צפון איטליה (עם מגבלות)
-
הי
אני נוסע באמצע אוגוסט עם אישתי ל14 יום הלוך ושוב ממילאנו.
אני מודע לכך שהכל מפוצץ בעונה זו ולכן רוצה להזמין כבר לינה לכל הימים.
נשכור רכב.
הגבלות:
1. אוכלים כשר. רוצים בשבתות להיות במקום שיש בו אוכל כשר (לא משנה אם מסעדה או קהילה וכד') אבל בשאר השבוע לא רוצים לשלם על מלונות וכו' נסתדר עם אוכל מסופרמרקט\מהארץ ונסתפק בלינה בb&b בסיסי.
2. רוצים גיוון - כלומר לראות את שלושת האגמים אחד אחרי השני לא מתאים, כנ"ל לראות הרבה נוף עירוני ברצף.
3. לא רוצים להחליף מקום לינה כל יום (אפשר להחליף נגיד שלוש פעמים גג ארבע).
נחיתה ביום רביעי בלילה (סביבות 22)
המראה בשלישי שבועיים אח"כ
יש לי את הספר החדש של שיחור על צפון איטליה אבל מאד חסר לי שם המלצה לסדר הגיוני כלשהו בין המקומות. מישהו מוכן להציע לי מסלול מומלץ? (לא צריך ירידה לפרטים של מה לעשות כל יום אלא ברמת האיפה לארגן לינה ולכמה ימים
לדוג (סתם ממציא בלי שום תכנון)-
רביעי עד ראשון בעיירה X ליד אגם Y
ראשון עד שלישי ליד הר X בדולומיטים
רביעי עד שבת בX ליד אגם Z
שבת עד שלישי ונציה-ורונה
נשמח מאד לעזרה!
-
צפון איטליה (עם מגבלות)עונה רק לעניין האוכל הכשר:
בוונציה יש את המבחר הכי גדול של אוכל כשר. בגטו היהודי יש גם מלון כשר, גם מסעדה כשרה, גם פיצריה כשרה, גם מאפיה כשרה, וגם מכולת כשרה.
בסרמיונה (שבאגם גארדה) יש מלון כשר עם מכולת כשרה. אנחנו לא הצלחנו לאתר את המלון, ומהודעות שקראתי הבנתי שהמכולת היא קטנטנה ומכילה בעיקר מוצרים סגורים.
גם בדלומיטים יש מלון כשר (בקינזי- My Kosher Hotel). כשניסינו להזמין שם מקום לשבת דרך האינטרנט, קיבלנו כל הזמן הודעה שהמלון מלא. כשפנינו באמצעות המייל נאמר לנו שניתן להזמין שם לינה רק ל-3 לילות ומעלה.
אנחנו היינו בשבת בלוגאנו (בצפון אגם מאג'ורה) ואכלנו אצל שליח חב"ד המקומי. הארוחה בחינם (אבל ישמחו לתרומות). יש שם בית כנסת עם מניין בבוקר. אין מניין בערב. ולגבי ארוחת ערב שבת, זה תלוי בלו"ז של הרב. לא תמיד זה מתאפשר. יש מכולת כשרה שפתוחה פעמיים בשבוע (בשלישי אחה"צ ובשישי בבוקר).
ברגע שתחליט איפה אתם מתמקמים בשבת, יהיה יותר פשוט להרכיב מסלול. מכיוון שאנחנו החלטנו להתמקם בלוגאנו בשבת, בנינו את המסלול כך שקודם עשינו את אגם גארדה, אח"כ את ונציה, ואז נסיעה ארוכה מאוד לקומו, שבת בלוגאנו ואחריה את אגם מאג'ורה. בדיעבד היה עדיף לבלות את השבת בוונציה ולבנות את המסלול אחרת: קודם אגם מאג'ורה, אח"כ קומו, ורונה, ונציה, ואז אגם גארדה וחזרה למילאנו.
בעיני, ונציה הרבה יותר נוחה למטייל הדתי בשבת. גם אין בעיה של טלטול וגם יש מגוון של אופציות כשרות, וגם יש מה לראות בעיר בשבת.
-
צפון איטליה (עם מגבלות)יש לנו 2 שבתות.
בראשונה לוגאנו ובשניה ונציה נשמע טוב?
אני מניח שהמלון בקינזי יהיה יקר בטח שלשלושה לילות.
מכיוון שאנחנו נוחתים ברביעי בלילה אם אני רוצה לצאת לונציה לשבת הראשונה אני צריך להעביר חמישי בנסיעה ונראה לי מעייף יום אחרי הטיסה...
אם אני מוצא בbooking.com לינה בלוגאנו אני יכול להניח שאני מסודר או שעדיף ליצור קשר עם הרב שם ולתאם מראש?
תודה!
(אני כמובן מחכה לתשובות גם על השאלות האחרות)
-
צפון איטליה (עם מגבלות)אנחנו מצאנו את לוגאנו די משעממת, אבל זה מסדר לך את המסלול היטב (לוגאנו וונציה הם ב-2 קצוות שונים של צפון איטליה, ואתה יכול למתוח מסלול ביניהם). לגבי מלון בלוגאנו, אנחנו לנו ב-Lugano City Hotel זה מלון מצויין, ואפילו יש גישה נוחה למדרגות. מצד שני, יש תאורה המופעלת על ידי חיישנים ויש מנועלים אלקטרוניים לדלתות. המלון נמצא במרחק דקת הליכה מבית הכנסת ובמרחק של כ-10 דקות הליכה מבית חב"ד.
השאלה אם את כל ה-14 יום אתם רוצים לעשות בצפון איטליה או גם בדולמיטיים (או אולי לרדת לכיוון טוסקנה). אם אתם רוצים לטייל גם בדולומיטים, אני הייתי בודקת מול המלון בדולמיטים אפשרות להגיע רק לארוחות שבת, כשאתם לנים במקום סמוך. אנחנו ויתרנו בסופו של דבר על ברור האופציה הזאת מכיוון שלא היה לנו זמן לטיול בדולומיטים.
-
צפון איטליה (עם מגבלות)התכנון הוא גם דולומיטים (עדיף טוסקנה במקום? כפי שאמרתי חשוב לנו גיוון אם הנופים ליד האגמים דומים לדולומיטים אולי זה לא כדאי)
אבל במשך השבוע נסתדר בלי ארוחות מסודרות...