עלות טרק בהודו ונפאל
-
רציתי לדעת בבקשה מהי העלות של טרק בהודו ונפאל ולמשך כמה זמן. לא צריך סכום מדויק רק הערכות. יש למישהו המלצות על טרקים טובים באזור צפון הודו ונפאל. תודה, עמית -
עלות טרק בהודו ונפאל:Reבנפאל את הטרקים הגדולים ניתן לעשות לבד ועלות טרק היא רק של הפרמיט שהוא בערך 20$. טרקים יותר אתגריים בנפאל יקרים מאוד ויכולים הגיע גם ל40$ ליום. בהודו בד``כ תלוי בגודל הקבוצה. בין 1-3 אנשים עד 40$ ליום , 4-6 25$ ליום וככל שיש יותר אנשים כך המחיר ירד. צריך לזכור שרוב הטרקים בהודו לא מתויירים רמו בנפאל ולכן אין מקומות שינה ובתי תה בדרך, ומכאן שצריך לסחוב את האוהלים, המים והמזון ע``י סבלים או חמורים. בצפון הודו הטרק שהכי הרשים אותי הוא הפין-פרווטי אורכו שבוע ולכל אורכו אינו עובר במקומות מיושבים אלא רק בטבע פראי. הסוכנויות שמבצעות את הטרק הזה נמצאות בד``כ במנאלי. -
עלות טרק בהודו ונפאל:Reבהודו ישנם טרקים שניתן לבצע עצמאית וללא צורך במדריך/פורטר כדוגמאת טרק הגנגוטרי , הטרק לעמק הפרחים וכו` . עיון בספר של טרקים בהימאליה ההודית יכול ללמדך אילו טרקים ניתן לבצע עצמאית ולאלו יש לצאת במאורגן . עלויות ? בנפאל סוכני הנסיעות מעריכים הוצאה יומית לטרק בין 10-15 דולר . אפשר בפחות להסתדר וכמובן שאפשר בהרבה יותר . עלות פורטר בנפאל שאני מכיר 5-8 דולר ליום שזה לא כלול בהוצאה היומית . הטרקים בהודו אליהם יש לצאת במאורגן סדר גודל מחירים שאני מכיר הוא בין 25-40 דולר ליום שזה כולל מדריך_טבח_פורטרים/פרדות לסחיבת ציוד + כול הציוד הנדרש. לא הזכרתי את הטרקים היקרים באמת כמו עלייה למוסטנג בנפאל ששם רק הפרמיט עולה בסבביות 700$ !! (-: קונה ? טיול מהנה . -
תודה רבה לאבייתר וסיימון -
עלות טרק בהודו ונפאל:Reאם החלטת לצאת לטרק בגנגוטרי, כדאי להצטייד במזון, ככל שמטפסים במעלה ההר החמצן נעשה דליל, וגם ההצע שמוגש בדאהבות הפזורות לאורך הדרך. ככל שהתפריט דל- המחיר עולה...כולל זה של המים. חמור- שישא אותך על גבו יעלה כאלף רופי , הלוך ושוב. הלינה באשרם שבקרבת הגומוק- מאות ספורות של רופיס, לא זוכרת במדוייק, כולל ארוחת ערב (ברוח המקום והאזור). הנוף המדהים- בחינם. גם לטרק הפרחים ניתן לצאת עצמאית, ממש ביציאה יש אפשרות לשכור סייס עם סוסו. אם תחליטו על זה- כדאי לשכור דרך ``המשרד`` ולא דרך הסייסים שימתינו לכם שם עם שחר וידרשו מחירים גבוהים הרבה יותר מאלו המוצעים דרך ``המשרד``, שנמצא גם הוא ממש בכניסה. -
שאלה לאביתר...שלום זו פעם שניה שאני חוזר להודו ואני מתכנן לעשות את טרק פין-פרווטי האם יש בעיה להשיג שותפים במנאלי לטרק? אנחנו שניים ולסוכנות לא ישתלם להוציא רק שניים או שזה יהיה יקר יותר. מה דעתך על הטרק לפי תיאורים שקראתי הוא מדהים, האם אפשר להשוותו לדוגמא לאראונד אנאפורנה אותו כבר עשיתי תודה רבה מיקי