ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לובליאנה וזאגרב.

פורום טיולי משפחות
    10
    11
    2818
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נעמי10
      נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

האם שוה להקדיש ללובליאנה יום שלם או מספיק חצי יום?

זאגרב נמצאת בדרך שלנו לקרואטיה, האם שוה להכנס למרכז עיר?

אשמח לתובנות ממי שהיה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • daf16
        daf16 נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

אנחנו לא מאוד התלהבנו מלובליאנה ,אומנם לא עשינו סיור מקיף,אבל הילדים איבדו עניין די מהר

• שרון75
          שרון75 נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

אנחנו היינו כמעט יום שלם בלובליאנה. היה נחמד, לא יותר. פשוט בחצי יום לא נראה שבאמת אפשר להספיק דבר.

• rubit
            rubit נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

היינו לילה בלובליאנה ולילה בזגרב.

הלילות בשני הערים היו כיפיים מאוד- בתי קפה הומי אדם, מדרחובים מלאים באנשים.

במהלך היום את זגרב אהבנו.. מלובליאנה פחות התלהבנו.... בכל מקרה 2 הערים הן לא בגדר must, כך שאם אתם רק עוברים בזגרב ולא מתכוונים לישון בה, אז לדעתי אין טעם להיכנס ופשוט תמשיכו הלאה.

רובי

• סקר סביונית
              סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

היי

היינו שנה שעברה בקרואטיה סלובניה(נחתנו בדוברובניק) והשארתי את הערים ליום הטיסה חזרה.לאחר 10 ימים של טבע יצאנו מבלד ללובליאנה ומלובליאנה לזאגרב והיום הזה היה סיוט עבורנו  והצטערנו שנכנסנו לשם.על פניו זה נראה על הדרך אבל להיכנס לעיר זה אומר פקקים ועוד פקקים ולחפש חניה ולבזבז את הזמן על עוד עיר אירופאית שלא מחדשת כלום.אם זאת קשה לי לאמר לכם על תיכנסו,אך אם אתם אוהבי טבע ולחוצים בזמן,אז בהחלט אפשר לוותר.

• נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

טיילתם בשתי הערים ביום אחד?

אני חושבת שבכל אחת מהן יש מה לראות ולעשות. יחד עם זאת אהבנו את זאגרב יותר, הרגשנו שם אווירה מיוחדת יותר ואתרים שיותר דיברו אלינו.

קשה להכיר ולחבב באמת את זאגרב בכמה שעות בודדות של טיול. צריך לשבת באיזה בית קפה, להרגיש את האווירה  להסתובב בנחת ברחובות, אולי להיכנס לאחת החצרות המיוחדות שאז לא ידענו על קיומן.

אני חולקת על התפיסה של "עוד עיר אירופאית שלא מחדשת כלום". כל עיר יש בה משהו מיוחד וקשור לתרבות המקומית. בייחוד זה נכון לגבי זאגרב.

אהבנו מאד את בית העלמין שבו נקברים זה לצד זה בני שלוש הדתות המונותאיסטיות , את המוזאון לאומנות בת זמננו ואת השיטוט ברחובות ובבתי הקפה. לא הספקנו למוזאון לאומנות נאיבית שזכה להמון המלצות וחוות דעת טובות.

אני יכולה להבין שאין זמן להכל, ובטיול עם ילדים לא תמיד רוצים להיכנס לעיר, אבל בהחלט יש מה לעשות ולחוות שם, לדעתי.

רק עלול להיות מאד חם בקיץ! וזה בהחלט פגם בהנאה, וזה קרה לנו גם בעיירות היפות לאורך החוף.

• וולף 2001
                  וולף 2001 נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

לובליאנה "סתם" עיר. לא גדולה, לא מעניינת ולא חשובה. 2 - 3 סמטאות עם בתי קפה וזהו. חצי יום זה הרבה ללובליאנה. זאגרב היא עיר הרבה יותר מרשימה, הרבה יותר מעניינת ובטח יותר תוססת. אפשר לחנות בזאגרב בחניון קרוב למרכז העיר במחיר סביר. 

אם נותר יום אחד, לבטח עדיפה זאגרב.

• סקר סביונית
                    סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

נירית האמת שאי אפשר לאמר שטיילנו בשתי הערים,יותר נכון לאמר שניסינו לברוח מהן כמה שיותר מהר.

נולדתי בתל אביב ואני היום גרה בראשל״צ הטבע מאוד חסר לי פה במרכז,כך גם המקומות הקטנים והיותר אנטימים.אני נוסעת גם לערים באירופה וזה נכון שלכל עיר אירופאית יש את המיוחדות שלה וגם זאגרב כזאת אך אצלי בטיול כזה כמו קרואטיה סלובניה יש עדיפות עליונה למה שאלוהים יצר על  פני מה שהאדם יצר.הכל עניין של טעם אישי.אני לא שוללת לוותר השאלה על חשבון מה.וזאת החלטה של השואל.

• boazr
                      boazr נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

לובליאנה אפשר חצי יום ואם משלבים עם הקניון ופארק המים הקטן גם יום. אני ממליץ על יום ראשון. יש שוק פשפשים נחמד ויין בעיה של תנועה וחנייה. הקניון סגור ביום ראשון,  פארק המים פתוח.

• אמה
                        אמה נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

לכל אחד תהייה דעה שונה.

שתי הערים קצת שונות,ושונות ממרכזי ערים אירופאיות מוכרות.

אתם עם ילדים מתבגרים? תלוי מה הם אוהבים..תלוי מה יש עוד במסלול הטיול.האם רק טבע?עיירות נוספות?

לכמה זמן בכלל הטיול?

בתור אנשים בוגרים, חצי יום לובליאנה היה לנו מספיק.זגרב אולי בגלל סוף טיול,חצי יום היה גם מספיק.

בית העלמין עם ילדים, הייתי חושבת פעמיים.לא בטוחה שיהיה להם את הסובלנות או נסיון הבנה של משמעות שלו.

• telo
                          telo נערך לאחרונה על ידי

לובליאנה וזאגרב.

ללולבליאנה מספיק חצי יום. לדעתי היא עיר מקסימה. אהבנו מאוד את הפארק העירוני הירוק עם התצפית המרשימה ואת פסלי הדרקונים. יש ערים יפות ממנה באירופה, ולא הייתי מתאמץ להגיע אליה במיוחד. 

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון