ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פירנאים

פורום אירופה
    3
    7
    1343
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מירבאל
      מירבאל נערך לאחרונה על ידי

שלום אנו משפחה עם ארבעה ילדים שאמורים לצאת לספרד לתשעה ימים, שישה ימים פרינאים ושלושה ימים ברצלונה.

אני מתלבטת בין מספר תוכניות:

1. יום ראשון-מונסרט לינה בפרוייט 

2. עמק נוריה, מגלשות באנדורה  וקצת מאנדורה.(מתלבטת אם ללון באנדורה או לינה באספוט.

3. פארק איגואסטורטס אולי אפשר לשלב רפטינג? לינה באפסוט

4. וויאה וארטיגו דה לין?? לינה באפסוט

5 יציאה לכיוון לקוסטה ברווה לעבור בעיירות המומלצות (בסלו וכו') לינה ברוסז 

6. למחרת חירונה אמפורברווה ולינה בברצלונה

תוכנית מספר 2.

1. מונסרט,לינה בקרבת קניון אנסיקלו

2. קניון אנסיקלו (לוותר על אורדסה?) ולעלות ישירות לארטיגו דה ליין לינה בוויאה

3. ירידה לאיגואסטורטס ולינה באספוט

4.אנדורה ומגלשות ,לינה באנדורה. לנסות לשלב רפטינג אולי ביום 3?

5.ביום זה לצאת לכיוון קוסטה ברווה?

אפשרות ראשונה נראה כי פחות נסיעות אבל אני מחמיצה את את קניון אנסיקלו ואורדסה

(שייתכן ואני מפסידה בשני המקרים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • GuyT66
        GuyT66 נערך לאחרונה על ידי

פירנאים

לא הייתי בכל המקומות אבל לדעתי יש סיבה מדוע הפארקים הלאומיים בפירנאים מוקמו היכן שמוקמו. לכן לא הייתי מוותר על אגאסטורטס ואורדסה ותמורת זה מוותר על עמק נוריה ומונסרט (יש נופים יפים ממנו באורדסה) 

לכן:

יום 1: קניון אניסקולו. לינה באיינסה  AINSA

יום 2: אורדסה.  לינה באספוט  ESPOT

יום 3: אגואסטורטס. לינה באנדורה

יום 4: אנדורה. לינה ב-OLOT

יום 5: ביקור בבסלו, קדקס (הכפר הכי יפה בקוסטה בראווה) וחירונה.  לינה בברצלונה

רפטינג אפשר לשלב בימים 1-3. כיוון שטיול בשמורות אורדסה ואגואסטורטס לוקח יום שלם,  הייתי עושה את הרפטינג בבוקר של יום 1 ומטייל בקניון אחה"צ.

• מירבאל

פירנאים

תודה על המענה,

יום ההגעה לפירנאים זהו יום הנחיתה שהיא בשעה 12 בצהריים, האם אפשרי עוד באותו יום קניון אנסיקלו ורפטינג?  האם יש באיזור?

יש לנו ארבעה לילות מלאים בפרינאים (חמישה ימים) ולילה שהקצתי ברוזס,

במידה וויתרתי על עמק נוריה ומונסרט אפשר לשלב את ארטיגו דה לין

• GuyT66

פירנאים

אם ככה, אולי כן הייתי נוסע עם הרכב למונסרט בדרך לאניסקולו. מדובר בשעה נסיעה מנמל התעופה למונסרט, ומשם שעתיים וחצי ל- AINSA

ביום שלמחרת (יום 2)תכנסו לאחת מסוכנויות הרפטינג הרבות שבעיירה ותארגנו לכם רפטינג. אחרי הרפטינג תלכו לטייל בקניון אניסקולו. יש לי מסלול הליכה מעגלי מושלם ולא קשה מדי. משם הייתי ממשיך לעיירה BROTO שנמצאת בפתחה של שמורת אורדסה, ומטייל בשמורה למחרת (יום 3).

גם באורדסה וגם באגואסטורטס ההגעה לשמורה היא בהסעה (אוטובוסים "שאטל באורדסה, וג'יפים 4x4 באגואסטוטרס. בחודשי הקיץ משתרכים תורים ארוכים ולכן מאוד מומלץ להגיע הין הראשונים (נכון במיוחד לאגואסטורטס)

לא הייתי בארטיגו דה לין אבל הנופים שם נראים לי די דומים לאגואסטורטס אז אולי חבל על הכפילות.

לדעתי רוזס לא מי יודע מה יפה וגם ממוסחרת מאוד, לעומת זאת  cadaques היא עיירה ציורית להפליא ויש האומרים היפה ביותר בקוסטה ברווה.

• מירבאל

פירנאים

אני מנסה לסכם:

יום 1: מונסרט לינה ב-ainsa

יום 2: רפטינג +קניון אנסיקלו לינה בבורטו (אפשרי לשלב את אנסיקלו עם אורדסה במידה          ובאנסיקלו עושים מסלול קצר?

יום 3:אורדסה ויציאה ללינה באספוט

יום 4: אוגוסטוס לינה באנדורה

יום 5: מגלשות אנדורה ויציאה לכיוון העיירות היפות בסלו ועוד שצויינו הגעה בערב לינה ברוזס או עכשיו אני שוקלת אולי באחת העיירות היפות? אפשרי

יום 6:קדקס ברווה, חירונה ולברצלונה לללינה

האם העיירות שצויינו שוות לינה או יש עדיפות לעיירות אחרות, ?

הרפטינג רציתי ביבורסי , עכשיו זה לא בטוח יתאים, יש חלופה אחרת למשפחות. ?

• GuyT66

פירנאים

אני מנסה לסכם:

יום 1: מונסרט לינה ב-ainsa

יום 2: רפטינג +קניון אנסיקלו לינה בבורטו (אפשרי לשלב את אנסיקלו עם אורדסה במידה          ובאנסיקלו עושים מסלול קצר?  מרחק הנסיעה גדול מדי לטעמי כדי להנות משניהם באותו היום אם כי זה אפשרי (אורדסה מהבוקר עד הצהריים ואז אניסקלו). אם מעניינן אתכם פעילות אתגרית בקניון תבדקי פה   

יום 3:אורדסה ויציאה ללינה באספוט

יום 4: אוגוסטוס לינה באנדורה

יום 5: מגלשות אנדורה ויציאה לכיוון העיירות היפות בסלו ועוד שצויינו הגעה בערב לינה ברוזס או עכשיו אני שוקלת אולי באחת העיירות היפות? אפשרי

יום 6:קדקס ברווה, חירונה ולברצלונה לללינה

האם העיירות שצויינו שוות לינה או יש עדיפות לעיירות אחרות, ? קדקס היא פשוט מדהימה אבל עלולה להיות קצת יקרה. בסלו היא גם מהממת ויש שם מלון אחד לדעתי. חירונה הייתי מטייל אבל היא קרובה מדי לברצלונה מכדי שתהיה שווה ללון בה

הרפטינג רציתי ביבורסי , עכשיו זה לא בטוח יתאים, יש חלופה אחרת למשפחות. ?

תכנסי ללינק הזה. יש פה הרבה אופציות לרפטינג באזור איינסה-אורדסה.   הנקודה עם רפטינג שבדרך כלל מתחילים בבוקר. אם מתחילים באמצע היום זה עלול להלחיץ אתכם בפעילות של הבוקר כי אתם חייבים להתייצב בזמן בנקודת ההתחלה (יש עוד אנשים בקבוצה)

• נטע1
                  נטע1 נערך לאחרונה על ידי

פירנאים

הייתי בקדקס (קוסטה ברווה) ובפירינאים, ובדיעבד הייתי מוותרת על קוסטה ברווה לטובת עוד זמן בפירינאים. זה נראה בדרך אבל זה ממש לא (תבדקו בgoogle maps).

זה אלא אם אתם מאוד אוהבים חופים. הנוף שם יפה אבל עם נופים של ים אני תמיד מרגישה שהם לא שונים בהרבה ממה שיש בארץ בעוד נופים של הרים אין אצלנו כמעט. בחירונה לא הייתי אבל אני לא מתלהבת מעוד עיר עתיקה (שוב, לא חסר אצלינו).

הנסיעה מאורדסה לאגואסטורטס ארוכה מאוד (כביש מאוד מפותל ואיטי, אבל גם יפה מאוד)- תבדקו אם אפשרי באותו יום של טיול באורדסה (לא בטוחה בכלל). יש באורדסה טיולים של יום שלם או של חצי יום, אני ממליצה על הטיול למפל זנב הסוס (יום שלם) אם אתם יכולים. הוא מדהים ולדעתי שווה בהרבה מהטיולים הקצרים באיזור. גם לאגואסטורטס לדעתי שווה להקדיש יום שלם (לא הייתי באנדורה ולא יודעת מה אורך הנסיעה).

לגבי לינה בבורטו- torla יותר קרובה לאורדסה, ומאוד אהבתי אותה. לא יודעת מה השיקול לטובת בורטו (לא הייתי שם, רק עברנו אותה בנסיעה). בכל מקרה שתי העיירות לא רחוקות אחת מהשנייה.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון