מלריה! הצילו........
-
טוב חבר`ה עוד שבוע אני טס והיום קניתי את כל התרופות מלבד המלריה שאני עדיין מתלבט... יש 2 תרופות: תרופה למניעה ותרופה לטיפול אם מופיעה המחלה. הבנתי שלתרופת המניעה יש תופעות לוואי לא נעימות (סיוטים, נשירת שיער). הדילמה שלי היא בעיקר אם לקחת את התרופה לטיפול, כי אני חושב שבמילא אם אני ארגיש רע אני אלך לבית חולים שם (הרי אני לא יכול לאבחן לבד שחליתי במלריה), ושם אקבל את התרופה (ואני מבוטח וזכאי להחזרים). סתם שתדעו, כל התרופות ביחד עלו לי 240 ש``ח, ותרופת המלריה לבד עולה 250 ש``ח- אבל מחיר הוא שיקול משני פה אני חושב. בקיצור, אני ב-pelicula קשה, מה לעשות??? תודה רבה וטיול נעים ובריא לכולם! -
אכן הצילוקודם כל שכחת לציין את כל רשימת תופעות הלוואי: נשירת שיער, נשירת אזניים, הקטנה של איברי המין, הצמחת אף ענק, דיבור שוטף ובלתי נשלט בשבדית, שאלות היסטריות בפורום. תשמח לדעת שתופעות הלוואי של ה``תרופה למניעה`` (שהיא לרוב זהה לחלוטין ל``תרופה לטיפול``) מצומצמות להפליא, בד``כ כלום, לעיתים חריגות - כאבי ראש וסחרחורת, סיוטים רק ב-1% מהמקרים. תופעת לוואי אפשרית של אי נטילת התרופה - מוות (וסרטים). רק להבהרה: אותן תרופות שמשמשות למניעה (כגון מלרון, דוקסילין) משמשות גם בטיפול. וברור שאין לך מה לקחת אותם לצרכי טיפול, אלא ללכת להתאשפז בדחיפות. מצד שני רצוי לא לחטוף את המחלה. ולזה התרופות יעזרו. למלרון יש גם פחות תופעות לוואי, פרט לאחת - פגיעה חריפה בארנק. ברור שתשובות מוסמכות רצוי לקבל אצל רופא / בפורום בריאות, לא אצל בורים כמונו. -
מלאריהיכול להיות שאני טועה, אבל אני לא חושב שאיזה תרופה שהיא המונעת את המחלה; למיטב ידיעתי התרופה רק עוזרת לך כאשר הנגיף נמצא כבר בכבד. לגבי השאלה השניה,יתכן ותצטרך את התרופה להתמודדות עם המחלה כאשר תמצא במקום בו אין תרופות לרכישה. -
יכול להיותזו בערך הסיבה שהפניתי לפורום בריאות, דבר עדיף על פני הסתמכות על תשובות של מישהו כמוני. ובכל זאת, מתהומות בורותי הרפואית: ודאי שיש אפשרות למנוע את המחלה, ועל שום כך הטיפול בחומרי המפלוקין/כלורוקין מוגדר כפרופילקטי (מניעתי). ברור שהתרופות אינן מונעות לא את העקיצה ולא את הגעת הטפיל (פלסמודיום) לכבד, אך הן בהחלט יכולות להאט ואף למנוע את התרבות הטפיל בכבד ומשם בכדוריות הדם האדומות, ואת יצירת טפילי ההמשך. במובן זה (של suppression בלעז) הכדורים מונעים את המחלה. לא לוקחים אותם רק כאשר יש כבר את הסימפטומים של המחלה, שבועות אחרי העקיצה, אלא לפני העקיצה, כדי שהעקיצה של האנופלס הנגועה לא תגרום להתפרצות המחלה. אשר לחלק השני אבהיר: אכן כדאי שיהיה במלאי כדורי מלארון / דוקסילין למקרה חירום של היעדר אפשרות לקבל טיפול רפואי כאשר המחלה מתפרצת; אבל אם כבר רוכשים אותם, אז עדיף להשתמש בכדורים אלה ממש מראש כדי למזער את סיכויי המחלה באיזורים בעייתיים, ולא רק להחזיק אותם בתיק למקרה חירום. -
יכול להיות:Reאני חייב להתערב ולציין, שהתרופות בהחלט! מונעות את המחלה. למשל, המינון של מלרון למניעה ולטיפול הוא שונה!!! אי לקיחת התרופה ואי שימוש בחומרים דוחי יתושים חושפים למלריה!!! ולא רק לה! -
יכול להיות:Reהמינון של מלרון זה אחת לשבוע, שבועיים לפני, תוך כדי, ושבועיים אחרי? (מוודא) -
עדיף לוודא עם רופא. -
להתרחק מלריאם ונגזרותיואני מכיר באופן מישהו שהושבת לחצי שנה מהכדור הזה והאינטרנט שופע אזהרות ממנו, למיטב הבנתי הכדור שאתה דיברת עליו שייך למשפחה אחרת מהלריאם, אגב, נכון שטף אחד כאן לא רופא , אבל גם רופא לא בהכרח מודע לבעיתיות של כדורים, שווה לברר בצורה רצינית ולא להסתמך גם על כל רופא בענים עצומות, נ.ב גם החבר שלי שקיבל לריאם קיבל אותו מן הסתם על פי מרשם רופא , ואחרי שהוא היה מושבת לחצי שנה כל מה שהרופא יכול היה להגיד לו שזה שהוא לא היה מודע, ולאריק, העובדה שמחלה מסוכנת לא מיד צריכה לגרור המלצה גורפת לטיפול תרופותי , כל העסק שנוי במחלוקת, היו אנשים שלריאם גרמה להם נזק נירולוגי/פסיכוטי קבוע. לסיכום- תברר בודאות שאתה אכן נכנס לאזורים נגועים, תותעשה שיעורי בית על התרופה שנתנו לך ורק אז תקבל החלטה. -
יכול להיות:Reמה שכתבת לגבי המינון למניעב זה בדיוק מה שכתוב בהוראות לשימוש ומה שאמר לי הרופא. אגב, הרופא במשרד הבריאות המליץ בחום על המלרון. לגבי הטיפול - המינון הוא שונה לגמרי, כמובן! -
הלריאםללריאם כמו לכדורים אחרים (וכמו לתרופות אחרות) יכולות להיות השפעות לוואי, ואף ידועים המקרים שצוינו למעלה. אבל זה כדור שעשרות/מאות אלפי מטיילים לקחו ולוקחים ללא כל בעיות (אני לוקח אותו כבר שנים ללא כל בעיה). אם החלטת לקחת אותו (בפעם הראשונה), תן לו נסיון של מס` שבועות לפני הטיסה לראות השפעתו עליך. לענין השני, זכור לי שקראתי בעבר מספר פעמים המלצות לקחת לטפול (כאשר כבר חולים במלאריה) כדור אחר מזה ``המניעתי`` אני חושב אלכס שאתה טועה, ולקיחת הכדור לא מונעת ההדבקות אלא רק עוזרת לרפוי מהיר. -
אתה טועה ומטעה1. במקרה שאני מדבר עליו, הספיק כדור אחד לתופעות הלוואי שצויינו 2. ככל הנראה הסיכוי לתופעות לואי הוא הרבה יותר נרחב ומקיף מכפי חברת התרופות מדווחת 3. נא להבדיל בין תופעת לוואי של סיכוי לפריחה מקומית/בחילה לבין סיכוי לנזק בלתי הפיך למערכת העצבים והמוח, על כל נאמר יחי ההבדל הקטנטן 4. רופא שמבין משהו מהחיים שלו , לא אמור להציע לך לריאם בלי סיבה טובה, הצעת חלופות (ויש כאלה) ובלי אזהרה הולמת 5. לא כל רופא מבין מהחים שלו, בגלל זה בכלל טרחתי להתיחס לנושא