ניווט במערב ארהב
-
האם יש צורך להשכיר רכב עם ג.פ.אס לצורך טיול במערב או שניתן להסתפק בפלאפון?יש לי גי.פי.אס שמותאם לאירופה,כדאי להוריד מפות??
-
ניווט במערב ארהבאולי השרשור הזה יעזור לך.
אם תעשה חיפוש בהודעות הפורום, תמצא אין סוף שרשורים בנושא. לשכור רכב עם GPS יעלה לך הרבה יותר מאשר לרכוש GPS חדש ברשת או בחנויות בארה"ב כגון: וולמארט וכו'.
-
ניווט במערב ארהבלא הבנתי מתוך מה שקראתי.האם יש צורך בגי.פי.אס או שניתן להסתפק בפלאפון??
-
ניווט במערב ארהבהי
קח GPS איתך עם מפות אופ ליין תמיד כדאי. אין קליתה באזורים גדולים במערב. חברות ההשכרה משכירים GPS אבל ברב המכוניות החדשות יש GPS מובנה (פשות לא אומרים את זה).
-
ניווט במערב ארהבכמו שראובן כתב, יש המון דיונים על הנושא הזה. בקצרה, אלה עיקרי ההמלצות:
- השכרת GPS מחברת השכרת הרכב הינה יקרה מאוד ולא כדאית, בהשכרות של למעלה מ 3-4 ימים. לא מומלץ
- כן מומלץ להסתמך על 3 אמצעים: מפת נייר (תמיד טוב שיש), תוכנת נווט אופליין בפלאפון ותוכנת נווט אונליין בפלאפון.
- כדאי לגבות עם מכשיר פלאפון נוסף או טאבלט עם GPS
- אפשר להשתמש במכשיר GPS יעודי במקום\בנוסף לתוכנת אופליין לפלאפון - אבל אז כדאי לרכוש מכשיר, למשל באינטרנט לפני הנסיעה או בחנות בארה"ב.
באופן אישי, אני מכין על הפלאפון וגם על הטאבלט תוכנה אופליין עם מפות מעודכנות (כמו OSMAND) וגם אונליין (WAZE או גוגל מאפס) וגם מחזיק מפת נייר איתי.
-
ניווט במערב ארהבראשית, החזק מפות נוסף ל- GPS. אני עדין מנווט עם מפות. זו איננה בעיה מחוץ לערים. בערים קצת יותר קשה.
בכל מקרה, בהקשר של הנווט עם GPS, כדאי לזכור שיש חלקים במערב (אינני מדבר על רצועת החוף של קליפורניה) בהם יש בעיה של קליטה סלולרית, כך שהסתמכות על Waze בלבד יכולה להיות לא כל כך טובה.
-
ניווט במערב ארהבלדעתי - אם יש לך תוכנת OFFLINE בטלפון, ואתה מתכוון להסתובב גם סביב מקומות מרכזיים - הייתי מסתפק בזה. על וייז לא הייתי בונה לכל הטיול
במידה וחו"ח יש בעיה או לא עובד, נכנסים לחנות אלקטרוניקה, מוציאים מאה דולר והופ יש לך GPS.
מפות נייר לא משתמש כבר יותר מעשור.
-
ניווט במערב ארהברצוי תוכנת אופליין כגון SYGIC (חינמית בימים הראשונים, אח"כ ממשיכה לעבוד
אבל ללא קול) + WAZE. הוויז עושה עבודה סבירה במערב ארה"ב, רק קח בחשבון
שבאיזורים רבים אין בכלל קליטה, לכן כדאי לסמן את המסלול בוויז בקירבת המסלול ובאיזור בו יש קליטה, ואז הוא שומר אותו לזיכרון ככה שגם כשאתה באין-קליטה הוא
עובד (גם אם זה מתנתק ואתה מפעיל את הוויז מחדש - בניגוד למה שנאמר פה
כמה פעמים, לפחות אצלי מניווטים לא מעטים באופליין ובגירסה האחרונה. פשוט
לבחור בהיסטורי במסלול הרצוי והוא יחזור לעבוד).
ובכל מקרה יהיה לך את הSYGIC, נווט בשניהם ותראה מה יותר נוח לך.
המחלה של הוויז היא לנווט דרך כל מיני כבישים צדדים ונידחים בשביל
לחסוך בכמה קילומטרים וזה לפעמים מוביל לדרכים הזויות.
הבעיה ב SYGIC שחסרים בו הרבה "נקודות עניין" לעומת הוויז שבו כמעט
כל תיאור קרוב של נקודת עניין יניב לך את התוצאה הרצויה.
בקיצור, שילוב של וויז ו SYGIC יתן מענה הולם - אינני רואה צורך בעוד משהו.
בהנחה ואתה לא לבד, אז שגם האדם השני ברכב יחזיק לפחות אחת מהתוכנות
האלו במידה והסמרטפון שלך הופך לז"ל.
-
ניווט במערב ארהבתודה רבה!!!