עלות יומית ביפן
-
הי
מה העלות יומית ביפן ברמה בינונית (לא להתכלב ולא להתרוקן

1. מלון/ אכסניה
2. תחבורה ציבורית
3. אוכל
4. כניסות
5. שכחתי משהו ...
(ביזבוזים/ קניות בנפרד)
תודה מראש.
חייםרקפעמיים
-
עלות יומית ביפן90 - 100 דולר ליום
-
מה העלות לתרמילאים, ואיך אפשר לקצץ בהוצאות? -
מה העלות לתרמילאים, ואיך אפשר לקצץ בהוצאות?יפן, בניגוד למוניטין שלה, לא מדינה יקרה במיוחד. קל וחומר בחודשים האחרונים שבהם היה פיחות משמעותי בערכו של היין.
העלויות העיקריות ביפן הן לינה ותעבורה. המלונות בערים הגדולות יכולים להיות יקרים מאוד, ובמיוחד באזורים המרכזיים של טוקיו, ונסיעות ברכבת או במטוס יכולות גם הן להיות יקרות מאוד ובמיוחד לרכישה ברגע האחרון (נכון יותר לטיסות). את המרכיב השני קל להוזיל באמצעות JR Pass. תחבורה ציבורית מקומית, קרי רכבות תחתיות ואוטובוסים, מתומחרת באופן הוגן מאוד.
שאר ההוצאות, ובעיקר אוכל ושתיה, אינן גבוהות במיוחד. מסעדות מקומיות הן בדר״כ בחירה נוחה מאוד מבחינה תקציבית. כמובן יש ויש, אבל זה כאמירה כללית.
תרמילאי שרוצה לחסוך יהיה חייב להשתמש בחוכמה ב-JR Pass, להעדיף אכסניות או מלונות פשוטים מאוד, לאכול אוכל מקומי... וסה״כ כרגיל. בהערכה גסה זוג מטיילים יכול להסתדר עם 150$ ליום בממוצע לא כולל עלות JR Pass. יתקנו אותי אחרים.
-
מה העלות לתרמילאים, ואיך אפשר לקצץ בהוצאות?לשאלה הראשונה - אם מטיילים בזוג לדעתי כ90-100 דולר ליום, אולי מעט יותר. אם מחשבים נכון את הוצאות התחבורה הציבורית (פאס או לא? אורך הפאס וכו) אפשר לחסוך לפעמים הרבה כסף
לגבי תרמילאות - מאוד מאוד תלוי בסגנון הטיול וכמה מוכנים "להתכלב".
תרמילאי ממוצע יוציא ה70-80 ליום כולל תחבורה.
אני הוצאתי ממוצע 15-20 דולר ליום, אבל ישנתי באוהל ותפסתי טרמפים.
-
מה העלות לתרמילאים, ואיך אפשר לקצץ בהוצאות?הוסטלים זולים, קניית ארוחות מוכנות בסופר במחיר של דולר למנה ונסיעה באוטובוסים תוכל להוזיל את הטיול מאוד. העלתי כמה טיפים על יפן, ואין ספק שאפשר להוזיל את הטיול משמעותי.
כמו שידידי כתב, הפיחות ביין תורם להוזלת עלויות הטיול בה.
אני חושב שאפשר להסתדר עם פחות משלושים דולר ביום.
-
עלות יומית ביפןתודה רבה לכולם