ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    11
    2991
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roei1234567890
      Roei1234567890 נערך לאחרונה על ידי

הי,

משפחה בעלת 4 נפשות, מתכננים טיול ליפן.

המון שאלות בנושא:

יש לנו מקסימום חודש, ואנחנו לא יודעים כמה זמן כדאי להקדיש ליפן (3 שבועות?).

האם הרשתות, דניס וונדיס ביפן הן באותו המחיר גם ביפן? ואם מסעדה בארהב עלתה לנו 40$, כמה היא תעלה בערך ביפן?

ראיתי שהרכבות ביפן יקרות מאוד, וראיתי שהשכרת רכב מוזילה את המחירים בהפרש רציני. האם זה אפשרי לנהוג ביפן? (שלטים באנגלית?)

כמה ימים כדאי להקדיש לטוקיו? (שמתוכם יומיים בדיסני)?

האם יש איים מפורסמים באיזור יפן? (אולי בסיגנון תאילנד? או שאפילו לא דומים?)

האם הדלק יקר ביפן?

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

יפן

הרבה שאלות ולא מפוקסות - אם יש לכם חודש, תקדישו את כולו ליפן. רכבות יותר זולות מרכב אם תקנה jrpass. נהיגה קלה בעיקר מחוץ לערים. אבל השכרת רכב יותר יקרה מרכבות. הדלק - כ 75% ממחירו בישראל. אגרות הדרך רצחניות. יש לי טיפ שמפרט הכל. לארבעה צריך לשקול היטב איזו אלטרנטיבה עדיפה. מתוך חודש תקדישו לטיולים בטוקיו 4-5 ימים נטו, ללא דיסני. לקיוטו 5-6. יש המון איים ביפן אבל לא בסגנון תאילנד. יש גם חופי רחצה אבל זה לא שמיוחד בה. אוכל ומסעדות יש מכל סוג. לסוע עד יפן בשביל וונדיס?

• Roei1234567890

יפן

הי,

תודה רבה על התגובה המהירה.

לקחתי את וונדיס רק כדוגמה...

האם המזון יקר ביפן?

האם כדאי להגיע ליפן בקיץ? (לא בתקופת הפריחה)?

תודה

• michal220
            michal220 נערך לאחרונה על ידי

יפן

חשוב להזמין jr-pass מהארץ, מגיע עם שליח תוך כמה ימים. מאוד משתלם ביחס למחירים של הרכבות ביפן. אפשר להיות שבוע בטוקיו והסביבה, ולקנות כרטיס של שבועיים לרכבות ולהפעיל אותו רק כשיוצאים מטוקיו. יפן לא יקרה כמו שחושבים.. יש רשתות יפניות טובות במחיר ארוחה של 15- 30 ש״ח לאדם.. מקדונלד'ס לצורך ההשוואה 15 ש״ח לארוחה.

לא הייתי, אבל האי אוקינוואה הוא יותר לנופש ומזג אויר טרופי 

• Roei1234567890

יפן

הי,

האם הגיוני שמחירי הרכבות לשבועיים (3 מבוגרים ו ילדה 1), הם: 1300$?

האם ככל שמזמינים מוקדם יותר כך המחירים זולים יותר? (או שהמחירים קבועים?).

האם בשבועיים האילו, אני יכול להשתמש מתי שאני רוצה ברכבות (אפילו 10 פעמים ביום?) והאם הרכבות עוצרות בכל ״פינה״?

האם גם בטוקיו וגם באוסקה יש מטרו? האם מחיר המטרו כלול ב 1300$ של ה JRP? ואם לא, כנה עולה כרטיס במטרו בערך?

האם מלבד יוניברסל סטודיוס, כדאי להקדיש עוד יום/ יומיים לאוסקה?

תודה רבה

• רוני סופר
                רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

יפן

כאן תמצא את מחירי הפאס למבוגרים ולילדים.

המחירים, הן של הפאס, הן של הרכבות ללא הפאס ומחירי התחתייות והאוטובוסים בערים - קבועים.

בזמן בפעולת הפאס (על הפאס ותנאי השימוש אתה יכול לקרוא כאן) אתה יכול להשתמש בו כמה שתרצה.

בטוקיו הפאס תקף לשני קווי הרכבות - יאמאנוטה וצ'ו). חוצמזה כל נביעה במעגל הפנימי של המטרו עולה 210 יין.

מערך רכבות JR מאד משוכלל ותגיע איתו לרוב המקומות. היכן שלא מגיע - משלימים עם רכבות מקומיות (בתשלום נוסף). בטוקיו התחתית מאד מפותחת ותגי איתה לכל חור. בקיוטו - מערך אוטובוסים. 230 יין לנסיעה, כרטיס יותי ב 500 יין, חופשי לכל היום.

באוסקה לא הייתי.

• Roei1234567890

יפן

הי, האם 4000$~ זה מחיר טוב ל4 אנשים ביולי? (מישראל לטוקיו ובחזרה). תודה

• Chen0487
                    Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

יפן

אהיה קצת ביקורתי, אז לא לקחת ברצינות:

"ואם מסעדה בארהב עלתה לנו 40$, כמה היא תעלה בערך ביפן?"- "מסעדה בישראל" עולה 150 ש"ח לזוג. כמה היא עולה ביפן? זה בערך מה ששאלת. שאלה חסרת משמעות. 

האוכל ביפן, כמו שנכתב, לא יקר במיוחד. ארוחה ברשת מזון מהיר תעלה משהו כמו 700-900 ין ובמסעדה זה יכול להגיע לסביבות ה-1500 ין. לא יקר במונחים שלנו.

מחירי הדלק לא רלוונטיים, שכן כטיול ראשון כדאי שתתמקדו באי הונשו שבו אפשר להסתדר די בקלות עם רכבות.

מחירי הרכבות קבועים באופן כללי (מתעדכנים אחת לכמה זמן).

באוסקה יש מטרו, אבל לא מפותח כמו בטוקיו. מה שכן, יש קו רכבת בשם osaka loop line שמגיע בערך לכל המקומות בתוך העיר וקווי רכבת שיוצאים אל מחוץ לעיר.

"הי, האם 4000$~ זה מחיר טוב ל4 אנשים ביולי?" אתה תחליט אם זה מחיר טוב, למרות שכבר מצאתי טיסות זולות יותר (באזור ה-800-900 דולר ואפילו כמה מתחת ל-800$). זה תלוי עם מי הטיסה, זמן קונקשיין ותנאי כרטיס. אם מדובר על יולי הקרוב ועדיין אין לכם כרטיסי טיסה ופאס לרכבת, כדאי שתשקלו לדחות קצת הנסיעה, כי אני לא רואה איך אפשר לארגן פאס לרכבת, הזמנת מלונות ותכנון טיול בטווח זמן כ"כ קצר.

באופן כללי, חודשי הקיץ ביפן מאוד חמים ולחים (אולי חוץ מהוקאידו, אני לא בטוח) ואני תמיד ממליץ לנסוע בחודשי הסתיו- סוף ספטמבר עד סוף נובמבר או בחודשי האביב- סוף מרץ עד סוף מאי, כי גם המז"א יותר נוח וגם אלו תקופות השלכת והסאקורה (בהתאמה).

• Roei1234567890

יפן

הי,

הטיול מתוכנן על הקיץ הבא, בדקתי על התאריכים של השנה מכיוון שלא מצאתי אתר שכבר אפשר לבדוק לגבי הקיץ הבא.

כשאתה כותב מאוד חם, למה אתה מתכוון- 35 מעלות? ובנוגע ללחות, לח כמו בפלורידה (98% לחות)?

תודה

• Chen0487
                        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

יפן

כשמתייחסים לאקלים, מתייחסים לממוצע רב שנתי כמובן, ככה שלכתוב 35 מעלות או 98% לחות זה לא אומר הרבה. 

הנה נתונים עבור טוקיו וקיוטו למשל:

https://en.wikipedia.org/?title=Tokyo#Climate

https://en.wikipedia.org/wiki/Kyoto#Climate

לגבי הטיסות, עד השנה הבאה דברים יכולים להשתנות. אם מזמינים מוקדם, אפשר גם להשיג מחירים טובים, אבל סביר להניח שתנאי הכרטיס יהיו קשיחים יותר.

• milly
                          milly נערך לאחרונה על ידי

יפן

הקיץ אכן חם. תחילת יולי זו עדיין התקופה הגשומה ולאחריה מתחיל החום. הרבה ימים  עם 35+ עם לחות (לא יודעת לגבי 98% אבל יש מספיק). בהוקאידו נעים. בכל מקרה, שאני הייתי ביולי לפני כמה שנים, חוץ מסאפורו שהיה חם יחסית, היה נעים ואפילו קריר שקניתי לי בגדים קצת יותר חמים. 

יש גם לקחת בחשבון שבאמצע אוגוסט יש את שבוע האובון, בו בעיקרון אנשים יוצאים לחופש. זה שבוע שהוא גם עמוס מבחינת תחבורה ואתרי תיירות וגם יקר מבחינת מלונות.

עם זאת, לנסוע ביולי-תחילת אוגוסט יש גם ייתרונות. זוהי תקופה עם הרבה אירועים והרבה פסטיבלים. לדוגמה, ביולי יש בקיוטו פסטיבל גדול. בתחילת אוגוסט יש מספר פסטיבלים מעוד מעניינים באזור צפון הונשו ולראות אותם זו חוויה ועוד.

לגבי השאלה אם עדיף רכב או JRP, לדעתי עדיף להחליט רק לאחר שתבנו מסלול. אז אפשר יהיה להעריך טוב יותר מה כדאי. (גם מבחינה כספית וגם מבחינת הנוחות).אולי בכלל  כדאי לשלב בניהם. אבל אכן, כמו שכתבו לפניי, כניסה עם רכב לערים כמו טוקיו וקיוטו ממש לא מומלצת. 

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון