ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות על מרכז אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    2
    23
    5710
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גדליהו מהגרעין
      גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

שאלות על מרכז אמריקה

היחס לישראלים מהמקומיים יהיה בסדר. הרבה מהם אנשים פשוטים שבקושי ידעו איפה זה ישראל. אלו שעוסקים בתיירות ידעו יותר. מקומות שאולי קצת תגלי תחושה לא נעימה- היא מאנשים שעוסקים בתיירות שחוו מפגשים לא נעימים עם ישראלים ( וזה תמצאי בעוד מקומות גם באירופה ובאוסטרליה וכו'). יש לי איזו תמונה יפה מניקרגואה של די לכיבוש שנכתב על איזה קיר.. אבל מעולם לא שמעתי איזו תגובה שכזו, ואני לא אתפלא אם איזה תייר לא עשה את זה....

לגבי בליז וויזה- היתה עד לפני כשנתיים דרישה לויזה לארה"ב כדי להיכנס לבליז. השינויים בדרישות הגבול בבליז הם דחופים ולא כ"כ אחידים, לכן אני תמיד מבקש את עזרת המטיילים בלומר איך היה המעבר- הייתי מציע לך לשאול את זה בשירשור נפרד. האחרונים שחזרו וודיווחו פה אמרו שלא היתה שום דרישה לויזה לארה"ב או ויזה בכלל, ואני גם יודע שהדרישה הזו הוסרה. קשה למצוא אתר רשמי שאומר מה הדרישות. יש במצבים מסוימים דרישה לתשלום מס כניסה/יציאה וזה לא הכי שונה ממדינות אחרות ( אם כי מעט  יותר יקר). בדרכך במרכז אמריקה- אני בטוח שתמצאי מטיילים שיתנו לך את המידע העדכני ביותר ממעברי הגבול.

לגבי הדרך לבליז- מגווטמאלה סיטי זה עצירה בריו דולסה לנאמר שניים-שלושה לילות - לשייט לליוינגסטון על אגם איזבל, אולי ביקור במפל המים החמים וכו'. אח"כ לפלורס ומשם חציה- בפלורס את יכולה להישאר לילה של הגעה ועוד יום לטיקל- או לעשות את זה כשאת חוזרת מבליז ואז רק להגיע לפלורס ולמחרת לצאת לבליז. אחרי פלורס ( כשכבר חזרת מבליז)- את ממשיכה לסמוק שמפיי- 2 לילות ( יום הגעה ויום טיול)

לגבי מעברי הגבול- זה יכול להיות חצי שעה וגם שעה וחצי, ואם יש איזה חגיגה/חג /אחר יכול גם לקחת כמה שעות- אני בד"כ , אלא אם מקומות ממש קרובים- מקדשי יום לנסיעה, אם יצאת על הבוקר- את יכולהלבנות על חצי יום ביעד- בד"כ משהו בעל אופי עירוני יתאים.

במעברים בין המדינות- זה תלוי איפה את חוצה- אם זה מבוקס לפוארטו וייחו/קאויטה- זה לא יקח יותר מחצי יום,

אם את למשל נוסעת מבוקטה למנואל אנטוניו- תבני על כמעט כל היום- הנסיעות ארוכות יותר, ולזה את מוסיפה מעבר גבול...

אם את ממש יורדת לתכנון מסלול ברמת הנקודה לנקודה- את מוזמנת לפרסם גם את זה ( הפעם הקודמת רק נתת כל מדינה עם מספר השבועות שמוקדשים לה- למיטב זכרוני)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יעל רמות
        יעל רמות נערך לאחרונה על ידי

שאלות על מרכז אמריקה

ממש ממש תודה על כל העזרה והתשובות המפורטות Smile

אני טסה ממש בקרוב, אז אעזר המון במידע שקיבלתי, ומקווה שאוכל לכתוב פה דברים טובים וחוויות ולא רק שאלות וחפירות laugh

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

שאלות על מרכז אמריקה

סעי ותהני

אולי ניתקל בך שם באוגוסט 🙂

• 1
          • 2
          • 2 / 2
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון