ביטול טיסה ב Wizz Air
-
שלום,
ככל הנראה נאלץ לבטל טיסה עם וויז אייר בעוד שבועיים.
מישהו יודע בבירור מה מדיניות הביטול שלהם? האם יכול להיות שהבנתי באתר שלהם שהתשלום לביטול הוא גבוה יותר ממחיר הכרטיסים? האם מדובר על קנס בנוסף לכרטיס אותו כבר שילמתי?
-
ביטול טיסה ב Wizz Airאמשיך בשאלה נוספת:
ואם פשוט לא נגיע לטיסה?
-
ביטול טיסה ב Wizz Airהיי אורי,
אם לא קנית כרטיס גמיש שמאפשר שינוי
ייתכן והביטול יעלה יותר ממה ששילמת, זה תלוי גם בכמה זמן לפני מבטלים..
ככל שמבטלים סמוך יותר למועד הטיסה, הקנס מתייקר בהדרגה
במידה ושעת הטיסה שונתה, בד״כ יש אפשרות ביטול.
גם אנחנו נאלצנו לבטל בווייזאייר, ופשוט לא הגענו לטיסה
(בחברות תעופה מסוימות, אי הגעה לטיסת ההלוך, מבטלת את טיסת החזור)
ניתן להתייעץ בשירות הלקוחות הטלפוני, שיחה באנגלית בתעריף של שיחה רגילה בארץ
ובאתר החברה מידע בעברית.
תבדוק גם בפוליסת הביטוח, אם עשית לפני... אולי תקבל החזר על חלק מההוצאה
מקווה שתצליחו לממש את החופשה
שבת שלום
-
ביטול טיסה ב Wizz Airליצירת קשר עם חברת וויזאיר כפי שצייתה לי : 03-3741334
להלן רשימת דמי שרות כמו למשל דמי ביטול/שינוי שמופיעים באתר וויזאיר
-
ביטול טיסה ב Wizz Airאספר לך מניסיוני לפני כחודש וחצי.
לאחרונה נאלצתי לבטל 2 כרטיסים מתוך 4 .
הביטול לא מתבצע דרך האתר אלא ע"י פנייה לשרות לקוחות טלפונית ואני קבלתי מענה טלפוני רק באנגלית.
שים לב הביטול עלה 59 יורו לכרטיס לכיוון קרי משהו בסביבות 1025 ש"ח שזה בערך עלות הכרטיסים , החזירו לי בסוף משהו כמו 125 ש"ח.
אם יש לך אופציה להעביר את הכרטיסים לאחרים תוכל אולי לצאת בשן ועיין אחרת הלך כמעט רוב הכסף או כל הכסף.
כשהתקשרתי עשו לי "טריק" שלא היה סימפטי במיוחד בלשון המעטה וגברת במענה הקולי לא הייתה מוכנה בשום פנים ואופן להגיד לי מראש מה דמי הביטול לדבריה רק אם אני אודיע רשמית שאני מבטל רק אז תגיד לי.
וכך היה ואז נודע לי דמי הביטול , אם הייתי יודע מראש או שלא הייתי מבטל ופשוט לא מגיע או הייתי מנסה בכל דרך להעביר למשהו אחר או אפילו נותן במתנה בקנסות פחותים.
לאחר שאמרה מה דמי הביטול כבר לא היה הגיוני פשוט לא להגיע לשדה כי אז גם את ה- 125 ש"ח לא הייתי מקבל.
ה"טריק" נועד ל"פתות" אותך לבטל בתקווה שתקבל החזר כל שהוא ואז יוכלו למכור את המושבים לנוסעים אחרים , על זה הייתי אומר חוקי אבל לא מריח טוב.בקיצור צריך להבין שחברות ה- lowcost חיות על ביטולים ושינויים וצריך לקחת זאת בחשבון וכמו שנאמר בלי סוף צריך לקרוא את כל האותיות הקטנות באתר.
ועוד משפט , אני רואה פה בפורום לא מעט מגיבים שממש מתמוגגים מטיסות ה- lowcost הכל טוב ויפה עד שאתה מגיע למצבים שנדרש ביטול או שינוי.
-
ביטול טיסה ב Wizz Airרק כדי לחדד את מה שלי כתבה - אם הביטול מסיבה "מוצדקת", סביר להניח שהוא מכוסה בפוליסת ביטוח הנסיעות, וכנ"ל גם בתי מלון רכב וכו.
עדיין צריך למזער נזקים, גם בשביל חברת הביטוח.
-
ביטול טיסה ב Wizz Airצודק 100% גם בגלל זה לא טסתי ולא אטוס Low cost.
-
ביטול טיסה ב Wizz Airתודה רבה לכם.
מבין הדברים שכתבתם עלתה האופציה של פשוט לא להגיע לטיסה. אני רוצה להבין מה קורה במקרה כזה? פשוט שילמתי על הכרטיס ואין שום קנס?
-
ביטול טיסה ב Wizz Airגם אצלי היה מקרה דומה ,הזמנתי 7 כרטיסים בעלות של כ-120$ לכרטיס לבודפשט .
נאלצתי לבטל כרטיס אחד ורק בסוף הביטול נאמר לי שעלות הביטול יותר גבוהה ממחיר הכרטיס ,כך שלא אקבל כלום בחזרה .אם היו אומרים לי בהתחלה לא הייתי מבטל ופשוט הנוסע השביעי לא היה מופיע לטיסה ,מה שקרה בסוף . הם לא מחזירים כלום אבל מוכרים את הכרטיס כמובן במחיר מלא שהיה כבר 200$ ולא 120$ כלומר הרוויחו כאן 320$ (לא החזירו את ה-120$ ששילמתי ומכרו ב-200$) פשוט חוצפה.
הנחמה היחידה שיש לי שטסנו 6 אנשים במחיר זול לבודפשט וחגגנו שם והיה פשוט 10 .
-
ביטול טיסה ב Wizz Airצריך פשוט להבין זה מודל עסקי שאחוז מסוים מבין המזמינים את הכרטיסים נהנה ממחיר נמוך שמסובסד בעצם ע"י המבטלים/משנים/מוסיפים אלמנטים בכרטיס שלהם.
הבעיה היא שנוסע אינו יודע מראש באיזה מ -2 הקטגוריות הוא ייפול , אם לא נאלץ לבטל שפר מזלו ואם נאלץ לבטל או לשנות את הכרטיס אכל אותה וסיבסד בעצם את הקטגוריה הראשונה.
יש פה סיכון שצריך לקחת בחשבון מה עוד שבדר"כ מי שמזמין הרבה זמן לפני מועד הטיסה זוכה כביכול לקבל מחירים טובים יותר אבל מטבע הדברים הוא בסיכון גדול יותר לביטול או שינוי.
שכל אחד יעשה את השיקול שלו אם כדאי לקחת risk , זה אגב דומה לאותו risk שלוקחים אם משכירים בחו"ל רכב ללא ביטול השתתפות עצמית.
אני כפי שכבר כתבתי לקחתי risk ואכלתי אותה אבל אלו "כללי המשחק".
-
ביטול טיסה ב Wizz Airכן
-
ביטול טיסה ב Wizz Airאני בכלל לא רואה סיבה שיהיה אפשר לבטל כרטיסים מוזלים כ״כ שנמכרים ע״י חברות לואו-קוסט. מפתיע אותי שהחברה מציעה דמי ביטול מלכתחילה.
אבל,
משניתן לבטל את הכרטיסים - לא הגיוני בעליל שנציגי החברה יסרבו למסור לנוסע את תנאי הביטול המלאים. רכישת כרטיס טיסה היא חתימה על חוזה ופרטי החוזה חייבים להיות גלויים מראש.
לגבי אי-הגעה לטיסה
בפועל, מרבית כרטיסי הטיסה ניתנים לביטול או שינוי תמורת עמלה. אי-הגעה לטיסה, פעולה כביכול אסורה ע״פ תנאי הכרטיס, פרושה ביטול מיידי של כל שאר הכרטיס ע״י חברת התעופה (כן, לרבות כל הטיסות העתידיות). אבל, ניתן להודיע לחברת התעופה על אי-הגעה לטיסה מבלי לשלם עמלה בשלב זה. מדוע? כי אי-הגעה לטיסה מאפשרת עדיין לשמור על הכרטיס ׳חי׳ ולשנות אותו מאוחר יותר תמורת עמלת השינוי. מבחינת חברת התעופה זו כמובן פעולה רצויה מאוד כי המידע הנוסף מאפשר לה להיערך טוב יותר לקראת הטיסה ולבצע אובר-בוקינג בהתאם (פרקטיקה מקובלת מסיבות טובות).