכאמור, אפשר לקבל מנת חלבונים גם ממאכלים אחרים.
אפשר להסתדר באפריקה בכיף אם לא אוכלים בשר, אנחנו פרט לשיפודים ברחוב לא אכלנו כל כך בשר (לא שנמנענו, פשוט נהננו מדברים אחרים) והסתדרנו יופי.
-
דגים באפריקהתודה רבה, בהחלט מידע יעיל ואשתמש בו!

הטיול מתוכנן לאתיופיה, קניה, טנזניה, אוגנדה, מלאווי ואולי גם מוזמביק, זימבבואה וזמביה..
ושוב,
תודה

-
דגים באפריקהיהיה לך תענוג גדול לאכול שם דגים. במיוחד מהאוקיינוס ההודי. אוגנדה - טילפיות מלייק ויקטוריה.
אתיופיה - רק טילפיות מטוגנות באוואסה
-
דגים באפריקהטילפיות הן כמובן מושטים, בדיוק כמו אלה מהכנרת.