סלובקיה: טיולים
-
שלום,
אני ואשתי (זוג צעיר) חושבים על טיול בסלובקיה. בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר
בגדול אנחנו מעוניינים בטיולי טבע שלוקחים משעה שעתיים עד 4-6 שעות, לא קשים.
ממה שקראתי הבנתי שאזור הטטרה מתאים לטיולי כוכב, וחושבים לשהות בסלובקיה בטיול כוכב כשישה ימים.
סלובקיה נשמעת מצויין. בהמלצות ובסיפורי מסע שקראתי מהאתר, נראה שזה מקום מתאים לטיולי טבע, אולם מצד שני כל מה שאני קורא נשמע כקצת מאתגר. (סולמות/טיול במים/טיולים ארוכים/עליות ארוכות מאוד), ולא בטוח אם מי שכתב את זה הם מטיילים יותר "אתגריים" ממני
ומכאן השאלה המרכזית שלי
האם יש בסלובקיה טיולים ברמה בינונית-קלה או ברמה קלה?
האם יש מספיק מסלולים מהסוג הזה?
האם אזור הטטרה יספיק לכוכב לשישה ימים של טיולים?
בגדול התכנון הוא להגיע לבודפשט, לקחת רכב ולנסוע לסלובקיה לשישה ימים, ואז לחזור ושהות עוד יומים בבודפשט, ככה שנקבל בסיום הטיול גם קצת עירוני.
אנחנו רוצים לעשות טיול דומה לטיול שעשינו בסלובניה, טיולים נחמדים וקלים בטבע.
תודה מראש לעונים!
-
סלובקיה: טיוליםלא הייתי בסלובקיה, אבל יכולה לחלוק מניסיוני בניסיון לארגן טיול לשם. רצינו הקייץ לטיל בסלובקיה. גם אני התרשמתי מאתרי הטבע היפהיפיים, מהטירות המדהימות וכו'. ישבתי וחרשתי על מסלולי טיולים, סרטונים ביוטיוב, סיפורי טיול, אתרי אינטרנט של מקומות וכו'. לא הצלחתי למצוא יותר ממסלול אחד או שניים שלא אתגריים (בעיני) .
כל המסלולים שמצאתי הם עם סולמות וחבלים, הליכות על כל מיני מדפים שמקובעים לקירות וכו'. יש אנשים שיצאו עם ילדים יחסית קטנים למסלולים כאלה. אני אישית לא מבינה איך. קראתי גם בכמה סיפורים על כאלה שהחליקו וזה כמעט נגמר לא טוב.
בנוסף, לגבי טירות, לרוב הנגישות היא לא טובה. בהרבה אתרים אין מעליות וצריך לטפס. מה גם שבלי קשר לאתגר, ברוב המקומות שראיתי הסיורים הם רק בסלובקית ואין כניסה, אלא בסיור מאורגן. לא רואה אותנו מצטרפים לסיור של שעה וחצי בסלובקית.
יש לי חברה סלובקית, שאישרה את ההרגשה שלי. היא אמרה, שאחותה ומשפחתה יוצאים לטיולים שנראים בעיניה מפחידים.
בצער רב, עברתי לתכנן טיול בסלובניה. אולי נחזור פעם לסלובקיה, כשהמדינה תהפוך נגישה יותר לתיירים.
-
המלצות למסלולים קליםנעמי, חולקת מאוד על דעתך (לאחר כמעט שבועיים במדינה וחוויות של לא מעט חברים ש"שלחנו" לשם)
יש אזור אחד בסלובקיה - גן העדן הסלובקי - שהאטרקציה שבו היא הליכה בתוך קניונים עם סולמות מתכת. אבל גם באזור הזה יש מסלולים קלים , וגם מסלולים שבכלל ללא סולמות ואגם מקסים.
בטטרה הגבוהים - אין סולמות. יש המון מסלולי יום פשוטים של עלייה ברכבל + הקפת אגם של כמה דקות / רכבל + שיטוט של כשעה במפלים, או עלייה למפל אחר במסלול של שעה וחצי לכיוון. אפשר להימנע מעליות מאתגרות ע"י רכבלים. מסלולים קלים: 1 , 2 , 3 ,4 ,5 ,6 ,7 ,8
בטטרה הנמוכים - יש מסלולים בכל הרמות וגם ניתן להגיע ברכבלים לכל הפסגות.
במערת הנטיפים המפורסמת יש סיור באנגלית (נכון-במערת הקרח לא אבל היא גם לא מרשימה במיוחד), באזורים התיירותיים הכל משולט באנגלית והכבישים מעולים . יש טירות מאוד מרשימות שברובן יש סיורים באנגלית - פשוט רוב המבקרים (ואנחנו ביניהם)לא מודעים לשעות שלהם וכך מפספסים.
סלובקים שיצא לנו לפגוש אכן נמנעים מטיול בדרום המדינה (גן העדן הסלובקי ודרומה) והם עצמם מודים שזו דעה קדומה וזה אזור פחות מפותח ולכן נמנעים ממנו. הטטרה התיירותיים ממש לא כך וחבל להשמיצם מבלי לבקר.
ולראיה - בשנתיים האחרונות היא נהייתה יעד ליותר ויותר משפחות
לפותח השרשור: ראה הקישורים שצירפתי. בהחלט יש המון מה לעשות ולראות. אשמח לענות לעוד שאלות אם ישנן

-
המלצות למסלולים קליםראשית, urgenson תודה רבה על ההשקעה בהודעה וכל הלינקים, נכנסתי ראיתי, וכמובן שאני יכנס ויחפור עוד יותר בהמשך,
ונעמי בדיוק קלעה לבעיה שאני מרגיש כמתכנן, שמצד אחד רואים הרבה "קושי" ומצד שני....זה נשמע מדהים, ואנשים היו שם (urgenson) אז כנראה זה בסדר.. והלינקים שראיתי שבהחלט מרגיעים ומציגים תמונה קצת אחרת
כמובן שאשמח לעוד דעות, לחיזוק לכאן ולכאן. ושוב תודה רבה על התגובות, מאוד עוזרות
-
המלצות למסלולים קליםנעמי
גם אני מצטרפת להדר וחולקת על מה שכתבת,בקיץ האחרון טיילנו בסלובקיה ובגלל אילוץ בריאותי,הכנתי אופציות לטיולים ממש קלים.יש כמובן עוד הרבה אופציות אבל הנה כמה דוגמאות-(עשינו רק חלק מהם ובסופו של דבר עשינו גם מסלול אחד ארוך)
1. טטרנסקה לומניקה. 2 מסלולים: הראשון עליה ברכבל לסקלנט פלסו והליכה סביב האגם, 45-30 דקות. מסלול שני- נסיעה של מספר דקות מהאגם לסטרי סמוקובק. עליה בפוניקולור הליכה למפלים הלוך ושוב (כל כיוון חצי שעה).2.-Prosiecka Dilina -מסלול יפה וקל שניתן ללכת ולחזור באותה הדרך כמה שרוצים3.מסלול מעגלי קל וקצר סביב האגם בעיירת הנופש Strbske Pleso.4.בגן העדן הסלובקי-עשינו מסלול קל מאוד וקצר .5.מסלול קניון דיירי -מסלול משפחתי באזור המאלה פאטרה שאורכו כשלושה-ארבעה קילומטר הלוך חזור . יש גשרונים אחדים וסולם אחד.ואלו רק חלק מהאופציות שמצאנו לטיולים קלים יחסית.לכן להכליל ולהגיד שאין מסלולים כאלו בסלובקיה נראה לי ממש לא נכון.וחבל לא לנסוע בגלל זה,סלובקיה מקסימה. -
המלצות למסלולים קליםגם אנחנו בדרכנו לסלובקיה השנה , ומאלו שהיו , באיזה אזור הייתם ממליצים לנו להתמקם ולעשות טיול כוכב על מנת שיתאים גם לטטרה הגבוהים וגם לנמוכים? או שרצוי לפצל את הטיול לשני כוכבים?
-
המלצות למסלולים קליםלדעתי טיול כוכב שמרכזו בליפטובסקי מיקולס.
משם המרחק לכל מקום עד שעה וחצי גג ובד"כ הרבה פחות.
-
המלצות למסלולים קליםהיי שרון תודה רבה
נסיעה של שעה וחצי לכיוון זה בהחלט סביר
אודה לך אם תכתבי את השם של המקום באותיות לועזיות
תודה
דפנה
-
המלצות למסלולים קליםLIPTOVSKY MIKULAS
-
המלצות למסלולים קליםלפותח השרשור - הכינוי שלך קשה להגייה בערך כמו השמות הסלובקיים...

חזרתי לפני יומיים משמונה ימים נפלאים בסלובקיה וכבר התחלתי לספר, כך שתוכל לדלג לשרשור שלי ולהתעדכן.
גם לי היתה התחושה שלך בשלב ההכנה, וזאת בעיקר כי כל הסיפורים הזמינים של האנשים שטיילו את אותם טיולים אתגריים.
גם אני חשבתי שאני לא אוכל לעבור את כל אותם מסלולי סולמות וחבלים, ולכן בניתי טיול שלא כולל אותם ולמרות זאת - מאוד מאוד נהנינו. לא חייבים לעשות מה שכולם עושים...
ראיתי הרבה אתרים של סתם כיף - מסלול חבלים, או מגלשת הרים וכמובן "סתם" שיטוט ביער תוך צפייה בפרחים, נחל וציוץ ציפורים מהנה ביותר.
6-7 ימים לא מספיקים להכל, אבל אפשר לברור ולהגיע לתמהיל שיספיק.
רבקה
-
המלצות למסלולים קליםתודה רבה על ההמלצות והתגובות!
אני יקדיש לנושא שוב כמה שעות מרוכזות עם כל מה שכתוב.
אבל יש לי הרגשה שכן ללכת על סלובקיה (האמת גם פתאום שמענו קצת על רומניה וראינו תמונות מהממות...אולי נבדוק ונקרא קצת גם עליה)
אני בטוח שאני ימשיך לעוד כמה שאלות בהמשך, אחלה פורום
-
המלצות למסלולים קליםהי
היינו בסלובקיה בשנה שעברה עם ילדים, ומאד נהננו. לנו בטטרה הגבוהים ומילאנו בקלות 6 ימים בטיולים, רובם רגליים.
מעבר למה שכבר נכתב, אני ממליצה מאד על מסלול מקסים מסטרבסקה פלסו לפופרדסקה פלסו. זהו מסלול שלוקח בין ארבע לשש שעות. הליכה ביער (לא מעט עליות) אבל ללא אתגרים מפחידים כמו סולמות גבוהים וכיוב'. בסיום מגיעים לאגם פופרדסקה- מקום מרהיב ופחות מוכר למטיילים הישראליים (בנתיים).
תהנו
אורנה
-
-
המלצות למסלולים קליםאורנה, תוכלי לכתוב יותר במפורט על המסלול? למשל לכתוב את השמות של העיירות באנגלית? יש אולי קישור לאתר עם המסלול? נשמח.
תודה
-
המלצות למסלולים קליםאמנם הייתי רק פעם אחת ברומניה ופעם אחת בסלובקיה, אז ברור שלא ראיתי את כל המדינה בשלמותה בשני המקרים, אבל מההתרשמות שלי - סלובקיה ובגדול. עשר רמות מעל רומניה. אין מה להתלבט לרגע. רומניה יותר זולה, זה היתרון המרכזי שלה. סלובקיה יותר מערבית, כבישים הרבה יותר טובים, וטבע שבעיני הרבה יותר יפה.
ונכון, לא הייתי בכל רומניה. אבל לא נראה לי שיש מה להשוות בכלל.
-
המלצות למסלולים קליםZIKI6 :
חוזרת ואומרת - כל השבילים הפשוטים מאוד לא מסובכים להגעה והליכה - יש שילוט מפורט ומחלקים בכל מקום מפות תיירותיות מצוירות שלא צריך יותר מהן- רק להגיע למקום ולמצוא את השביל. באופן כללי באגם שטרבסקה כדאי לבלות יום שלם (האגם עצמו, שיט, מעליות כיסא, מסלול הליכה, פארק חבלים)
המסלול שאורנה ציינה:
From Strbske Pleso red trail, to the tarn Popradske pleso (1494 m) אמור לקחת שעה וחצי לכיוון

-
המלצות למסלולים קליםטוב שיש אנשים מסודרים ממני שיכולים לתת פרטים מדוייקים לגבי המסלול... הערה לגבי משך המסלול- למיטב זכרוני הוא לוקח יותר מאשר שעה וחצי לכיוון. הנסיון שלנו הראה שיש להכפיל את הזמן שכתוב על גבי השלטים המקומיים, כדי לקבל הערכת זמן ריאלית.
-
המלצות למסלולים קליםתודה על ההמלצות למסלולים הנוספים + המפה של המסלול
מהמם!
-
המלצות למסלולים קליםשלום חברים,
אנחנו טסים לסלובקיה ביום רביעי הקרוב 8/7/2015. כל כך מודה לכם על המידע שפגשתי כאן בפורום, הדפסתי מסלולים קלים. אנחנו זוג 55+. בחרנו לטייל בהרי הטטרה השנה. אנחנו חובבי טבע, נופים, אני צלמת טבע. תכננתי טיול כוכב מדירה בטטרנסקה לומניצה. בטוחה שתהיה לנו חוויה נהדרת. אחזור ואכתוב בבלוג ובטיפים (כמו תמיד).
תודה רבה לכם!
גלינה