שביל חיפה - טרק עירוני
-
סופ"ש מעולה לכולם

שביל חיפה הוא טרק עירוני של כ- 70 ק"מ העובר ומחבר בין חלקיה השונים של העיר.
בעבר כבר העליתי בפורום טיולי משפחות מספר הגיגים בנושא וסיפרתי על הקמתו "שביל חיפה".
נדמה לי שאפילו הצהרתי אז על כוונתי ללכת אותו...
רציתי לספר לכם שאכן, כשנה לאחר שכתבתי כאן על השביל התחלנו ללכת את הטרק. המסלול מחולק ל- 21 מקטעים ובכל פעם אנחנו הולכים במקטע אחד. כעת הגענו לתחילתו של המקטע השמיני, שזה אומר שכבר 1/3 מהדרך מאחורינו.
אני שואבת הנאה מרובה מההליכה בשביל הזה, מההיכרות העמוקה עם המקום שבו אני חיה, ומהתגליות המפתיעות שממתינות לי תמיד לאורך הדרך. כל פעם מחדש אני נדהמת לגלות עד כמה אני לא באמת מכירה את העיר שלי וכמה פינות חבויות-נסתרות קיימות בה.
השמחה על ההזדמנות הזו שנפתחה בפני הובילה אותי להתחיל ולהעלות על הכתב את החוויות שלי מההליכה בשביל חיפה. חשבתי ששיתוף בפרספקטיבה האישית שלי מהשביל "תפתח את התאבון" לאנשים נוספים שאולי לא יודעים על קיומו של השביל (או לא יודעים על קיומה של חיפה
) ותעורר אותם לקום, ללכת ולגלות...לצורך כך פתחתי בבלוג שלי "קבוצת פוסטים" יעודית לתיעוד מצולם וכתוב של הטרק האישי שלי. אני מציינת "הטרק האישי" כי אין לי כל כוונה לתאר שם בפרוטרוט את מסלול השביל - את כל החומר הכתוב (כולל מפות מפורטות, תיאור מדוקדק של המסלול, סיפורי מקום, ציונים של תאריכים היסטוריים והתייחסות למרחב העירוני) ניתן למצוא באתר האינטרנט של השביל ולא הרגשתי שום צורך לחזור על הדברים. כן היה לי חשוב להעביר - בצילום ובכתב - את התחושות, הקשיים, והמחשבות שהתעוררו בי לאורך ההליכה.
כרגע הספקתי להעלות פוסט הקדמה קצר ואינפורמטיבי המספר על השביל ועל החיבור האישי שלי אליו, ופוסט נוסף המתעד את חוויותי מהטיול במקטע הראשון - העיר התחתית.
אני מזמינה אתכם ואתכן להצטרף אלי, או בעצם - אלינו, ולטייל איתנו בשביל חיפה.
אשמח לעדכן כאשר אעלה פוסטים נוספים בעניין.
שבת שלוה ונעימה לכולנו,
אורה