טנזניה או קניה באוגוסט
-
שלום, אני מתכנן טיול ספארי (שבוע) + זנזיבר (5 ימים) באמצע אוגוסט. הבנתי שזו בדיו התקופה של נדידת הגנו מהצד של טנזניה לקניה (משמורת הסרנגטי למסאי מרה). רוב הטיפים באתר ממליצים על שילוב של טנזניה+זנזיבר (בלי קשר לתקופה). האם בעקבות הנדידה כדאי לתכנן טיול של קניה+זנזיבר, או שעדיין טנזניה+זנזיבר ? תודה -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reזה לא כל-כך משנה. מדובר ברצועה ארוכה של עדרים, כך שכפי הנראה תוכל לראותם גם הצפון הסרנגטי וגם ודרום המארה. בנוסף, תאריך הנדידה משתנה מדי שנה (אין להם תזכורת קופצת במחשב) לפי האקלים באותה השנה, כך שקשה לחזות מה יהיה בדיוק באמצע אוגוסט. כך או כך, תהנו! (הבטחה שלי) -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reתודה רבה, עוד שאלה קטנה - האם כדאי להוסיף עוד 3 ימים לספארי ולהיות גם בקניה וגם בטנזניה ? (התכנון לטנזניה הוא הסרנגטי והנגורוגורו) -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reקח בחשבון שהמאסאי מארה היא למעשה חלק (גיאוגרפי) מהסרנגטי. שמורת הסרנגטי בטנזניה גדולה משמעותית משטח המארה בקניה, אך בסך הכל - הנוף אותו נוף, החיות אותן חיות (לפחות מאותה המשפוחה). מנגד - אני טוען, כמה שיותר ספארי, יותר טוב. השאלה היא רק שאלה של מחיר. אגב, זה יהיה במקום זנזיבר או פשוט תאריך את הטיול? הנגורונגורו זה כבר סיפור אחר. מדובר באחת מהשמורות היחודיות והמדהימות בעולם. מה שכן - היא (יחסית!!!) די קטנה, כך שרוב המטיילים מגיעם אליה ללא יותר מיום אחד מלא. -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reהכוונה היא להאריך את הטיול או לוותר על יום אחד מהסרנגטי ולהעביר אותו למסאי מרה. באותו נושא, האם אותו מדריך יכול ללוות אותי בשתי השמורות או שצצריך לסגור מדריך שונה לכל שמורה ? -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reשלום אייל
אנחנו מתכננים נסיעה לאותו מקום באותה תקופה.
נשמח לשמוע מה עלה בחכתך בינתיים (מדריך, מסלול
לינות...)
תודה. -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reלא התקדמתי יותר מדי בחיפוש (צריך באמת להתחיל לחקור את הנושא לעומק). פשוט אני מתחתן באוגוסט (זה טיול ירח דבש שלנו), אז כרגע כל הסידורים לחתונה גוזלים זמן רב.
בעיקרון התכנון שלנו הוא טנזניה (שמורת הסרנגטי ואח``כ מכתש נגורורו). תיתכן קפיצה למפלי ויקטוריה (שאמורים להיות מחזה מרהיב למרות שזו לא ממש העונה הגשומה), ואח``כ מנוחה קצרה בזנזיבר וחזרה לארץ.
אם התקדמתם יותר ממני בבדיקות, אשמח גם אם תעדכנו אותי (בפורום או למייל).
תודה ותהנו בטיול -
טנזניה או קניה באוגוסט:Reתרשום את המייל ואני ארשום לך.
תודה. -
טנזניה או קניה באוגוסט:Re