Google-maps
-
שלום רב
קראתי כאן בפורום תשובות רבות לגבי המפות, אך לשאלה שלי לא מצאתי פיתרון ואני מקווה שתעזרו לי.
תיכננתי מסלולים באתר הישן שמסמן גם אותיות במסלול, ושמרתי את הקישורים, אך כשאני פותחת את הקישורים. נפתח לי אתר המפות החדש ללא סימון האותיות על המפה מה שמקשה בעיקר כשהמסלולים המתוכננים מעגליים ורוצים להדפיס אותם.
האם יש לכך פיתרון? (לפתוח מסלול עם ה- A-B-C...)
ושאלה נוספת - איך מדפיסים את המפה עם המסלול (והאותיות) - ללא צורך בפירוט המסלול
תודה רבה
רונית
-
google-mapsכדי לעקוף את בעיית הגרסאות ולקבל מפה מדויקת כפי שהוכנה אני מבצע Prt Scr למסלול שתוכנן, מעביר את התוצאה לצייר הווינדוס ושם חותך את הקטע הרצוי ומדביק אותו לתוכנית הטיול בוורד או כל מסמך אחר.
התהליך מאוד פשוט, קצר ומהיר והתוצאה ניתנת לניוד בין מסמכים ולהדפסה.
אם תרצי אוכל לפרט יותר את התהליך.
-
google-mapsאם אתה בגרסת ווינדוס 7 ומעלה, השתמש בתוכנת ה-SNIPPING TOOL (בעברית : כלי החיתוך) כדי "לצלם" ישירות מהמסך ולהעתיק לכל תוכנה אחרת.
הרבה יותר מהיר.
-
google-mapsאני משתמש ב-Lightshot. פשוט מאוד להפעלה, לוחצים על prtsc, בוחרים את האיזור ומדפיסים או שומרים או מעתיקים.
-
גוגל שינו לאחרונה את צורת העבודה עם המפותדבר ראשון כדאי לעבוד בכרום, ולהיות מזוהים עם שם משתמש.
אם את עובדת עם Gmail למשל זה מספיק, את כבר מזוהה.
הלינק הרגיל למפות גוגל הוא - https://maps.google.com
משום מה אי אפשר לשמור מפות בצורה זו.
נסי להיכנס ללינק - https://www.google.com/mymaps
זה מוביל ל- My Maps ושם אפשר ליצור מפה (Create a new map) ולשמור אותה.
-
גוגל שינו לאחרונה את צורת העבודה עם המפותתודה לכל העונים -זה גם מה שאני עשיתי (העתקה והדבקה בתוכנה אחרת)
אך כשרוצים להוסיף /לשנות זה בלתי אפשרי עם האותיות.
לרביב - תודה רבה
זה בדיוק מה שחיפשתי
רונית
-
שאלה נוספתרביב שלום
האם לקישור ששלחת לי אפשר
לייבא מפות שכבר נשמרו באתר הישן? (רק הקישור שלהם נשמר...)
-
שאלה נוספתלא ניסיתי, אבל אני סומך על גוגל שאפשר

בהנחה שאת יכולה לפתוח את הקישור ורואה את המפה - אמורה להיות אופציה של ייצוא לקובץ בפורמט שנקרא KML.
זה בדר"כ מסתתר בתפריט ההגדרות או השיתוף של המפות.
אם את מצליחה לשמור קובץ כזה, חפשי את האפשרות המקבילה של ייבוא קובץ במפות החדשות.
שווה לחפש קצת על זה (בגוגל...), בטח יש מדריך מפורט איך עושים את זה.
-
שאלה נוספתלמה לא פשוט להמשיך ולהשתמש במפות הישנות?
-
אפשר להשתמש ואפילו לשמור...אבלכשפותחים אותן הן נפתחות באתר החדש...
אז אם לא הדפסתי מיד או שאני רוצה לערוך שינויים כדאי לדעת לעבוד באתר החדש
-
אפשר להשתמש ואפילו לשמור...אבלראיתי את השרשור הזה, ונבהלתי כי יש לי טיול שלם בנוי על מפות יומיות של גוגל מפס. נכנסתי לאתר, ויש בתחתית העמוד, ליד האייקון של עזרה, גם אייקון בצורה של ברק. לחצתי עליו והוא מעביר את הגוגל מפס למהדורה lite mode. במהדורה זו נכנסתי לפרטים של המסלול, ועשיתי הדפס, והוא הדפיס גם את המפה וגם את ההוראות כפי שהיה בגוגלמפס הישן, ובא לציון גואל.
בהצלחה
-
את מתכוונת שזה יראה ככה -
את מתכוונת שזה יראה ככהלרפי -במפה עצמה אני מתכוונת שיראה כך, אך בהוראות הנסיעה עדיין אין את האותיות ואין את מרחקי הנסיעה - רק אם נכנסים לפרטים...
ולדב- איני רואה את האייקון בצורת ברק, אשמח אם תוכל לשלוח תמונת מסך
תודה
רונית