מערת פוסטוינה ושיקצאן
-
אני טסה בתחילת אוגוסט לסלובניה. יודעת שיש עוד זמן אבל אוהבת להתכונן מראש וגם סופרת את הימים לטיול
ויש לי שתי שאלות:1.בספר שקניתי כתוב כי יש לקחת בגדים חמים למערות.
ממי שהיה, עד כמה קר שם?
לקחת סוודר? חולצה קצרה ועליון יספיקו?
2.אני קצת קלסטרופובית. עד כמה המערות האלה סגורות ומפחידות?
תודה!
-
מערת פוסטוינה ושיקצאןהיינו שם לפני כמה שנים בחוץ חם אבל בתוח מערת הנטיפים היה קר זה לא מפחיד היא רחבה ויש קרון שלוקח לסיבוב הייתי לוקחת משהו קצת יותר חם תהנו
-
מערת פוסטוינה ושיקצאןתודה רבה

-
מערת פוסטוינה ושיקצאןבמערת פוסטויינה קר יותר בגלל הנסיעה ברכבת.בשקוצאן קריר אך מהר מאוד נהיה חם בשל המאמץ ההליכה ועליית מדרגות.לכן מומלץ ללבוש משהו שמתקלף.
-
מערת פוסטוינה ושיקצאןתודה רבה.נתת לי טיפ טוב לגבי הביגוד
-
מערת פוסטוינה ושיקצאןשלום,
המערות גדולות ואין בהן הרגשה של קלאסטרופוביה. כיוון שחודש אוגוסט עמוס מטיילים ממליצה לך להזמין בפוסטוניה מקומות לסיור מראש.
http://tickets.postojnska-jama.si/en/all.html
טיול נעים,
רוית קאול כהן | מתכננת טיולים
-
מערת פוסטוינה ושיקצאןלגבי קרירות- תמיד כדאי להביא משהו נוסף עליון ולהוריד כשמתחמם, מטבע הדברים עם ההליכה גם הגוף מתחמם ולהישאר עם הפרווה של סבתא מפולין--לא כל כך נעים .
לגבי קלסטרופוביה- היות ויש סוגים של רגישות למקומות סגורים ואת כותבת "קצת קלסטרופובית" קשה מאד לדעת איפה למקם על הרצף.
בשתי המערות המסלול חד כווני- אין אופציה לחזור לאחור ומרגע שנכנסת פנימה את חייבת להמשיך עד סוף המסלול ובקצב של המדריך המוביל -אין לך שליטה על זה.
מהיכרות שלי עם "קצת" קלסטרופוביים- מקומות שהם גם חשוכים וגם קצת חנוקים בהיבט האוויר- יותר קשים לעיכול.
שתי המערות מבחינתי נכנסות לתוך הקטגוריה הזו.
מכאן---אם את חשה שאינך מסוגלת. אז---לא חובה!
הן יפות (מאד אפילו)
אבל תמיד צריך להתאים מסלול ליכולות ומגבלות.