איסטנבול
-
איסטנבולכיכר סולטן אחמט \ ירבטאן סראיי. [ הארמון השקוע ]. נימצא ממול הכניסה לכיכר בצד שמאל מעבר לכביש. מתחת לגינה עם ה-3 מזרקות מים הקטנות. אולם ענק ששימש כמאגר מים תת-קרקעי לארמון הטופקאפי. התיקרה מוחזקת ע"י 336 עמודי שיש שונים שנלקחו שלל ברחבי אירופה. המקום אפלולי וקריר, ההליכה ע"ג דק מעץ מעל המים. מתאים במיוחד "לבריחה" מחמסין בחוץ. הכניסה בתשלום. פתוח כל השבוע.
-
איסטנבולבאופן כללי אלו ארבעת האתרים העיקריים סביב הכיכר. אתר חשוב נוסף: ארמון הטופקאפי. נימצא בהמשך מעבר לכנסיית האיה סופיה. משתרע ע"פ שטח נרחב ולוקח מספר שעות. עוברים בין האגפים והאולמות השונים. המיטבחים, נשקים, מתנות, אוצרות, תלבושות, כלי קודש, שעונים ועוד. הסיור בהרמון הנשים רק בקבוצה עם מדריך. הכניסה בתשלום. כרטיס לארמון וכרטיס ניפרד במידה ורוצים גם להרמון הנשים. סגור ביום שלישי.
-
איסטנבולהמוזיאון הארכאולוגי: [הוזכר ע"י רוני] במידה ואתה בקטע, מאד מרשים, עם הרבה מוצגים. פסלים יוונים, רומים, סרקופגים. בתוך המתחם מוזיאון נוסף ה: מזרח [התיכון]. על האזור שלנו. כניסה בתשלום. סגור ביום שני. הגעה: מספר דקות הליכה מכיכר סולטן אחמט, או במטרו לרדת בתחנת [פארק] גולהאנה. תחנה אחת לפני הכיכר כאשר באים מכיוון טקסים.
-
איסטנבולהבזאר הגדול [הבזאר המקורה, הגראנד בזאר]. מקבץ של אלפי חנויות עפ"י סוגים ונושאים שונים. זהב, כלי כסף,מעילים ומה לא בעצם. כניסה כמובן חופשית. סגור ביום ראשון. הגעה: ברכבת החשמלית לתחנת: צמברליטש. תחנה אחת אחרי סולטן אחמט.
-
איסטנבולהשוק המיצרי [שוק התבלינים] : תבלינים, ממתקים, פיצוחים, גבינות, פירות יבשים. תאווה לחיך ולעין. כניסה חופשית. סגור ביום ראשון. הגעה ברכבת החשמלית לתחנת : אמינונו. מול המזח של המעבורות לשיט. ניתן לשלב בחזור מהשיט ביקור. או לחילופין, להתחיל בבזאר הגדול וממנו להמשיך בירידה לשוק המיצרי.
-
איסטנבולאזור אמינונו - אוכל רחוב : דג בלחם. צמוד למעגן של המעבורות, וממול לשוק המיצרי, עוגנות סירות. דג נקי מוכן על הגריל, מיץ לימון ובצל לתוך באגט. טעים מאד, וייחודי לעיר.
-
איסטנבולאזור אמינונו - מסעדת חמדי. מסעדה עם אוכל תורכי מסורתי. יש אלכוהול. מתאימה לצהריים או ערב. מוערכת מאד ע"י המקומיים. מיקום: המבנה השני מימין למבנה השוק המיצרי [עם הגב למזח] מאחורי מבנה השירותים הציבוריים. בקומת הקרקע מתוקים, במעלית לקומת המסעדה.
-
איסטנבולתודה רבה טל ! תותח!
-
איי הנסיכהאני אהבתי. אמנם לא ביקור "חובה", אבל פסק זמן נעים מהמולת העיר.
-
איסטנבוליש 2 מסעדות כשרות באיסטנבול. אחת מהם לוי ליד השוק המצרי . יש גם בתי חב"ד
-
איסטנבולהגעה לעיר משדה התעופה. אני נישאל רבות בפרטי לגבי הנושא גם לשהייה ארוכה וגם לגבי קונקשן. אז פעם אחת מסודר. באיסטנבול 2 שדות תעופה. שדה אתא טורק בצד האירופאי במרחק של כ-30 ק"מ מהעיר מסומן : IST בכרטיסי הטיסה ומשמש בעיקר את חברת טרקיש אייר-לין וחברות זרות ושדה נוסף קטן יותר בצד האסייתי במרחק של כ-50 ק"מ מהעיר מסומן SAW בכרטיסי הטיסה ומשמש בעיקר את חברת פגסוס. פרוט בהמשך.
-
איסטנבולהגעה משדה סביאה גוצקן לעיר החדשה [כיכר טקסים] : בדיוק עפ"י הפרוט בפיסקה מספר 9 לעי"ל.
-
איסטנבולהגעה משדה סביאה גוצקן לעיר העתיקה: [אוטובוס \ מעבורת \ רכבת ]. ביציאה מהטרמינל לוקחים הפעם את האוטובוס שעומד בד"כ בצד שמאל של הצריף הלבן. מגיע לפרבר : קאדיקוי. נוסעים עד לתחנה הסופית, 50 מטר מהמזח של המעבורת. [תמונה 1] השביל במרכז מחבר ביניהם. האוטובוס יוצא כל 1\2 שעה. ב: xx:15 וב: xx:45 . משך הנסיעה כ:50 דקות. מחיר: 8 לי"ט. התשלום לנהג. מעבורת: קונים זטון בכניסה 5 לי"ט. המעבורת מפליגה ישירות למזח ב: אמינונו. [לפעמים יש עצירה בקארקוי - לא לרדת] היציאה באמינונו לרחבה גדולה. בצד ימין [תמונה 2] יש מעבר \ פסז חנויות תת- קרקעי לצדו השני של הרחוב. הרכבת עוברת במרכז בין שני נתיבי התנועה. ברחבת היציאה מהפסז בצד השני [תמונה 3] פונים שמאלה לאורך המידרכה עד לרמזור, כ-100 מטר וחוצים לתחנת הרכבת. [תמונה 4]. באופן כללי: הרכבת שמגיעה משמאל [ הגשר הגדול ] לימין ממשיכה לעיר העתיקה ומימין לשמאל לכיוון קאבטש [העיר החדשה \כיכר טאקסים]. פרוט תחנות הרכבת \ אטרקציות בהמשך.
-
איסטנבולהגעה משדה אתא טורק לעיר החדשה [כיכר טקסים] : אוטובוס. ביציאה מהטרמינל לכביש לפנות ימינה. כעבור כמה עשרות מטרים התחנה של "האבסטס". אותו אוטובוס לבן עם כיתוב כחול כמו בשדה סביאה גוצקן. משך הנסיעה כשעה. יציאה כל 1\2 שעה. התשלום לנהג. הגעה ליד כיכר טקסים לאותה תחנה כמו האוטובוס משדה סביאה גוצקן.
כללי : קווי האבסטס פועלים בין השעות: 04:00 ועד: 01:00 . כל 1\2 שעה.
-
איסטנבולהגעה משדה אתא טורק לעיר העתיקה. מטרו M 1 + רכבת קלה. בטרמינל לעקוב אחרי השילוט לתחנת המטרו. נסיעה במטרו עד לתחנת: Zeytinburnu ושם לעבור לרכבת הקלה. הערה: במידה ומסיבה כל שהיא פיספסתם את התחנה הנ"ל להמשיך במטרו עד התחנה האחרונה: Aksaray, ושם לחצות את הכביש ולעלות לרכבת הקלה בתחנה עם אותו שם. [בשתי התחנות הנ"ל יש חפיפה בין המטרו והרכבת הקלה.]
-
איסטנבולתחנות עיקריות של קו הרכבת הקלה:
1] תחנת קאבאטש : א} אל \ מ, הרכבל התת קרקעי לכיכר טקסים.
ב} ארמון הדולמהבחצה.
2] תחנת טופהאנה : גלריית איסטנבול מודרן.
3] תחנת אמינונו : א} מזח המעבורות.
ב} שוק התבלינים [המיצרי].
4] תחנת גולהאנה : א} פארק גולהאנה.
ב} המוזיאון הארכאולוגי.
5] תחנת סולטן אחמט : כיכר סולטן אחמט א} ההיפודרום.
ב} המיסגד הכחול.
ג} כנסיית האיה סופיה.
ד} הירבטן סראיי.
ה} ארמון הטופקאפי.
6] תחנת צמברליטש : א} חמם צמברליטש [צמוד לתחנה].
ב} הבזאר הגדול.
ג} מיסגד נורוסמניה.
7] תחנת בייזיט : כיכר בייזיט א} הבזאר הגדול.
ב} מיסגד בייזיט.
ג} מוזיאון הקליגרפיה.
ד} שוק רחוב בכיכר.
8] תחנת יוניברסיטי : להמשיך רגלית למיסגד סולימניה.
9] תחנת לה לה לי : א} ריכוז גדול של בתי מלון.
ב} אלפי חנויות טקסטיל וביגוד. כל הסוגים,צבעים ומינים.
10] תחנת Zeytinburnu : חיבור למטרו M 1 לשדה אתא טורק.
-
איסטנבולרציתי לשאול האם נעים ובטוח לשתי נשים להסתובב באיסטנבול?
תודה
יעל
-
הכל מעולה באיסטנבוללא רואה שום בעיה, הייתי לפני שבועיים והיה מעולה. איסטנבול עיר מדהימה!
לא באמת מעניין את המקומיים מאיזה מדינה אתה, אך בכל זאת לא צריך גם "להתבלט" יותר מדי.
צאו ותהנו

-
הכל מעולה באיסטנבולאני מסכים לחלוטין.
איסטנבול עיר מודרנית, נעימה, ולמוכרים/נותני השירות ממש לא אכפת מאיפה אתה.
באופי הם מאד דומים לנו...ולהרבה מהם יש פינה חמה בלב לישראלים.
הייתי שם כמה פעמים בשנים האחרונות ובשום תקופה לא הרגשתי חוסר בטחון.
כמובן שאין צורך להסתובב עטוף בדגל ישראל ולשיר בקולי קולות את ההמנון ברחובות- אבל את זה לא הייתי עושה בשום מקום בעולם, בדיוק כמו שאני לא עושה את זה כשאני מסתובב ברחבי ישראל
-
איסטנבולתודה על הפירוט של תחנות המטרו,
מה הדרך הטובה והמהירה לעבור בין שדות התעופה?
ידוע לך הערכה כמה עולה מונית?
תודה
מיכל