ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מעיל ``סופטשל``

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    1
    19
    7015
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

לאור הטיול הקרב ובא לניו זילנד החלטתי להצטייד במערכת משובחת לתנאי קור ורטיבות. התיכנון שלנו הוא טראקים שיגיעו לגבהים נחמדים (הר קוק, טונגרירו) וטראקים ``רגילים`` בשטח, ``בבוש``, כלומר רטוב מגשם וממגע עם העשבים על בסיס יום יומי (במהלך הטראק לפחות). לאחר בדיקה מתישה וחיפוש על כל מילות המפתח שיכולתי לחשוב עליהם אני מפנה אליכם את השאלה הבאה: מעיל סופטשל יוכל לספק לי את שכבת הבידוד ואת השיכבה החיצונית כהגנה מגשם ורוח? לפי הבנתי, וכל הדגמים שבחנתי, הם (מעילי הסופטשל) נושמים מצוינים ומבדדים טוב מאוד (זה כבר תלוי במחיר). בכל מקרה זה יוצא יותר זול מלקנות פליז 200 פשוט וטוב (סביבות ה 300) ומעיל גשם נושם, עמיד לרוח וגשם (שמחירו מתחיל באזור ה 400). לא מצאתי בפורום שום התייחסות לסוגיית ה SOFTSHEL ועל כן אני שואל. החברות ששמתי עליהן עין הן: נורט`פייס, לואה, סלווה וקולומביה באיזור מחירים של 400-600. אשמח לכל דעה ועצה בעניין
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

דגמים להתייחסות...

נורטפייס

לואה
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

דגמים להתייחסות...:Re
          מעילים של סלווה אין פה שאתר אבל מדובר על סופטשל מדגם דקר
          קולומביה
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

מעיל ``סופטשל``:Re
            סופט של, זה אחלה דבר .... כמו שאמרת אכן מחמם, מונע רוח, והבד עצמו עמיד במים .... ה``בעיה`` שדגם שנחשב לעמיד במים לחלוטין (תרפרים מולחמים וכו` (זה מה שאתה צריך לגשם נ``ז) זה דגם של 1000 ש``ח (ICE AXE של קולומביה) או אחד מדגמי הAPEX של TNF ... דגם ב-500-600 ש``ח הוא לא יספק לך אטימות מלאה למים ....(אלא אם כן תמצא איזה דיל טוב של סוף עונה)
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

הרעיון נחמד, הביצוע..
              קצת פחות. בתור בעלת פליס 200, מיקרופליסים, מעיל גשם של TNF מ- HyVent DT (דומה לגורטקס בתכונותיו) וסופט של APEX של TNF (וכמובן גופיות טרמיות). כל אלו היו איתי בניו זילנד. לטרק עם soft shell זה נורא נורא חם. ועוד לא דיברנו על גשם. בגשם של 100 מ``מ ביום תצא ספוג איך שלא חושבים על זה. ולו מהסיבה הפשוטה שלמעיל הבאמת נפלא הזה אין כובע. ולהתקל בגשם בטרק בניו זילנד זה בממוצע אחת ל-3 ימים בקיץ, מה שאומר שבכל טרק של יותר מיומיים יש הסתברות מאוד גבוהה שירד עליך גשם. מה שאתה באמת צריך זה 2-3 גופיות טרמיות, מיקרופליס (צפיפות 100) ומעיל גשם טוב לטרקים. אני הייתי ממליצה לך כן לקנות גורטקס/HyVent אם אתה יכול, כי רק המעילים האלו באמת בנויים בצורה שממש מגוננת עליך מפני הגשם, עם מעין מצחיה ישרה בכובע, כדי שהגשם לא ינזול לך על הפנים (דבר מאוד מעצבן), בד בעל יכולת נשימה טובה באמת, אטימות מוחלטת באמת, ופתחי אוורור כדי לקרר את הגוף כשצריך. אל תשכח אתה גם צריך מכנסי גשם, רצוי טובים ומהבדים האלה, כי המעיל לא מכסה את הרגליים. פליס 200 ישמש אותך כשכבה נוספת להסתובב בבקתה בערב או בכלל ליום יום בניו זילנד הקרירה. אם אתה רוצה סופט של במקום פליס 200 הוא בהחלט יכול לבוא אך לא במקום המעיל. הוא יהיה נהדר בתור מעיל לחורף החיפאי/ירושלמי.. (אצלנו יורדים 55 ס``מ גשם בשנה, בניו זילנד בין 1.5 מ`-9 מ`)
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

הרעיון נחמד, הביצוע..:Re
                היא צודקת, אכן למעילים הנפלאים האילה אין כובע ... (קצת מצחיק שחושבים על זה...) וכמו שצייינתי קודם צריך לשים לב בין עמיד למים לבין - דוחה מים, הדגמים שאתה ציינת הם דוחים מים , מה שאומר בגדול, תפרים לא מולחמים וכו`, בארץ זה כנראה לא באמת משנה, בנ``ז זה בדיוק מה שיעשה את ההבדל בין ... ד``א את לא חייב לקנות מעיל גורטקס/הייוונט (למרות שזה אחלה דבר, הם ברמה עמידות מים/נשימה 20/20, פשוט די יקר) אתה יכול להסתפק בדברים זולים יותר של רמה 5/5 אפילו 2/2 אמור להספיק לנ``ז ... רק תשים לב שיש כובע......
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

אוי אוי אוי, כמה שהעסק יקר... אחרי שבנעלים, תיק ושק``ש אמרתי לעצמי אסור לחסוך, לקנות הכי טוב, חשבתי לעצמי (כן קורה לי שאני גם חושב לעצמי וגם אומר לעצמי באותו משפט 🙂 שאני יוכל לחסוך קצת בביגוד. מיקרופליז אני לא קונה בכל מקרה, יש לי משהו דומה מהעבודה וגשם ברגליים זה פרט שולי מבחינתי. חשוב לי ביום יום מעיל טוב (פליז עם הגנה לרוח) והגנה לגשם בזמן הטראקים. פליזים עם ווינדבולוק כבר עולים בסביבות ה 500 ולא מחממים אז חשבתי על השלים הנוחים האלה ועכשיו ביאסתם אותי 😞 כמו שאני מכיר את עצמי אחרי הטראק הראשון אני יתעצבן וילך לקנות משהו טוב שם (וסביר להניח שישלם יותר) אז אני מנסה למזער את ההתעסקויות האלה בחו``ל. טורני, תוכל לפרט את מערכת הלבוש שטיילת איתה, הרי מבחינתי אתה הוא גורו הציוד המקורי...
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

תחשוב שוב
                    גשם ברגליים - לא אכפת לך ??? עשיתי די הרבה טרקים בניו זילנד, ובכמה מהם יצא לי לטעום די הרבה גשם. למשל במילפורד ירדו ביום אחד 100 מ``מ גשם במשך כל היום, ומי שלא היה עם מכנסי גשם, נכנס לו גשם לא רק למכנסיים ולתחתונים (שפשפות.. איזה כיף..) אלא גם המכנסיים הרטיבו את הגרביים- ומשם לתוך נעלי הגורטקס.. אטומות למים ? כבר לא.. בקפלר ירד גשם ביום הראשון. איך שהגענו למעלה התחיל גשם מאוד חזק, עם רוח, וחשבנו, שטויות, הבקתה עוד 45 דקות, ואם נרוץ נספיק להגיע בחצי שעה.. חבל לעצור ולשים מכנסי גשם.. מזל שהיו לנו בגדים להחלפה כשהגעו לבקתה היינו כל כך ספוגים וקפואים.. וכמובן שגם הנעליים נרטבו, ואיזה מטומטם אחד שם את הנעליים שלו כל כך קרוב לתנור עצים והסוליה נמסה לו. אתה חייב חייב חייב חייב מכנסי גשם בניו זילנד!!!! לגבי לבוש- בהחלט לא חובה גורטקס, אבל כל מי שפגשנו שהיה עם מעיל פשוט, נרטב מבפנים מהזיעה של עצמו. ככה שזה לא ממש שינה לו להיות עם מעיל או בלי. בגלל זה אני ממליצה על גורטקס. גם אף פעם לא שמעתי אנשים שהתלוננו על זה שהיה להם ציוד טוב מדי והם בזבזו כסף, אלא שמעתי הרבה הרבה אנשים שבכו שאם הם לא היו מתקמצנים הטרק היה הרבה יותר כיף, ועכשיו לא נראה להם שהם רוצים לעשות עוד טרקים... בקיצור, הבחירה היא שלך, אבל היא תקבע במידה רבה את ההנאה שלך מהטיול. ואפשר גם בפחות כסף, אם אתה רוצה לחסוך- תקנה בעודפים, ואל תוותר על מכנסי גשם.
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

גורו .... נחמד ..... דיונים כאילה בוא נעביר למייל ... אני יכתוב לך כמה המלצות ורעיונות ... מה המייל שלך ? / תשלח לי מכתב.....
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

כבר הרבה זמן שלא היה דיון
                        מענין כזה פה בפורום. אז גם לי יש מה לכתוב בנושא. (אני יתחיל בזה שניו זילנד אישית לא הייתי, אבל ללכת בגשם הלכתי לא מאט) APEX וכל החברה הם ``הדור הבא`` של הפליזים אפשר להגיד. SoftShell הגיעה כתוצאה מפיתוח טכנולוגי והכי חשוב צורך שהיה קיים זה זמן רב אצל אנשי השלג (מטפסים וגולשים) הם באים לתת מענה טוב לתנאי שלג כלומר יש רטיבות אבל היא ``יבשה``. אף אחת מהחברות הללו לא אמרה בו נבנה מעיל גשם שהוא גם softShell (טוב נכון הוציאו עכשיו Soft עם גורטקס אבל בו נתעלם מזה זה יקר יותר מהשילוב) ועל כן אין כובע לSoft כי כל מי שחלם פעם על טיפוס הרים או מפלי קרח יבין שזה מפריע בסופו של דבר. מה שאני הכי ממליץ לך זה תקנה לך מעיל גשם טוב זה משהו שיכול לבנות או להרוס לך טיול יש גם סביב ה 700 שקל והם אחלה (נכון זה עדין יקר אבל כמה עולה לך כל הטיול חבל שלא תהנה לא?) לא איכפת לך מהרגליים סבבה (ברוח לא יהיה לך הכי נעים) רק המלצה שלי קנה חותלות כדי שמים לא יכנסו לך לנעלים. תופעה שישראלים לא מכירים (כי תכלס אין פה גשם) זה שהשביל שאתה אמור ללכת עליו הופך למיני נהר הירדן בגלל הגשם. חותלות מונעות מהגשם להיכנס לנעל והנעל (בהנחה שהיא נגד מים) נשארת יבשה. המכנסים לא (אבל אם אלה מכנסים ``ניילון`` זה לא נורא מפריע (אני אישית הלכתי 3 שבועות בגשם מטורף, מונסונים ככה בדיוק ונהנתי מכל רגע וגם מהעלוקות , טוב זה אין בניו זילנד) בכל מקרה כל זה נכון כל עוד הטמפ` מעל 15 מעלות. מתחת ל 15 מעלות + רוח + רטיבות זה מתכון לאי נעימות. חשוב לזכור שהחלק המרכזי של הגוף שלך הוא גם הכי חם אז מעיל טוב ימנע ממך להירטב ולהתקרר באזור המרכזי מה שיאפשר לך לסבול קור בחלקים אחרים. ולמה לא מיקרו פליס??? זה הכי נוח שיש (אבל זה כבר ענין אישי) הכי חשוב שתהנה שם, ובמקרה הכי גרוע תקנה שם גם אם תשלם יותר זה לא סוף העולם. לסיכום, אני לא הייתי יוצא מהארץ בלי מעיל גשם טוב, כל השאר בעייני בגדר צופר (לא כולל: נעלים , תיק ושק``ש)
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

מעל 15 מעלות (-;
                          זה בד``כ לא בא ביחד עם גשם בניו זילנד... קרררר מאוד בטרקים שהם באלפים הדרומיים ברובם (באי הדרומי) ולא סתם קוראים להם ככה, אלו הרים גבוהים. ביום השני של המילפורד היינו בגובה 1500 מטר והיה כל כך קר מהרוח והגשם שבקושי הצלחתי להכניס את האצבעות לתוך הכפפות ווינדבלוק שלי.. אחרי החוויה הזאת זרקתי את החלפ``ס הישנה שלי וקניתי חליפת HyVent DT של TNF.. ומאז הם חיו באושר ואושר (זו לא טעות כתיב, הטיול בניו זילנד עולה הרבה כסף...) ואני, מסכימה, באמת דיון מעניין סוף סוף 🙂
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

מעל 15 מעלות (-;:Re
                            זאת בדיוק ההתלבטות עכשיו, האם להיות ``ישראלי`` ולסמוך על סמוך, להתאכזב מסמוך (כי כולנו יודעים שכמה שאנחנו גיבורים עמוק בפנים אנחנו רכים ורגישים, ביחוד לקור) ולקנות שם, או, להיות מטייל חכם ולקנות פה? יש לי עוד שבועיים לחשוב. שמח שסוף כל סוף יש דיון מעניין בפורום, לגבי חותלות, כבר חשבתי על זה, כנראה אני יקנה של OR, או שיש לך המלצה אחרת בשבילי. טראקים בבוץ הנה אני בא!
                            גייטר
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

גייטרס הם רעיון מציון, לצערי הרב אני דווקא השארתי בטיול הזה את שלי בבית. OR יהיו מעולות. בבקשה בבקשה אל תהיה ישראלי, אתה ממש תתאכזב מזה בסוף, אפילו מעילי הגשם הכי פשוטים בניו זילנד לא עולים פחות מ-60 דולר (כמעט 200 שקל) ככה שבזול בטח לא תקנה. תנסה למצוא לך בעודפים מעילים מHyVent או גורטקס, או אם יש מבצעי סוף עונה.. אם זה עדיין לא בתקציב, תקנה לפחות משהו טוב באמת, ברמה אחת פחות מהגורטקס. בבקשה תגיד לי שאתה קונה מכנסי גשם.. זה יהיה ממש חבל לגלות שם שאתה צריך אותם ולהתחיל לשלם סכומים גבוהים יותר על אותו הדבר.. אז באמת תרגיש שזה ``גוזל`` לך כסף מהטיול.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

כמו שכתבתי לא הייתי בנו זילנד. אבל גם ב 15 מעלות בשילוב של גשם ורוח עלולים להרגיש כאילו נמצאים באפס ואולי אפילו פחות. למים יש מקדם הסעת חום גבוה פי 25 (בערך) מאוויר וכשאר מוסיפים לשניהם מהירות זה רק מגביר את זה עוד ועוד. ממה שאני הצלחתי בעבר לקרוא ולהבין על מכות קור מדברים על 15 מעלות כמעין גבול תחתון למגז אוויר סוער.
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

כשאני דיברתי על חותלות חשבתי דווקא על היותר פשוטות שיש בלמטייל. אני לא כלכך מזיע ברגלים ולא מפריע לי ה``נשימה`` של החותלת. בכל מקרה אם אתה מוכן להשקיע כזה סכום בחותלות אני יגיד לך מה אני ממליץ לך תוסיף עוד קצת כסףותקנה מכנס גשם ותוותר על החותלת. (כמובן שעדיף שילוב) בכל מקרה ל LOWE יש גם חותלות טובות שאני יותר אוהב אישית. (ותכלס בחותלות עדיף גורטקס) לדעתי, תשב ותחשוב כמה כסף אתה מוכן להשקיע בציוד נלווה ואז תראה מה אתה קונה.
                                  למשל זה (יש גם מכנסי גשם עם חותלות)
                                  • ?
                                    אורח נערך לאחרונה על ידי

הייתי מאוד קרובה למכת קור ביום הזה.. מזל שעל הפאס במילפורד יש בקתה עם גז וקומקומים, הכנו תה, אכלנו הרבה פירות יבשים ועוגיות והמשכנו למטה בכוחות מחודשים ומחוממים..
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

אחרי התבוננות מעמיקה...
                                      למדתי מספר הבדלים, באמת כמו שאמרתם השלים הזולים יותר רק דוחים מים ולא אטומים ומים, לעומת זאת כולם אטומים לרוח. אני לא מתכוון לקנות את המעילים המטורפים ב 1000 ומעלה ככה שנראה לי שההתלבטות כרגע היא בין של לבין פליז, מחירים גג 500. מה דעתכם? במחירים הנ``ל השלים הם מתחרים לא רעים לפליז דוחה רוח דוחה מים. או אפילו לפליז עמיד לרוח. מה דעתכם על קניית פליז מחברה מוכרת לעומת חברה פחות (למשל שאני ימצא בעודפים...)?
                                      • ?
                                        אורח נערך לאחרונה על ידי

אחרי התבוננות מעמיקה...:Re
                                        תחשוב בעיקר על הבד כשאתה קונה את הפליס- שהחומר ממנו הוא עשוי יהיה של חברה מוכרת, את התפירה כולם עושים באותם מפעלים בסין. פולרטק לדעתי זה הטופ אבל יש עוד כמה סוגים שיש היום בשוק, לרוב החברות הגדולות lowe alpine, TNF יש פיתוח בדים עצמאי ויש דברים די טובים. כמו שאמרת, נראה לי עדיף לקנות סופטשל אם אתה רוצה להשתמש בו גם בשביל הארץ אח``כ, הוא לרוב קל יותר ותופס פחות נפח מאשר פליס ברמת בידוד דומה.
                                        • ?
                                          אורח נערך לאחרונה על ידי

אחרי התבוננות מעמיקה...:Re
                                          אני חושב שיש פה איזה פספוס לפחות בהבנה שלי. זה נראה לי שאתה מחפש תשובת קסם משהו אחד שיתן לך הכל אבל במציאות אין דברים כאלה (לפחות לא בטווח מחירים שאנחנו מדברים) בכל מקרה אני חושב שאתה צריך לחשוב למה אתה קונה את הציוד, למהלך ההליכה או לשעות המנוחה. בSHELL הם מעוד טובים לפעילות (כמו כן מעילי פליס נגד רוח, יקרים יותר), אבל הם לא הכי מחממים לעומת פליס במחיר דומה. הSHELL אומנם מבודדים מרוח אבל לא מתחרים בחימום לעומת שכבה של פליס עבה (כמובן שאם יש רוח אז הפליס העבה לא הכי יעיל אם אתה בחוץ) הרבה ציוד כבר יצא לי לבדוק בתנאים אמתיים והנוסחא שאני מצאתי לטובה ביותר היא: חולצה טרמית כשכבה ראשונה. להליכה עם צריך: מעיל גשם + מיקרו פליס (עוד לא הייתי בתנאים שהיה צריך יותר מזה בזמן פעילות) לזמן המנוחה ישנן שתי אפשרות: שכבה אחת של פליס עבה (300) או מיקרו + SHELL או WIND stopper צריך לזכור שכל הSHELL תוכנו עם חשיבה שהם מיודעים לפעילות בסביבה קרה ולא למנוחה בסביבה זו. (אפשר גם מעיל פוח אבל זה יקר יותר) לסיכום אני ממליץ לך אם אתה מוצא פליס עם בד POLARTEC או של TNF (או כל אחת מהחברות הגדולות) בעודפים לקנות כזה וכן להשקיע ושיהיה לך מעיל גשם. השילוב של מעיל גשם ופליס עבה מאפשר לך להיות בתנאים יחסית קשים בחוץ. למשל אני בשילוב של מעיל גשם +מכנסי גשם +מיקרו פליס + WIND STOPPER בישלתי ברוח של 40-50 קמ``ש ,גשם קל וטמפ` של 8 מעלות (נמדדה בתוך האוהל שהיה לידי). לכל אחד יש האני מאמין שלו בטיולים, אבל שלי אומר שצריך להיות לך ערכה שתאשר לך לסרוג בחוץ את מזג האויר שאתה יוצא אליו.
                                          תראה את המעיל הזה למשל
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון