ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יורוטריפ - איך לתכנן?

פורום אירופה
    2
    2
    2059
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orZil
      orZil נערך לאחרונה על ידי

הי,

בחודש הבא אני מתכנן לעשות מעין יורוטריפ די ספונטני של חודש-חודש וחצי, הכוונה היא להגיע לגרמניה, צרפת, הולנד, אנגליה, בעיקר בערים המרכזיות כנראה.

השאלה שלי היא כמה כדאי להשאיר את הטיול פתוח וגמיש, והאם זה אפשרי. נניח ואני מתחיל בברלין, האם אני יכול להרשות לעצמי לא לקנות כרטיסי טיסה ולא להזמין סידורי לינה למקומות הבאים בהם אני מתכנן לבקר, ובעצם לעשות את זה "תוך כדי" הטיול? לפי מה שיבוא לי באותו זמן, דברים שאני ארצה לעשות וכדומה...

אני מנסה לחשוב האם בתקופה הזאת נשארים מקומות פנויים בטיסות ובהוסטלים (בהם אני מתכנן לישון), זאת אומרת שאני יכול להזמין יום-יומיים לפני... ודבר שני, אם זה לא יעשה את כל הטיול לחוץ סביב 'מתי אני טס' ו'איפה אני ישן'.

אשמח לעצות ממישהו שעשה טיול דומה.

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

יורוטריפ - איך לתכנן?

קודם כל, תפסת מרובה לא תפסת. אם זה רק חודש, חבל לרוץ בין ארבע מדינות. הלא תכלס אפשר רק בבריטניה לבלות חודשים (מניסיון...). תחליט מה היעדים שהכי מושכים אותך ותתמקד. כך גם תחסוך המון על נסיעות ותראה יותר מכל מדינה. הלא בשביל טיול בעיר תמיד תוכל בעתיד לקפוץ לסופ"ש או שבוע של חופש מהעבודה. אם כבר יש לך חודש ויותר להשקיע - נצל את זה כדי לעשות טיול יותר מעמיק, שבהזדמנות אחרת אולי לא תוכל לעשות.

יולי-אוגוסט הם שיא העונה. מומלץ להזמין ביעדים מרכזיים מקומות מראש. עם זאת, יום-יומיים מראש בהחלט מספיקים בשביל למצוא אכסניה, ואני הצלחתי באוגוסט לאתר גם בבוקר אכסניות לאותו היום בלונדון ובברלין, וזה לא היה קשה במיוחד.

מה שכן, בנסיעות בין מדינות וטיסות, המתנה לרגע האחרון לרוב אומרת שהכרטיס יקר יותר - טיסות לואו קוסט זולות רק כשמזמינים אותן הרבה זמן מראש, ובבריטניה למשל מחירי הרכבות זולות באופן משמעותי (לפעמים ברמת החצי מחיר) אם מזמינים חודש מראש. אני, כאמור, לא הזמנתי כלום מראש (מקסימום יום קודם), אבל צריך לקבל את העובדה שמחיר הספונטניות הוא לא פעם לשלם יותר כסף. במקרה של טיסה בחזרה לארץ המחיר בכלל היה יקר מאוד לטעמי מהיום לעוד שבוע, אם כי תרמו לכך גם העובדה שהיה זמן שיא של סוף אוגוסט וגם רבות מהטיסות הזולות מברלין בוטלו בגלל צוק איתן באותו הזמן. בסוף החלטתי גם בגלל זה וגם מסיבות שונות להמשיך בטיול להזמין כרטיס לשלושה שבועות אחרי מיעד אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון