ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

3 חודשים בדרום אמריקה

פורום דרום אמריקה
    4
    6
    2818
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • teacup44
      teacup44 נערך לאחרונה על ידי

אני מתכננת טיול של כ-3 חודשים, ויש לי מספר שאלות.. חברה שהייתה 8 חודשים בדרו``א המליצה לי לעשות מסלול של בוליביה- פרו- אקוודור- קולומביה. 1) מה אתם אומרים? 3 חודשים זה סביר בשביל זה, או שכדאי להצטמצם מבחינת מס` המדינות? 2) הבנתי שבוליביה היא מדינה ``קשה`` מבחינת התנאים..כלומר אוכל רע, הרבה מחלות, קלקולי קיבה וכו`..האם כדאי באמת להתחיל את הטיול משם, או שאולי שווה להתחיל ממדינה אחרת (למשל פרו) כדי להתרגל קצת? (אבל אז זה משבש את המסלול ובמקום להצפין כל הזמן אני אצטרך לחזור דרומה) 3) מה אתם ממליצים לעשות על מנת לצמצם את הסיכוי לחטוף איזה מחלה שם? מה לא לאכול ומה כן? כי לא ממש בא לי להתחיל את הטיול שגם ככה לא ארוך בלהיות מרותקת למיטה/שרותים.. 4) שאלה אחרונה..מה אתם אומרים על הביקור בגלאפגוס? שווה את המחיר או שיש דברים יותר מעניינים/יפים לראות ואפשר לוותר על העניין? (שוב, אם לוקחים בחשבון שהטיול הוא רק 3 חודשים ואי אפשר להספיק הכל בזמן הזה).. תודה מראש על התשובות!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לי
        לי נערך לאחרונה על ידי

3 חודשים בדרום אמריקה:Re
        לדעתי עדיף לך לצמצם. כמו כן, לא ציינת מתי את נוסעת, זה עניין משמעותי ביותרבקשר למסלול. בוליביה אכן לא הייתה היעד שהייתי בוחר להתחיל בו, אבל זה גם לא סוף העולם, נוחתים בלה פאז היישר למרכז הישראלי אחד מהגדולים ביבשת, עם אוכל סבבה בתוכו, די נוח להתאקלם שם. גלאפגוס זה עניין אישי, בטיול כזה קצר, לדעתי את יכולה להרשות לעצמך את החוויה. אם את שונאת חיות אז אל תלכי לשם. וחוץ מזה, עוד כ 10 שנים, אחרי כל הטיולים הגדולים, כל מקום (לדוגמא: אירופה, אפריקה) שתרצי לטייל בהם, יעלו לך לפחות כמו הגלאפגוס. והגלאפגוס כבר יעלה לך כפול+ (תוסיפי כרטיס טיסה והתאמת תנאים לגיל), וכשמסתכלים על העניין ככה, זה כבר הרבה יותר משתלם.
        • teacup44
          teacup44 נערך לאחרונה על ידי

צודק, שכחתי לכתוב שהתכנון הוא מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר.. במה לדעתך עדיף לצמצם? בהתחשב בעובדה שאני רוצה לעשות טרקים, לראות נופים/תרבויות וכו`, ופחות לרבוץ על חופים.. חוץ מזה, מנתונים שראיתי על טיסות, טיסה לבוליביה עולה הרבה יותר מטיסה לפרו..זה באמת ככה או שסתם בדקתי במקום הלא נכון? ואם זה המצב, אז לא עדיף לנחות בפרו ולעבור לבוליביה משם? או שאולי בכלל לוותר על בוליביה ולהתחיל מפרו צפונה? בקיצור...הסתבכתי לגמרי 😞
          • לי
            לי נערך לאחרונה על ידי

3 חודשים, הייתי הולך על 2-3 מדינות. לצורך העניין אקוודור היא מדינה שאפשר לטייל בה זמן קצר, אבל הייתי הולך על אקוודור-פרו-בוליביה, אפשר גם הפוך. באקוודור יותר סימפטי להתחיל כי היא יותר מערבית, מצד שני בבוליביה יהיה לך יותר קל לפגוש מטיילים ישראלים, להתחיל איתם את הטיול. אם באמת תעשי את זה ככה, אז טיסה אחת לאקוודור ואחת לבוליביה גם ככה יעלה אותו דבר. האפשרויות האחרות הן רק פרו-בוליביה, או פרו-בוליביה-תפון ארגנטינה . שמצד אחד, מאוד כיף להיות בארגנטינה, אבל לדעתי אקוודור יותר יפה מצפון ארגנטינה. אם את לא רוצה את בוליביה, את יכולה גם אקוודור-פרו-להכנס רק לסלאר בבוליביה-ולהמשיך לארגנטינה.
            • yarpd
              yarpd נערך לאחרונה על ידי

1) גם אני הייתי מסתפק באקוודור, פרו, בוליביה, עם חלוקה לא שווה של הזמן -- אקוודור 3 שבועות (כולל גלפגוס), בוליביה 3 שבועות, והיתר פרו. את קולומביה לא תספיקי. במקרה כזה, הייתי טס לקולומביה לכל היותר לשבוע חופים (קרטחנה - פרק טיירונה) בסוף הטיול. 2) התחלה באקוודור מומלצת - נחיתה רכה יחסית, בטח אם תעשי טיול ``לוקסוס`` לגלגפגוס. לדעתי הבעיה העיקרית בבוליביה זה הגובה -- נחיתה בלה פז מהארץ - סיכון של מחלת גבהים ... 3) לגבי אוכל -- בגדול -- תשתדלי לא לאכול מהרחוב, אלא רק במסעדות בהן את רואה הרבה אנשים. בדוכני רחוב את יכולה לאכול מאכלים מקומיים כמו תירסים, תפו``א, צו`רוסים וכו`, אבל לא המבורגזות, ולא סנדוויצ`ים עם אבוקדו... נכון, יהיו שיגידו שאפשר (וגם אני אכלתי), אבל בזמן שיש לך באמת לא שווה לך הסיכון.. 4) גלפגוס - הכל עניין של אפשרות כספי. יש מטיילים שאומרים שבסכף של הגלפגוס יספיקו עוד מדינה. לך ממילא אין זמן. לכן זה תלוי בך - אם יש לך אפשרות כספית. אם כן -- שווה. גם למי שלא מכור לחיות זה מקום מדהים, וקשה להניח שתחזרי לאקוודור בעתיד רק בשביל זה. חוץ מזה -- צריך לתפוס את המקום בזמן, עוד 30 שנה לכי תדעי מה זיהומים וכו` יעשו שם ..
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

אתם כולכם חושבים שכדאי לה לנסוע לאקוודור? לדעתי זה ותיר. אקוודור לא אותנטית מספיק, ואין בה דברים שאין במקומות אחרים (חוץ מגלפגוס- שייקח לה זמן למצוא דיל לשם). עדיף כבר פרו-בוליביה-קצת ארגנטינה (כשבוע בצפון, שבוע ב.איירס ושבוע ברילוצ`ה (יש סקי!) והסביבה). ככה אפשר לסיים את הטיול באקורדים נפלאים על סטייק טוב, שופינג היסטרי ובילויים מעולים.
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון