מעבר גבול מעמאן לישראל:Re
במונית - כשעתיים - שלוש
2. מעמאן יש אוטובוס לאירביד, משם לקחים אטובוס מקומי לתחנה השניה, ומשם מיניבוס נוסף שמגיע כשני ק``מ מהגבול (סה``כ בערך שני דינר ירדני, שהם כ 0 3 דולר בקרוב). משם לוקחים מונית לגבול (דינר - שניים).
3. למעט המחיר , מונית מש``ת לגבול עדיפה. התחבורה הציבורית לא נוחה, ואם את מגיעה עם ציוד זה מאוד לא נוח. בנוסף, התחושה כישראלי לא הכי נוחה. יש בדרך ביקורות של המשטרה, שבהן תדרשי להראות דרכון, כך שיכול להיות שהזות שלך כישראלית תתגלה. לא יעשו לך כלום (כנראה), אבל התחושה לא נעמה.
עלות מונית משדה התעופה עד הגבול מגיעה ל-40 דינר בקרוב (ע``פ הטיפים באתר). אם תמצאי כמה שותפים לנסיעה, זה יוצא מחיר סביר
4צריך להגיע לתחנת עבדאלי בעיר עמאן- אם את לוקחת בחשבון את העלות של מונית משדה התעופה לעיר, זה ממש לא משתלם.
5. ביציאה מירדן משלמים 5 דינר, ועוד דינר לאוטובוס שמעביר את הנוסעים לצד הישראלי של המסוף (כשני ק``מ).
מחירי אשרות מעבר בין ישראל לירדן.
6. לא יודע. אני מניח שלא. כשאני עברתי, לא זכור לי שבדקו משקל.
7. מונית מהמסוף לתחנה מרכזית בית שאן - כ-40 ש``ח. משם יש לך אוטובוסים לצפון ולת``א. אם את בכיוון ת``א - ניתן גם ליסוע לעפולה, ומשם יש אוטובוסים בתדירות גבוהה יותר.
8. התשלום בירדן הינו בדינרים - יש לפרוט סכום מספיק לנסיעה.
9. במדור ``1001 טיפים`` באתר.
יאיר