איסטנבול
-
איסטנבול- מעברים בין שדות התעופהאחרי חיפוש קצר מצאתי הסבר על מעברים בין שדות התעופה
http://www.sabihagokcen.aero/passengers-and-visitors/transpo rt-and-parking/transportation/easy-access-to-ataturk-airport
-
איסטנבולמעבר בין שדות התעופה. מאחר ומונית ואוטובוס עוברים באותו נתיב. לדעתי הדרך הקלה הפשוטה והזולה ביותר , עם מזוודות או בלי הנה באוטובוס הלבן של " האבסטס " לא משנה מאיזה ש"ת לאיזה. לקחת את האוטובוס לכיכר טקסים. כמו שמוסבר למעלה. הם עומדים צמודים בתחנה בכיכר טקסים. לעבור מאחד לשני ולהמשיך בנסיעה. במונית המחיר לדעתי יהיה כמה עשרות יורו. (נסיעה של כ: 80 ק"מ בין שני השדות).
-
איסטנבולהתחנה של " האבסטס " בכיכר טקסים. שני האוטובוסים צמודים.
-
איסטנבולהילטון מלון מעולה ומפואר יהיה לכם טיפה רועש כי בונים על ידו מלון נוסף.המים בבריכה "המחוממת"לא חמים מספיק לטעמי הבעיה שלו היא שהוא מרוחק (אבל לא נורא כלכך)אני התניידתי במוניות , מחכות בפתח המלון יש סדרן שדואג וגם לא יקר במיוחד ארוחת הבוקר כמו בהילטון SUPER לא יודעים מאיפה להתחיל ואיפה לסיים לגבי השייט בבוספורסט אני אחרי שעה וחצי מיציתי (באמת שנגמרה לי הסבלנות )בכל זאת זה טורקיה ולא שוויץ ,לגבי מי שכתב שלתורכים לא איכפת מי אתם זה ממש לא נכון לגבי נשים, הם כל הזמן שואלים מהיכן אתן ממש גובל בניג'וס!!! המחירים בבאזר הגדול מוקפצים פי כמה וכמה כשמדובר בתיירים אל תשכחו להמקח (-:
-
איסטנבולמסגד סולימנייה. [ SULEYMANIYE CAMII ] המסגד הגדול והיפה ביותר בעיר. פחות מוכר מאחר ואיינו נימצא במסלול הטיולים הקלאסי סביב כיכר סולטן אחמט. נימצא ממערב לכיכר, על גבעה עם נוף פנורמי מרהיב על העיר ומיצרי הבוספורוס. פתוח כל יום. סגור בזמן התפילות. כניסה חופשית. הגעה ברכבת הקלה והליכה של עוד כ: 15 דקות לאורך הגדר של האוניברסיטה ובהמשך הכביש עד למסגד.
-
איסטנבולמסגד רוסטם פאשה. [ RUSTEM PASA CAMII ] מסגד קטן. נחבא בין החנויות בסמטא שיוצאת מהשוק המצרי. כ-200 מטר מהשוק. מרהיב ביופיו. גם הוא מפוספס בד"כ. שווה מאד להיכנס. פתוח כל יום. סגור בזמן התפילה. כניסה חופשית. מיקום: כאשר עומדים עם הפנים לחזית השוק המצרי והגב למפרץ. הרחוב הראשון מימין למבנה השוק. מול הדוכנים. רחוב: HASIRCILAR CADDESI . רצוי לשלב עם השוק המצרי.