רגע לפני החופשה באוסטריה
-
ראשית תודה גדולה למשתתפי הפורום, על העזרה וההכוונה.
כאמור נוחתים ברביעי הבא, 08-07, ב- 09:30 במינכן עם שני ילדינו: 10+6
אנו נלון ב- 6 הלילות הראשונים בעמק שטובאי. חשבתי על עצירה בקניון לאוטש, בצד הגרמני ליד מיטנוואלד, מסלול כחול וקצר= הבנתי שיש פארק מתקנים נחמד בכניסה לקניון. האם מתאים לאחר הנחיתה, כי כן מחפשים לעשות משהו בדרך לצימר, רק לא קשה מדי. וכמו כן מה הכתובת של הכניסה לקניון מהצד הגרמני (מיטנוואלד)?
דבר נוסף- מדבקת אוטוסדרות לאוסטריה, נקראת לדעתי viggente, האם ניתן לרכוש בכל תחנת דלק בגרמניה לפני המעבר?
תודה
-
רגע לפני החופשה באוסטריהלא הייתי בקניון הזה אבל לדעתי לא מדובר בנסיעה ארוכה כל כך שמצדיקה הפסקה.
אם אתם נוחתים בבקר אז אתם אחרי לילה לא שינה ולא יהיה לכם כח לטיול של ממש.
גם לא לילדים. הייתי נוסע ישר לצימר ומטייל באזור. הימים ארוכים מאוד בקיץ.
-
רגע לפני החופשה באוסטריהתודה על ההתייחסות המהירה
אנחנו כן מעדיפים לעשות הפסקה לפעילות יפה ומתונה.
לדעתי כשנגיע לצימר, דווקא אז לא יהיה כוח לטייל באותו היום, מה עוד שאנחנו מתעדים לטייל יומיים שלמים רק בעמק.
-
רגע לפני החופשה באוסטריהלשיקולכם, כי הקניון לא נמצא על הדרך המהירה לטירול (דרך האוטוסטרדות).
אני מניח שהנופים של עמק שטובאי יותר מרשימים מאלה שליד הגבול עם גרמניה.
אני אוהב להגיע מוקדם לדירה כדאי לוודא שהכל בסדר, במיוחד בטיול עם ילדים, ומעדיף להמנע מטיול כשהמזוודות ברכב.
-
רגע לפני החופשה באוסטריהבכל זאת אנו מעדיפים לעשות עצירה עם פעילות כלשהיא לפני הגעה לצימר. אשמח לחוו"ד ממי שהיה ועשה וכן לגבי מדבקה לאוטוסטרדות באוסטריה.
תודה
-
רגע לפני החופשה באוסטריהלגבי viggente - ניתן לרכישה בתחנות מיוחדות ממש על מעבר הגבול או בהרבה תחנות דלק, גם בגרמניה וגם באוסטריה.
לא צריך לחפש יותר מידי. כאשר תתקרבו לגבול (לפי הGPS, אין הרי גבול מסומן) אתם תראו כבר מהכביש שלט גדול שכתוב עליו viggente. שם תעצרו ותקנו.
-
רגע לפני החופשה באוסטריהתודה רבה על הטיפ
-
רגע לפני החופשה באוסטריהלא הייתי עדיין באוסטריה. נוסעת לראשונה בספטמבר הקרוב לטירול. אבל רוצה להגיד לגבי היום הראשון שבהחלט טיילתי כמה וכמה פעמים ביום כזה שאחרי לילה לבן, וזה למרות שגם אני התאהבתי בטיסות המאוחרות שמגיעים ליעד רק בשביל להניח את הראש ולהתחיל לטייל למחרת. זכור לנו מקרה אחד שבו היינו מאוד עייפים והיה קצת קשה ובשאר הפעמים היה יום מנוצל למדי. מה שכן, הייתי אוספת אפשרויות, כולל הגעה מוקדמת למקום הלינה וכולל עצירות בעיירות יפות (קופשטיין, רטנבך, הול אין טירול) ובמסלולי טבע ומחליטה בזמן אמת לפי המצב ומצב הרוח.
מציעה לבדוק אפשרויות באתרים של העיירות שלאורך אוטוסטרדה A12 בקטע הרלוונטי שלה, כמו למשל האתר של קופשטיין והסביבה, אבל גם באלה של העיירות שהזכרתי. לאגם אכנזה זו קפיצה קטנה לדעתי מהאוטוסטרדה. טיפים שיש עליהם המלצות חמות במערכת הטיפים הם למסלול ג'ופי באלפבך. נדמה לי שלזו הכוונה, אבל אולי תיכנסו גם למערכת הטיפים לבדוק אם מצורף קישור. כמו כן, רבים מאוד המליצו על wolfsklamm שנמצא ממש על הדרך שלכם בצד האוטוסטרדה, ב-Stans.
לפי מה שאני מבינה בכל פינה באוסטריה יש אפשרויות טובות, ולכן לא הייתי מאריכה את הדרך לקניון הרוחות שגם כך הדעות עליו כאן חלוקות. ובזה אני מסכימה עם telo.
-
רגע לפני החופשה באוסטריהתודה רבה
עד כמה מאריכים את הדרך, אם נוסעים ללאוטש קלאם ליד מיטנוואלד. לגבי wolfsklamm, ראיתי שהוא יפה. אלא שהמסלול נראה ארוך יותר וקשה יותר וכמו כן במיטנוואלד יש את הפארק/גן שעשועים...
-
רגע לפני החופשה באוסטריהאני דווקא זורם עם הרעיון של שרון.
הנסיעה לא דרך האוטוסטרדות יותר נחמדה בגלל הנופים. קניון לאוטש עצמו נמצא ליד מיטנוולד היפה וניתן לשלב.
קניון WOLFSKLAMM רק נראה על הכביש אבל ממש לא כך. יש נסיעה די ארוכה עד לתחילתו והמסלול כפי ששרון אמרה ארוך יותר. -
רגע לפני החופשה באוסטריהאנחנו בחרנו לנסוע חלק מהנסיעה בדרך האלפינית הגרמנית ופשוט עצרנו בכמה מקומות: באגם walchensee, ובאגם tegernsee
זה כמובן מאריך קצת את משך הנסיעה לטירול אבל הנסיעה כל-כך יפה שזה באמת לא מורגם