ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות על מרכז אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    2
    23
    5710
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעל רמות
      יעל רמות נערך לאחרונה על ידי

הי! יש לי כמה שאלות בכמה נושאים:

* מה יותר משתלם: לקנות כדורים לטיהור מים (מה המחירים שלהם וכמה יש באריזה) או לקנות כל פעם בקבוק מים מינרליים? והאם כדאי להמנע ממש משתיית מים מברז מקומי (כולל גם צחצוח שיניים) או שזה לא נורא אם פעם אחת צורכים מים?

*זה לא קשור לפורום הזה, אבל לא קיבלתי תשובות בפורום המיועד לכך: היכן יש בתי חב"ד או קהילות יהודיות שניתן להתארח אצלן בתקופת החגים ראש השנה ויום כיפור (ואולי שבת מדי פעם)? האם צריך ליצור איתם קשר מראש?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

שאלות על מרכז אמריקה

האמת שבתחילת דרכי כמטייל הייתי מסתובב עם הכדורים לטיהור המים- וזה פשוט לא היה יעיל- או טעם מגעיל, או לכמויות גדולות של מים וכו'.. היום אני רק באופציה של בקבוקי המים הסגורים- וכן, גם לצחצוח שיניים.. להרבה מדניות אין ממש מערכות מי ברז שראויים לשתיה, ומים מזוהמים יכולים להיות מגורמי המחלות היותר גדולים...

לגבי חב"ד- זה מאוד שאלה לפורום. לקראת החגים חלקם מפרסמים פה בעצמם איפה יש להם אירועים. את יכולה למצוא אותם במרבית האזורים העמוסים בתיירות- סן פדרו בגווטמאלה, פלאיה בחוף הקריבי  של מכסיקו. יש את קאסה יגיל בסן קריסטובל שגם מארגנים דברים לבד או עם חב"ד וכו'....

תראי איפה את נמצאת קרוב לתאריך החג ומה באזורך...

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

אז לא כדאי להשתמש בכדורי טיהור? האם ניתן לסמוך שגם המים המינרליים שקונים בקבוקים סגורים אכן ראוים?

לגבי החגים- הצפי הוא להיות בגווטמאלה, אז אברר שם על מקומות.

עוד שאלה: אילו סוגי מאכלים יש באזור המרכז? האם אנשים עם העדפות מסוימות (במקרה שלי אני שומרת כשרות) יכולים למצוא שם אוכל מתאים? כדאי גם להביא קצת אוכל יבש מהארץ למקרה ש...?

ועוד אחת: עד כמה ניתן לסמוך על תשתיות החשמל באזור? האם ברוב המקומות יש חיבור לחשמל או חיבור לאינטרנט? מה ההמלצה לגבי הפלאפון- להתקין לו סים מיוחד או לסמוך על אינטרנט אלחוטי?

בכלל, עד כמה המדינות באזור המרכז נחשבות עניות? ידוע לי שרוב המדינות שם נחשבות עולם שלישי ואני די בטוחה שאגיע לשם לא אצפה לעושר רב וקידמה מטורפת, אבל האם זה מגיע למימדים של עוני מרוד, כמו מחסור במזון, חשמל, מים וכו'? או שזו פשוט תרבות חיים אחרת, ששונה ממה שמוכר.

אני יודעת שזו שאלה קצת "פולנייה" כזו, אבל אשמח לדעת Smile

תודה

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

כמו שאמרתי אני לא מחסידי כדורי הטיהור. מעולם לא נתקלתי בבעיה עם מים מינרלים- צריך רק לוודא שהבקבוק סגור לגמרי כשקונים אותו.

את תמיד גם יכולה לקחת כמות קטנה של כדורי טיהור- רק שיהיה...

המנות הבסיסיות באזור המרכז יהיו מבוססות אורז-שעועית-בשר ( עוף או ביסטייק)

את מן הסתם תוכלי להגיד להם בלי החלק הבשרי- ומאחר ולאנשים התייחסויות שונות לכשרות- זה כבר תלוי בך- אם את צריכה משהו צמחוני לחלוטין, המנעות מאכילת בשר מבלי להתייחס לתנאי הבישול  וכו'.... אני לא חושב שאת צריכה אוכל מישראל- כי תמיד תוכלי לקנות מוצרי יסוד בחנות או מאפים שאין בהם בשר וכו'. החלטה שכן תצטרכי לקבל זה אם את מעוניינת לבשל לעצמך - ואז תצטרכי לארוז גם כלי בישול, ולמצוא מקום שתוכלי לקנות בו בלון גז או כל מה שיתאים לסידור הגז שלקחת ועוד.

לגבי חשמל וחיבור לאינטרנט- אני מניח שיהיה בחלק מהמקומות שתלוני, במקומות אחרים שיחסית תיירותיים או מאוד תיירותיים תמיד גם אפשר למצוא מעין חדר/חנות שבו משלמים מעט על שימוש במחשב ( אם אני זוכר זה בערך 1$ לשעה או משהו כזה- תלוי איפה).

לגבי מידת העוני- אלו מדינות עם תל"ג נמוך לנפש- אנשים שחיים מ-500$ לחודש, ככה שאת מצפה למשהו מאוד צנוע, בסלאמס של הערים הגדולות את יכולה לראות דברים קשים, אבל רוב הסיכויים שלא תגיעי לשם, באזורים שבהם יש תיירים- זה יהיה שונה ויחשב כעני בהשוואה למה שאת רגילה בישראל, אבל צריך לאמץ תפיסה אחרת.

לא חושב שכתיירת תראי את המחסור בדברים בסיסיים כמו שתיארת, למרות שיכול להיות שתיקלעי להפסקות חשמל אפילו במדינות המתקדמות יותר כמו קוסטה ריקה וכו'.

התארחתי בניקרגואה אצל משפחה שבסלון עם רצפת הבטון היו ערסל אחד ושני כסאות פלסטיק וטלויזיה קטנטונת שחור לבן שהופעלה עם בטריה של רכב, לילד היה צעצוע אחד וכדור מפונצר והם היו שמחים עם מה שיש להם, מאוד נחמדים ולבביים.

אני חושב שגם הסתכלות על החיים האלו כשאתה צעיר מטייל שונה לחלוטין ממטיילים בגיל יותר מאוחר.

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

טוב, אז אולי אקנה חבילה קטנה אחת של כדורי טיהור למקרה הצורך ואשתמש במים מינרלים.

לא ממש משנה לי איך מבשלים את המזון, אבל כנראה שבהחלט לא אוכל בשר או דגים ויצורי ים אחרים ואתבסס על תזונה צמחונית. איו מצב שלא אוכל למצוא דברים מתאימים נכון?

לגבי בישול- אין לי גזייה או ציוד מיוחד לבישול. סיפרו לי שישנם הוסטלים שבהם יש מטבח וניתן לבשל בהם, ואפשר לקנות כלי בישול בזול. האם זה נכון? ומה עדיף- יותר לבשל או לקנות מזון יחסית זול בחוץ?

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

עוד 2 שאלות, לבינתיים 🙂 

*מהו המטבע המקומי בכל אחת המדינות (פנמה,קוסטה ריקה, ניקרגוואה, בליז וגווטמאלה)? מה ערכו ביחס לשקל/דולר/אירו?

* האם בין המדינות הנ"ל ישנו פער שעות אחת משנייה? אם איני טועה, בפנמה השעון הוא 6 שעות אחורה מישראל, אז האם כל המדינות ככה או שזה משתנה?

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

אני מאוד אתקשה להאמין שלא תמצאי מקומות לאכול מנות שאין בהן בשר או דג.

תצאי רק עם ידע בסיסי בספרדית לוודא שאין דג (no pescado) אין בשר ( no carne) אין עוף (no pollo) וכו' במנות שלך.

יש מנה בסיסית של ניקרגואה, שניתן למצוא גם בקוסטה ריקה שהיא גאלו פינטו- שעועית עם אורז. לקוסטה ריקה יש ארוחות במסעדות "סודה" מקומיות שנקראות קסדו- הבעיה שהן כמעט תמיד כוללות משהו בשרי על הצלחת- אם את יכולה לבקש בלי החלק הבשרי בצלחת- סביר שהם יענו לבקשתך.

במסעדות של מערביים תמצאי דברים צמחוניים- בין אם זה פיצה, או קסדו צמחוני וכו'.

וכן- יש הוסטלים שמאפשרים שימוש במטבח. ותמיד אפשר למצוא מקומות לקנות כלים.

אם את רוצה- תמיד תוכלי למצוא פירות בכל מקום.

אם את מגיעה למקומות פחות מתוירים- כל זה יכול להיות יותר מאתגר, במיוחד אם שוהים אצל משפחות וכו'- ובמקרים כאלו צריך תמיד לומר מראש מה אסור לאכול ולהסביר את זה בנושא דתי בלי לרדת לפרטים.

הנה קישור לכסף במרכז אמריקה:

כסף במרכז אמריקה

בשביל לראות יחס לדולר או שקל תשתמשי באחד מה- money cnvertor שמוצאים בחיפוש בגוגל

פנמה היא שעה אחת קדימה מכל שאר מדינות מרכז אמריקה.

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

אחלה Smile אשנן לעצמי את המילים בספרדית ונקווה שלא יהיו פדיחות Smile לגבי פירות וירקות טריים- מותר לאכול אותם שם גם לאחר שטיפה יסודית? כי המליצו לי במרפאת המטיילים לאכול כמה שיותר מבושל. מה לגבי דוכני אוכל ברחוב, למשל בשווקים או כמו שיש לנו דוכני פלאפל בכל פינה בישראל? אפשר לסמוך שהאוכל בסדר? ובאופן כללי- מהי ההוצאה הממוצעת עבור מנת אוכל במדינות אלו?

שאלה בנושא אחר- תכננתי מחדש את מסלול הטיול שלי, ויצא לי שיש בערך שבוע- שבועיים "מיותרים", כלומר שאני יכולה להוסיף אותם לאחד מהיעדים שלי או לפצל. לאיזו מדינה כדאי להוסיף יותר זמן, מבחינת מה יש לעשות שם והשהות לא יקרה מדי? או שכדאי לקחת את הזמן הזה כ"זמן בטחון" במעברים בין מדינות?

סליחה שאני חופרת... המידע ממש עוזר לי Smile

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

ההמלצה של מרפאת המטיילים מדויקת וצריך לנסות להיצמד אליה. כי את לא יודעת עם אילו מים משקים את הפירות והירקות- ואלו אותם מים מהברז שאת נמנעת מלצרוך. ברחוב יש גם דברים מבושלים לעיתים- מאפים, תירס על האש או במים רותחים- שזה קצת יותר בטוח. ברוב דוכני הרחוב לא ישרור ניקיון רב ואי אפשר לסמוך ב-100% שהאוכל בסדר, אבל אני לא אוכל להגיד שאני באופן אישי לא אנסה קצת או שאני אמנע מלגעת בירקות טריים בצלחת. צריך לראות את המקום ולהחליט מה עושים. אבל הכלל הנכון הוא אוכל מבושל או רק פירות שמקולפים וכו'.
                      אני גם חייב להעיד שאת שתי חויות האוכל הפחות מוצלחות שלי היו דווקא באוכל מערבי קצת יותר מושקע ( נדמה לי שזה היה איטלקי בשתי הפעמים)
                      לגבי עלות האוכל- זה כמובן משתנה ממדינה למדינה- ושוב- אם תחפשי יותר אוכל מערבי- העלויות שלך יתפחו, אם את הולכת על מסעדות מקומיות זה ישאר נמוך יותר.
                      אני יכול להגיד לך שלקיץ הקרוב אני מתמחר אוכל ליום בניקרגואה ב-15$.
                      לגבי המסלול- בהצלחה דיברת על התנדבות גם ( שהורדת), אולי תפרסמי את המסלול- ככה שיהיה יותר קל להתייחס. ואם את נשארת על המסלול התיירותי- האם את רוצה לנצל את השבוע לקצת סטייה מהדרך? מקסימום את מעדכנת בדרך כשאת לומדת מה את אוהבת יותר ומה פחות...

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

מסלול הטיול שתיכננתי הוא די לפי המסלול התיירותי שהמלצת לי, כלומר את מינימום הזמן שכדאי להקדיש לכל מדינה:

* התחלה בפנמה ושהייה של כשבועיים.

*מעבר לקוסטה ריקה ושהייה של כ3 שבועות.

*מעבר לניקרגוואה ושהייה של כשבועיים.

*מעבר לבליז ושהייה של כשבוע.

*מעבר לגווטמאלה ושהייה של כ3 שבועות, כולל ראש השנה וכיפור ואולי סוכות, ושמה אני גם מסיימת וטסה חזרה לארץ.

לקחתי בחשבון זמני נסיעות בין היעדים.

בין בליז לגווטמאלה יש לי "חור" של שבוע שבועיים בערך (זה יצא ככה שהתחלתי לרשום לעצמי תאריכים), אז חשבתי להוסיף את הימים הנותרים לאחת המדינות, ואז להזיז את כל הלו"ז קצת קדימה בהתאם. באיזו מדינה כדאי להשאר קצת יותר מהזמן המינימלי? מבחינת מה יש לעשות שם, מספיק בטוח והשהייה לא יקרה מדי? או שכדאי לפצל ולהוסיף לכל מדינה כמה ימים? או בכלל לקחת יותר ימים לנסיעות, כדי להיות בטוחה שאגיע ליעדי בזמן הרצוי? אני נורא מבולבלת, לא קל לתכנן מסלול כל כך ארוך... Smile

ובאותו נושא וקצת אחרת- אפשרי להגיע מניקרגוואה לבליז ולא לעבור קודם בגווטמאלה?

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

יש איזו דרך לעבור פחות או יותר מניקרגואה לבליז- עם מינימום מעבר בגווטמאלה ( עדיין מחיייב משהו לדעתי) אבל זה אומר יותר זמן בהונדורס. אם את מתכוונת לקחת אוטובוס בינ"ל מניקרגואה לגווטמאלה- זו תהיה חייבת להיות קודם גווטמאלה ואח"כ בליז.

אם את מגיעה עד בליז- זה אומר שאת חוזרת חזרה לגוומאלה- אז אולי תחשבי שבוע -שבועיים ( במיוחד אם יש קצת יותר משבוע)- לחצות כבר לצ'טומל במכסיקו- משם לאזור סן קרסטובל לכמה ימים ואז חזרה לגווטמאלה.

אם את משאירה את אגם אטיטלן לסוף המסלול- אז את בכלל יכולה לעשות את העיגול הזה מבלי לחזור פעמיים על מקומות.

אחרת את תמיד יכולה להוסיף כמה ימים בניקרגואה - שזולה יותר ויש לה מה להציע, ואז לראות מה מצב הימים לשך לקראת הסוף ולהישאר אותם בגווטמאלה הזולה גם כן.

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

אני חושבת שמכיוון שלבליז יש גבול יותר גדול עם גווטמאלה אז כנראה אצטרך לעבור שם עם האוטובוס, ואז אשהה כשבוע בבליז ואז אחזור לגווטמאלה. זה מסבך מאד את הנסיעה או לא נורא? כי האמת שאני לא כל כך רוצה להגיע למקסיקו, כרגע.

אם אוסיף כשבוע בניקרגוואה, יהיה לי מה לעשות שם? ויש גם מה לעשות בגווטמאלה במשך 3 שבועות או שזה זמן רב מדי (בהנחה שראש השנה ויום כיפור אני אשהה בבית חב"ד, אז לא אטייל ואז יורדים כ-5 ימים, וכנראה לעיר הבירה אגיע רק ביום הטיסה, כי הבנתי שלא כדאי להיות שם זמן רב מדי וגם אין מה לעשות שם)?

אני אשכתב שוב את הלו"ז על פי עצותיך ונראה איך מסתדר. אני אשמח לשמוע על עוד מקומות שכדאי לבקר בהם ואולי אשלב אותם בלו"ז.

לגבי האוטובוסים הבינלאומיים האלו, tica bus: צריך להדפיס מראש זמני נסיעות שלהם, להשיג מספר טלפון ולהתקשר מראש או שאפשר לשאול במקום בו לנים אודות זמני הנסיעות? יש עוד חברת נסיעות שנוסעת בין המדינות?

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

לבליז יש רצועת גבול עם גווטמאלה אבל אין מעברי גבול. יש אחד בשייט מאזור פורטו בריוס ויש אחד יבשתי במלקור מנקוס ( בדרך מפלורס לבליז סיטי), לכן ברמה הטכנית- אם את לא ממש מוסיפה את בליז כחלק מהטיול- היא הופכת בשבילך להיות להלוך-חזור מכייון פלורס.

לגבי אוטובוס בינ"ל- לא נראה לי שתהיה לך בעיה לקנות קרוב לזמן הנסיעה- רק תהיי מוכנה לקצת גמישות, אם את מחכה לרגע האחרון- יכול להיות שלאותו יום לא יהיה מקום.. ותצטרכי להמתין עוד יום או שניים. יש עוד חברות חוץ מטיקה באס, כמו קינג קוואליטי, ניקה אקספרס שנוסעת חלקים ממרכז אמריקה, ולעיתים יש עוד חברות שיעשו  קו או שניים ( או חברות שאטלים שיחצו רק גבול אחד).

לגבי מה לעשות- אם את מוסיפה שבוע לגווטמאלה או לניקרגואה- זה יאפשר לך אולי קצת לצאת מהמסלול התיירותי הרגיל, או שזה יאפשר לך לראות יותר נקודות על המסלול התיירותי, ומאחר ואת עם תחבורה ציבורית- את ממילא צריכה יותר זמן להתניידות.

לגבי ניקרגואה אני הייתי שם בסה"כ עד כה כחודש, ויש אזורים שעוד לא ראיתי בכלל, וגם במקומות שהייתי לא עשיתי את כל מה שאפשר לעשות. בגווטמאלה הייתי 5 שבועות וגם שם עוד לא ראיתי הכל, ככה שיש מה לעשות זה נראה לי יותר שאלה של כמה את רוצה/מוכנה לצאת מהמסלול התיירותי הרגיל, או לעשות  עצירות ארוכות יותר ולמצות לגמרי איזור....

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

רגע, התבלבלתי לגמרי...

בליז היא אכן יעד בטיול שלי ואני כן רוצה לבקר שם, אבל מכיוון שאני רוצה לסיים בגווטמאלה, אז אני רוצה להגיע מניקרגוואה לבליז (לא הבנתי איך עושים את זה, אשמח שוב להסבר) ומשם לגווטמאלה. אמרת לי שהאוטובוס בכל מקרה עובר קודם בגווטמאלה, אז האם כדאי לעשות משהו כזה: להחליף בין גווטמאלה לבליז, לשהות פחות או יותר באותם זמנים שקבעתי לכל יעד, וכמה ימים לפני חזרתי לארץ לנסוע שוב לגווטמאלה ולהיות רק בעיר הבירה? כי ממה שקראתי הבנתי שהמסלול שבניתי לא הגיוני מבחינת כיוונים... או שזה אפשרי להשאיר אותו כמו שהוא?

אוף, זה ממש קשה... Sad אגב, המקומות שציינת (פלורס, פורטו בריוס, מלקור מנקוס) נמצאים בגווטמאלה או בליז?

בנוגע לתוספת המסלולים: אשמח לשמוע גם על מקומות שיוצאים קצת מהמסלול התיירותי המקובל (כמובן לא משהו מוקצן ומסוכן מדי), כי אם אוסיף כמה ימים ליעדים מסוימים אנסה לשלב אותם ולמלא "חורים". לגבי האוטובוסים: איפה אני יכולה להשיג עליהם מידע?

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

ניסיון חוזר- האוטובוס הבינ"ל לא עובר בבליז ( למיטב ידיעתי וגם מהסתכלות בטיקה באס כדוגמא). לכן את תגיעי לגווטמאלה סיטי.

מגווטמאלה לבליז יש שני מעברי גבול - אחד ימי מפוארטו באריוס יש מעבר ימי לחצות לדרום בליז ואז להתקדם משם לבליז סיטי. השני מעבר הגבול מלקור מנקוס בגווטמאלה- אליו מגיעים מפלורס בגווטמאלה וחוצים לבליז סיטי. הרבה תלוי מה התוכנית שלך לבליז - בשביל לדעת איפה לחצות. אם את רק רוצה להגיע לקיאס ( קי קולקר וסן פדרו) - את יכולה לחצות דרך מלקור מנקוס שזו הדרך הקלה. אח"כ תצטרכי לחזור לפלורס ולהמשיך בטיול של גוטמאלה.

ז"א- את גווטמאלה תפצלי לשניים- אחד לפני בליז ואחד אחרי בליז.

כמו שאמרתי להגיע מניקרגואה לבליז- זה עדיין אוטובוס בינ"ל לגוטמאלה סיטי ... אחרת זה דרך הונדורס ויותר מסובך

הנה אופציה ליציאה מהמסלול הרגיל, שאני לא חושב שהוא מסוכן באופן שונה משארית המדינות ואף פחות. מצרף לך מסלול שעשיתי עם הבן שלי לפני מספר שנים. "תנקי" בקריאה את כל מה שקשור לטיול עם ילד שם ותתמקדי במסלול וכו' כאופציה

ניקרגואה- אזור ריו סן חואן

לאיזה זמנים של אוטובוסים התכוונת- בינ"ל?

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

האמת שחיפשתי כאן המלצה למסלול בבליז, אבל לא מצאתי (גם לא ב"עפתי" וגם לא בחיפוש לפי מילים). באופן כללי שמעתי שיש הרבה אטרקציות ימיות, אז אולי אעשה קצת (בלי צלילות, מפחיד אותי) ואולי גם אסתובב שם, הבנתי שזה לא מקום גדול במיוחד. אני אשמח להמלצה למסלול של כשבוע שם, אם יש לך.

לגבי המעברים- כנראה אלך לפי עצתך, ואחלק את גווטמאלה לשניים, אבל את החלק שלפני בליז אני לא רוצה לעשות ארוך מדי, כדי שאשאיר יותר לאחר כך. המלצה איך לעשות זאת?

וכן, התכוונתי לזמני האוטובוסים הבילאומיים.

שתי שאלות בנושאים קצת אחרים:

* יש לי מתאם שקעים בינלאומי שמתאים גם לשקעים במרכז אמריקה (זה מה שאמרו לי בחנות, מקווה שזה נכון), וניתן לחבר אליו רק מכשיר אחד כל פעם (לא המליצו על רב שקע מחשש שזה יעמיס). השאלה היא האם זרם החשמל באזורים האלו הוא אותו דבר כמו בארץ? אשמח לדעת כדי שחלילה לא יהרסו לי שם דברים.

*אני מתחילה את הטיול בפנמה סיטי ואני רוצה להזמין לפני מקום לינה במלון או הוסטל סביר ולא יקר. איפה כדאי לחפש? יש המלצות למקומות לינה? ובכלל, אשמח לשמוע מקומות לינה טובים ובמחירים סבירים בכל מדינה

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

ותודה על המסלול בניקרגוואה. אסתכל בו ואנסה לשלב במסלול Smile

• גדליהו מהגרעין

שאלות על מרכז אמריקה

לגבי חשמל- תחת מידע נוסף בצד שמאל של הפורום יש את שקע-תקע - פרטים בנושא. בכל מקרה במרכז אמריקה השקעים הם כמו בארה"ב, שונים מישראל - אבל המתאם אמור לעשות את העבודה וההמרה בלי שיהרסו לך המכשירים.

גווטמאלה קצר לפני בליז- צאי מגווטמאלה סיטי לריו דולסה ,משם לפלורס ולחצות לבליז.

במקרה כזה את מגיעה לבליז סיטי ויכולה לעשות טיולי יום באזור הסמוך לבירה. או להמשיך לקי קולקר ושם באמת הכל יהיה אטרקציות בקונוטציה ימית כי זה אי...

אם את מעוניינת לעצור בכפרים לאורך החוף- עדיף שתגיעי מגווטמאלה סיטי לפוארטו בריוס ומשם יש מונית-מים לפונטה גורדה. קחי בחשבון שפוארטו בריוס אינה עיר נעימה בלשון המעטה ואת תעדיפי לא להישאר בה לילה ( במיוחד לבד).. יש כ-4 מוניות- מים שיוצאות בין 10 ל-15:00

לגבי לינות בפנמה- יש כמה הוסטלים עם דיעות די חלוקות לגביהם- ממליץ לך לחפש במדור 1001 טיפים של למטייל ולקרוא המלצות ואח"כ תגובות על המקומות באתרים באינטרנט.

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

תודה Smile

לפי עצתך, כמה זמן זה נותן לי להיות בגווטמאלה לפני הגעה לבליז? וחזרה מבליז, לאן כדאי להגיע לגווטמאלה? אני רוצה לחזור יחסית קרוב לתחילת החגים ולהגיע לבית חב"ד בגווטמאלה.

עוד שאלה: אני ממש מסתבכת לסדר את זמני הנסיעות בין מקום למקום. בתוך המדינות- כמה זמן לוקח להגיע ממקום למקום? מעיר לעיר או משמורה לשמורה למשל...

ובמעברי המדינות- כמה זמן זה לוקח? יכול להגיע ליום שלם שאצטרך להכליל אותו ואז לא לקבוע בו אטרקציות? מפנמה לקוסטה ריקה, קוסטה ריקה לניקרגוואה וכו'.

• יעל רמות

שאלות על מרכז אמריקה

עוד שאלה שעלתה לי עכשיו, בנושא קצת אחר: מה היחס של מדינות מרכז אמריקה לישראלים? לצערי מדינות העולם לא ממש אוהבות אותנו, במיוחד בימים אלו עם כל הדו"חות וההאשמות נגדנו, אז עד כמה אני, כאזרחית ישראלית, צריכה להזהר ולהצניע את המוצא שלי? ברור לי שאני לא אחצין במופגן את עצם היותי מישראל, כלומר לא אלך עם סמלים מזהים וכל השאר, אבל האם צריך להזהר במיוחד?

שאלה קצת פרנואידית, אבל חשוב לי לדעת כדי להערך בהתאם Smile

ועוד משהו קטנטן לא קשור לנושא הנ"ל- קראתי במדריך הטיולים שלי שישראלים זקוקים לויזה כדי להכנס לבליז. אם אני משתמשת בדרכון אירופאי, זה יכול לחסוך את העניין? או הכוונה לויזה לשהייה ארוכה יותר משבוע?

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון