ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

42 האיים

פורום תאילנד
    8
    17
    5235
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סיגי_3439413
      סיגי_3439413 נערך לאחרונה על ידי

האם בטיול 42 האיים ניתן לבחור ספינה איטית או מהירה?

אם כן מה מומלץ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • m_s
        m_s נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

התשובה חיובית.
        יום לפני השייט, מזמינים ומשלמים בסוכנות הנסיעות, המחירים שונים ביו ספיד בוט למעבורת איטית, גם זמני האיסוף מהמלון שונים, באיטית ב-7 בבוקר כי ההפלגה ממושכת יותר כשעה וחצי + כל כיוון, בספיד בוט האיסוף בשעה 8 והשייט אורך כ-45 דק' לכיוון.
        אנחנו העדפנו את הספיד בוט, מהיר ומספיקים יותר.

• איתן ששון
          איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

עשיתי את שני הסוגים.

בספיד בוט אכן "מספיקים" לראות יותר מקומות.

אבל בספינה האיטית הרבה יותר נהנים.

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

הי איתן,

אני גם מתכננת את הטיול הזה, ואשמח מאוד לשמוע ממך עוד פרטים על למה בספינה האיטית נהנים יותר? מה אהבת שם יותר? כמה אנשים יש עליה? מה אורך השיט עליה?

תודה!

• איתן ששון

42 האיים

בספיד בוט הנוסעים נכנסים לתוך בטן הסירת מרוץ.לא רואים נוף בכלל והשייט כלל אינו נעים כי יש קפיצות.לעיתים יש גם אנשים שמקיאים. בספינה האיטית משתזפים על הסיפון,יש שתיה קלה חופשית,ארוחת הצהריים מוגשת על הסיפון העליון ובמשך כל השייט נהנים מהנוף.ובכלל יש יותר כייף לטייל בספינה לעלות ולרדת בין הסיפון העליון והתחתון למרות שזו לא ספינה ענקית.

• m_s
                m_s נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

אז איתן ידידי,
                לכל אחד יש את ההנאות שלו.
                אבל, השייט הוא בגדול אמצעי להגיע לשמורה ל-42 האיים, לא מדובר בשייט תענוגות.
                בספיד בוט, יש מקומות גם בסיפון הקדמי ולא חייבים לשהות בבטן הסירה.
                רוב הדרך זה ים כך שאין מה לצפות רבות בנוף עד ההגעה לאיים ולא זיהיתי מגבלה מיוחדת, ראינו הכל.
                גם בספיד בוט יש שתייה חופשי, את הארוחה סעדנו באחד האיים.
                בשייט הלוך הים היה מאד שקט ובחזור היו קצת קפיצות ביציאה לים הפתוח מחוץ לשמורה, לא משהו שגרם להרגשה לא טובה. למי שרגיש, אז גם בספינה גדולה יותר יכולה להיות בעיה.

• איתן ששון

42 האיים

ההבדל ביני ובינך שאני עשיתי את שניהם.לכן אני יכול להשוות.כמובן מנקודת ראותי. אגב..בקופיפי למשל י (גם שם עשחתי את שניהם)ש עדיפות לספיד בוט מכיוון שרק הן רשאיות להיכנס למאיה ביי.

• m_s
                    m_s נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

אני לא חושב שיש מחלוקת בינינו. ציינתי רק שהשייט זה לא גולת הכותרת בטיול ונושא הקפיצות, הוא קטע קטן נגד הזרם בחזור

• סיגי_3439413
                      סיגי_3439413 נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

תודה רבה לכל העונים.עזרתם לי להחליט!!!laugh

• ?

42 האיים

ואותי רק בילבלתם!devil

הקטע של ההקאות בספיד-בוט די הלחיץ אותיcool

• ran222
                          ran222 נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

אם הים רגוע- ספיד בואט זה בסדר גמור (אם כי אני אישית לא אוהב את הרעש הקבוע מהמנוע, ואת המכות הקטנות שחוטפים בישבן כל חצי דקה )

אם הים גלי - ספיד בואט זה סיוט .

בשורה התחתונה, הייתי בוחר בסירה האיטית.  הרבה יותר כיף לשבת ברוגע על הסיפון על מיטת שמש.

זאת עקב חוויותיי מספיד בואטס, לאו דווקא בטיול 42 האיים (ואני לא אחד שסובל ממחלות ים).

• m_s
                            m_s נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

לטובת המתבלבלים אנסה לחדד.

הספיד בוט סירה די גדולה, לוקחת כ-20 נוסעים פלוס, עם 3 מנועים עוצמתיים - כך שהעצמה משדרת גם בטיחות והסירות נראות חדישות (מה המצב של הסירה האיטית?). הספיד בוט פתוחה בחלקה האחורי וגם עם סיפון קדמי, ניתן להתרשם בצילומים.

בשייט הבוקר לשמורה, הים שקט, שטים עם הזרם, כך שלא היו כלל קפיצות.
                            בשייט חזור אחה"צ, שטים נגד הזרם, הסירה קופצת בעיקר בקטע היציאה מהשמורה, שם הזרמים חזקים יותר.
                            בשייט שלנו, לא היו תופעות של הקאות או מסוג זה, להיפך, כל הנוסעים צעירים ומבוגרים, לקחו זאת כחוויה קצת מאתגרת.
                            מבחינת הזמן וההספקים, משך השייט בספינה האיטית כפול ולפיכך, גם הפעילויות פחותות באזור השמורה.

מי שרגיש לים עד כדי הקאה, עשוי ליסבול ב-2 האפשרויות, רצוי שישוט באיטית אם בכלל ומי שלא, יבחר בין העדפה של שייט ממושך יחסית, לעומת שייט מהיר. לא ממש מסובך.

תמונה 442.jpgתמונה 441.jpgתמונה 246.jpg
                            • eladw
                              eladw נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

מי שרגיש לבחילות, יכול לקחת כדור נגד בחילות כמו טרבמין.

הכדור מונע את מחלת הים או את הבחילה של המתקנים בלונה פארק.

הבעיה איתו שהוא ממש מרדים.

פעם ראשונה לקחנו אותו לפני שייט לוויתנים בארצות הברית. המפעילים של השייט ממליצים באתר האינטרנט שלהם לקחת אותו לפני השייט.

אחרי שראינו את הלוויתן, אני והבנים נרדמנו על הספסל.

אחרי יומיים לקחנו אותו בסיקס פלאגס וגם שם נרדמנו על הכיסאות.

אני והבנים.jpg
                              • ?

42 האיים

אלעדlaugh

האמת, אני לא כל-כך מפחדת מהקאות שלנו כמו מלמצוא את עצמי על סירה קטנה עם אנשים זרים מקיאים מסביביsmiley

נראה שאולי זה בסך הכל לא כל כך נורא.

טוב, יש עוד זמן להחליט.

• liatyosi
                                  liatyosi נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

הכדור באמת עוזר לבחילות בים ובנסיעות אך מאוד מרדים לכן מומלץ לקחת רק חצי כדור.....לידיעתכם!

• הרוזן מקוסמוי
                                    הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

יש גם מדבקה שמדביקים מאחורי האוזן כמה שעות לפני ההפלגה 

אבל כמי שכל חייו הפליג בים אני יכול להמליץ לכם להימנע מכל שימוש בכל אמצעי שמונע הקאות .

אני דוגל בכך שאם בא לך להקיא אז תקיא , שחרר תרגיש יותר טוב אחר כך 

עם כדורים ומדבקות הפעולה נמנעת אבל ההרגשה מסתובבת איתך לאורך כל הדרך 

לפעמים עדיף להקיא ולגמור עם זה . 

• eladw
                                      eladw נערך לאחרונה על ידי

42 האיים

באופן חד פעמי מותר לקחת כדור.

הנה מה שסיפרה שירלי על אותו שייט ליוותנים שאנחנו עשינו שנתיים לפנינו, והיא לא לקחה כדורים. לא הייתי מתחלף איתה.

"

יום שלישי 16.8.11 – אם אתמול היה היום הגשום של הטיול, היום היה היום האומלל של הטיול Evil or Very Mad Mad . הגשם פסק ואנו מחליטים עוד בלילה הקודם שנצא לשייט לווייתנים. בן דודי בחר בשייט שיוצא מהעיירה Plymouth ואנו יוצאים השכם בבוקר לשם. מעונן אך לא סוער, עולים על הספינה של Captain John Whale watch ומתחילים בשייט ללב האוקיינוס. 
                                      ההתחלה מבטיחה. אנחנו תופסים מקום בקדמת הספינה, הרוח נושבת והנופים יפים. צוחקים, מצטלמים, אוכלים פירות וחטיפים (Big mistake. Huge). ואז – מתחיל הים לסעור, גלים, הספינה קופצת ומתנדנדת, הבחילה מתחילה ואני מתחילה להקיא ללא הפסקה. פשוט נורא ואיום. במהרה מצטרפים אלי שניים משלושת בניי, והשלישי צוחק ומצלם אותנו בהחבא. במהרה, גם הוא במקיאים... מה אומר ומה אגיד? אלו היו השעות הגרועות שלי בטיול ובכלל בשנים האחרונות. כל-כך הרגשתי רע, הייתי אומללה לחלוטין ולא יכולתי לעזור אפילו לבני הצעיר, בו טיפלה בתו של בן-דודי. היחיד שתיפקד היה בן-דודי החמוד שתמך בנו בשעותינו הקשות. במהרה, רוב נוסעי הספינה חלו. הדבר המדהים היה, שהגענו לחבורת לוויינים הגונה – עשרות לווייתנים שטו מסביבנו, קפצו וצללו. ואני? – לצלם לא יכולתי, בקושי הצלחתי להרים את הראש ולראות זנב של לוויתן. תיסכול נוראי. באותו רגע כמובן שלא עניין אותי אף לוויתן ואף דג. רק רציתי לרדת מספינת העינויים ולהגיע למיטה!!!! בדרך חזרה , בניי התאוששו ואף אכלו (!), אבל אני ממש חליתי קשה ולא תיפקדתי כל היום. למותר לציין כשחזרנו לארץ, זה היה הסיפור הראשון שסיפרנו לכולם – עיזבו אורלנדו, מנהטן, מפלי הניאגרה – רק סיפורי ספינת הלווייתנים האימתנית, כל אחד מנקודת המבט שלו. בארץ כולם התפוצצו מצחוק, אבל באותם רגעים באמת חשבתי שאני פשוט עומדת לסיים את חיי... Embarassed Confused Sad Rolling Eyes 
                                      לאחר חזרה מייסרת במכונית הביתה, התקלחתי ונכנסתי למיטה עד למחרת. מזל שבני המשפחה טיפלו בבניי והתייחסו אליהם. אני יצאתי מתיפקוד...

"

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון