ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גנבו לי את התיק בברלין....

פורום טיולי משפחות
    36
    58
    12879
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eytanin
      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

קיפודה, אני יודע שאשתי שתחייה, לא יוצאת מהבית בלי המתקן הזה! אפילו בארצות שבהן 'אין חשש' שגניבה כזאת תתרחש,,,,,, אממה, זה אצלה כבר בדם משנים של חיים במקומות שזה כן קורה בתכיפות..... ו

אם כבר לקבל 'מקלחת' של ריזוטו, לפחות טוב שהוא יקווה על המכנסיים ואין צורך לענות ברותחין גם את הארנק (שיכל להיות תלוי בבטחה תחת שפת השולחן ו'לחייך')

R.O, ומתענינים אחרים: המשתתפת SHELLAA שלחה את הקישור הנכון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dubyco
        dubyco נערך לאחרונה על ידי

פמילי.

חווית את הסיוט של כל מטייל,

קודם כל שאפו ענק על קור הרוח והמחשבה להזמין משטרה.

ובגללך חיללו שבת בקונסוליהblush

העיקר טיסה נעימה לסין ואם מישהו מישהו למד משהו מהמקרה הזה

זה השכר שלך.

• glasha
          glasha נערך לאחרונה על ידי

שיואו איזה באסה, הייתי מתה. כפרות על הכסף אבל הדרכון, הדרכון, אלוהים איזה סיוט. פמילי, ליבי ליבי איתך. עברת את הסיוט הזה בגבורה ואפילו הספקת להגיע לישבנים מנצנצים, אני הייתי מתפנה לבית חולים הקרוב אחרי כזה אירוע. 

חזרתי עכשיו ממוסקבה שבה חובה להסתובב עם דרכון. פשוט חובה. ואם עוצר אותך שוטר ואין עליך דרכון אלא רק צילום את עלולה למצוא את עצמך בתחנת המשטרה. העדפתי להסתכן בבילוי בכלא הרוסי מאשר לאבד את הדרכון, כל השבוע השארתי אותו בבית. אגב, בבתי מלון או צימרים שאין בהם כספת אני נועלת את כל מה שחשוב לי בתוך המזוודה עם אותו מנעול שטסתי איתו. אחר כך אמנם לוקח לי שעה למצוא את המפתחות אבל לפחות אני יודעת שהדרכון בפנים. 

תודה לך הרבה על התובנות והלוואי ולא נזדקק לעצות הטובות שלך בנושא הזה.

אלונה  

• may east
            may east נערך לאחרונה על ידי

אין שום מצב לטוס עם צילום דרכון

לא עם אלעל ולא עם אייר סיני.

צריך תעודה רשמית. הדרישה היא של השלטונות של המדינה ואין קשר למוביל.

• sigy
              sigy נערך לאחרונה על ידי

איפה מוצאים וו כזה לתליית התיק?????

נדמה לי שבסוהו מוכרים מתקן כזה לתליית התיק..

• Beri.s
                Beri.s נערך לאחרונה על ידי

איפה מוצאים וו כזה לתליית התיק?????

פמילי הקור רוח שלך והיכולת להמשיך הלאה מעוררת השראה! שמח לראות שהדברים הסתדרו לכם בסופו של דבר.

• yefrha123
                  yefrha123 נערך לאחרונה על ידי

הייי בועז

איזו הפתעה לפגוש אותך גם פה. האמת היא שאני לא ממש חדשה פה, אבל רק לאחרונה נעשיתי יותר פעילה... ובאמת סליחה שנדחפנו... והסיפור על הגניבה ממש מרתיח, מה גם שגם אנחנו אוטוטו בדרכנו לברלין.

• yefrha123
                    yefrha123 נערך לאחרונה על ידי

היי רבקה, מתראות גם פה...
                    • תום עוגות מעוצבות
                      תום עוגות מעוצבות נערך לאחרונה על ידי

וואו, חלום בלהות

עברת את זה כמו גדולה

• FlyingOut
                        FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - חוזרים לארץ בזמן?

כמו כולם גם אני מצטער לקרוא על האירוע. אבל טוב שידעת להתמודד כמו שהתמודדת, כי סה״כ מי שמטייל מספיק בעולם יעבור חוויות כאלו מדי פעם. בלתי נמנע.

כל הדיבורים על חגורות גוף מוסתרות, מתקלי תלייה לתיקים וארנקי-דמה... זה רציני? לחיות את החיים בתרחיש תמידי שאוטוטו מישהו בא לכייס? לאלץ את עצמנו לאי-נוחות משמעותית כדי לצמצם עוד קצת את הסיכוי שיקחו מאיתנו משהו? פרנואידי.

שני הסנטים שלי...

• לא להסתובב עם דרכון. לא במדינת עולם ראשון, לא במדינת עולם שלישי, לא בתיק ולא בכיס. דרכון אפשר וכדאי להשאיר בכספת של המלון. באופן אישי אני אפילו לא טורח עם צילום דרכון, אם כי רעיון טוב להחזיק צילום כזה במכשיר הסלולרי.

• לא להסתובב עם הרבה כסף מזומן. ברוב המדינות בחו״ל מקבלים כרטיסי אשראי בדיוק כמו בישראל, אז בשביל מה מזומן? במדינות שבהן צריך עודף מזומן המחייה בדר״כ זולה מאוד אז הבעיה מתקזזת.

• להחזיק כמה כרטיסי אשראי - לא ביחד. זה בטח לא סביר לפצל חמישה כרטיסים לחמישה כיסים, אבל להשאיר כרטיס אחד בכיס פנימי של המזוודה בחדר (או טוב יותר: בכספת) זה רעיון בריא. 

• לגבות את המצלמה. עבור רוב התיירים התמונות שבמצלמה שוות יותר מהמצלמה עצמה, מבחינת ערך סובייקטיבי, קל וחומר כשביטוח נסיעות אמור להחזיר לפחות חלק משווי המצלמה במידה והיא נגנבת. לכן גיבוי קבוע מהווה יתרון גדול, ולכן גם כדאי להשתמש במצלמה של המכשיר הסלולרי (שמגבה את עצמו בכל הזדמנות).

• לשים את הארנק בכיס קידמי. באופן אישי זה השינוי היחיד שאני עושה בין נסיעה בארץ לנסיעה בחו״ל. כאן הארנק שלי בדר״כ בכיס האחורי (כי המפתחות נמצאים בכיס הקידמי). מי שיצליח לכייס לי את הארנק מהכיס הקידמי של המכנס בלי שאני ארגיש את זה - סחטיין, מגיע לו להנות מהשלל, באמת. 
                        • אוליב י
                          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - חוזרים לארץ בזמן?

שמחה שהסתדר לכם בסוף...איזה באסה כשקורה דבר כזה.

אני גם שמחה שכתבת על זה - אצלנו אני הצד הפחות דואג ובעלי הוא זה שתמיד מקפיד לצלם את הדרכונים ותעודות הזהות, רשיונות הנהיגה וכד' ומדפיס וגם ושולח לעצמנו במייל כדי שיהיה זמין מכל מקום...מסתבר שזו באמת פרקטיקה שיכולה להיות מועילה.

אני כן הולכת תמיד עם חגורת כסף ושם שומרת את הדרכון וכרטיס האשראי, אבל היא נוחה לי ולא מפריעה לי.

[ואם זה לא משורשר נכון לא נורא תסלחו לי...]

• family5
                            family5 נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - סין

שלום לכולם משנזן החמה והמהבילה (36 מעלות מחר עם לפחות 120% לחות או כך זה מרגיש בכל מקרה....)

ראשית - קראתי את כל התגובות - תודה על הפירגונים, כיף לקרוא.... , באמת, תודה!

גם נראה לי שמתחילות להתגבש המלצות.

לגבי הדרכון אני עדיין חצוייה. Flying Out - למיטב ידיעתי, יש מדינות שבהן אם "תופסים" אותך בלי דרכון, יכולה להיות בעייה רצינית מאוד. לפני שנים, כשנסעתי לפאריס לחצי שנה, הסתובב סיפור על איזה משלחת ספורט מישראל שעשתה בערב קצת יותר מדי רעש, המשטרה איגפה אותם, בקשה דרכונים, וכשלא היו להם ואף אחד מהם גם לא דיבר יותר מדי צרפתית, פעלה לפי המותר לה בחוק - וזרקה את כולם למעצר ללילה (אז לפחות היה מותר להחזיק אדם במעצר 12 שעות עם נתפס בלי דרכון, וזה בלי לתשאל או לברר אפילו מיהו). בינתיים, בצד השני של העיר, חיכה להם לארוחת ערב חגיגית לא פחות מאשר..... ראש העיר של פאריס. כשמשלחת שלמה של בני נוער ישראלים נעלמו קראו ישר ל.... משטרה, שהחלה לחפש אחר הקבוצה והרימה קול אזעקה על חטיפה אפשרית.

בקיצור, בבוקר, כשבאו לשחרר את החברה הפרועים מהמעצר של אתמול בלילה, מישהו סוף סוף עשה אחד ועוד אחד....

בקיצור, יש מדינות שבהן לא הייתי רוצה להיתפס בלי דרכון (מה גם שבמייסיס בארה"ב מקבלים visitor's card שנותן 10% הנחה ב נ ו ס ף לכ.....ל ההנחות האחרות....).

המשך קטן של הסיפור - הגעתי ביום שלישי בלילה עם הדרכון החדשף הנוצץ ו... הריק שלי (פרט לויזה לסין) ופעם הראשונה, הפכתי מייד לחשודה בעיני הבחורה (הסימפטית והאדיבה) בביטחון. יש לך עוד תעודה מזהה היא שואלת?.? אני פותחת את הארנק (זה שקיבלתי מהבת בהשאלה....), הכל ריק.... רק כרטיס האשראי החדש (והנוצץ אף הוא) מחייך לי מישם. אני מסבירה - גנבו לי את התיק עם הארנק, אין לי שום תעודה מזהה - לא רישיון נהיגה, לא כרטיס חבר.... כלום. את תעודת הזהות השארתי בבית - רק היה חסר לי שגם זה היה נגנב יחד עם התיק... בקיצור, היא ממשיכה לשאול, אני ממשיכה לענות, מנסה להראות שאני נוסעת תמימה ולא מחבלת... כנראה שבסוף שכנעתי אותה, כי נתנו לי לעלות על המטוס.

אני טסה 11 שעות לבנגקוק, עוד שלוש שעות המתנה ואז (אחרי שכמעט פיספסתי את טיסת ההמשך - בלבול שלי בשעות) וריצה מטורפת לטיסה, עוד שעתיים וחצי טיסה לשנזן.

מגיעה לרשות ההגירה בסין, וגם שם, פעם ראשונה, הפכתי לחשודה. מתשאלים אותי - מי אני, מה אני עושה, כאן, למה הדרכון שלי ריק, למה הוצאתי אותו רק עכשיו. השוטרת בגבול קוראת למפקד שלה, והם שניהם מדברים... סינית בשבילי... Smile

שואלים מאיזה חברה אני, אני מראה להם כרטיס ביקור. שואלים כמה פעמים הייתי בסין (זו החמישית) = אז למה אין לי וויזות וחותמות קודמות? אולי כי זה דרכון חדש - והויזות הקודמות בדרכון הקודם? ושוב אני מספרת שנגנב לי התיק בברלין (פעם עשרים אלף בשבוע האחרון...). בינתיים כל הטיסה סיימה לעבור את הבדיקה, וזה רק אני, השוטרת והמפקד באולם.... יופי.... מבקשים לראות את כרטיס הטיסה חזרה = לפחות את זה , יש לי.

בסוף גם הם מחליטים שכנראה לא באתי להשתכן בסין, ונותנים לי לעבור.

לקח? כשנגנב התיק ומוציאים דרכון חדש, כדאי להביא עוד תעודות מזהות, רצוי כאלה שכתובות גם באנגלית...

דרכון חדש וריק - כנראה חשוד...

• FlyingOut

המשך סיפור ברלין - סין

לעניין הדרכון,

עדיין לא הגעתי למדינה שבה המקומיים אמרו לי להסתובב עם דרכון עלי. מניח שיש דרישה פורמלית כזאת במדינות מסוימות, כמו הדרישה הישראלית לתעודה מזהה, אבל לא צריך להניח שהסנקציה המיידית היא מעצר. לרוב תספיק כל תעודה מזהה בפורמט בינ״ל או צילום דרכון. אני מסתפק ברישיון נהיגה ישראלי וכרטיס ביקור של הקונסיירג׳ במלון שבו אני שוהה - ואם יבקשו ממני דרכון אני אגיד להם להתקשר למלון שלי ולאכול להם את הראש. לי זה נשמע הגיוני וחכם לערב את המלון בסיטואציות כאלו.

דרכון אני לוקח עלי כשאני צופה שיהיה לכך שימוש (הנחות, רכישת כרטיסים וכו׳).

• noa Xscotland
                                noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - סין

פמילי,

ליבי איתך על הסיפור המסוייט. טוב שנגמר....

ולגבי שנזן - לא חושבת שינחם אותך, אבל 35 מעלות (אתמול) והלחות של הצפיפות וחוסר האוויר בטיוב של לונדון מרגישים בדיוק כמו דרום סין blush

תודה על כל הטיפים,

נעה

• yaffabe
                                  yaffabe נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - סין

מצטרפת האיחור רב, באסה אבל כמו שאמרת העיקר הבריאות...

מניסיון עבר לפני שנים רבות (בארה"ב) , התיק תמיד על הריצפה בין הרגליים...

משתדלת להשאיר את כל מה שלא נחוץ במלון (רצוי בכספת, אם יש) ויוצאת רק עם מה שחייבים.

תמיד מפזרת בתיקים צילומי דרכונים, לוקחת משקפיים רזרביים ומתפללת לטוב blush

שמחה לשמוע שיש על מי לסמוך בחו"ל.

תהני בסין.

• family5
                                    family5 נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - סין

הי נעה, הבנתי שחום אימים באירופה, לא ידעתי שעד כדי כך... אכן, כשחם שם, אין לאן להימלט אלא אם יש לכם חדר במלון עם מזגן....

יפה, תודה גם לך, אכן, יש שיטות אחרות. שמעו סיפור.

ישבתי עכשיו עכשיו עם קולגות (ערב עכשיו בסין) במסעדה ענקית בשנזן (אולם מלא שולחנות עגולים, עם משפחות שלמות, חבורות עליזות ומלא התרחשות ורחש בחש....). מתוך הרגל, שמתי את התיק על גב הכסא, כמו תמיד. ישר גערו בי - מה את רוצה שיגנבו לך עוד תיק... ישר שמתי את התיק על הכסא לידי.

הגיע איש ביטחון של המסעדה, והלביש כיסוי על משענת הכסא לידי, שהכניס לתוכו גם את התיק.... כך אף אחד לא יכול לשלוף את התיק מהכסא ולברוח... גם זו שיטה.... רק כשרוצים משהו מהתיק, כמו הטלפון (המחודש שקיבלתי מהחברה....), צריך לחפור מתחת לכיסוי. נו מילא, לכל דבר יש מחיר....

את הדרכון לקחתי איתי, אחרי היסוסים. בכל זאת סין, כאן לא הייתי רוצה לנסות את המשטרה בלי שום תעודה מזהה עליי. הרי אין לי אפילו רישיון בינ"ל...

• FlyingOut

המשך סיפור ברלין - סין

סין היא אכן יוצאת מן הכלל. תופעת הכייסות בערים הגדולות נפוצה וניתן לראות סינים מקומיים שהולכים ברחוב עם התיק מקדימה (עד כדי כך). אני גם מסכים עם ההערה לגבי הדרכון, או כל תעודה מזהה, כי בסין השוטרים המקומיים לא מדברים אנגלית בדר״כ ולא בטוח שיתחשק להם להתייחס יפה לתייר לא מזוהה. 

תמשיכי להנות בשנזן, וכולי תקווה שהמחשבות על הביטחון האישי יתפוגגו בקרוב כי סה״כ בריא יותר לטייל מבלי לחשוב כל הזמן על הצרות שיכולות לבוא. 

ליאור.

• noa Xscotland
                                        noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

המשך סיפור ברלין - סין

אכן כיסוי הכסאות עם התיק שעליהם מאד נפוץ במסעדות למניעת גניבות כאלה.

לא מתגעגעת לחום וללחות של הקיץ הסיני.... "מסתפקת" בלהיות באנגליה בבית (לא מלון) שכמובן אין בו מזגנים, ומחייב לעבור לשיטה הענתיקה של "דזרט קולר" שהיתה נהוגה פעם באילת: מגבת רטובה מול מאוורר (קטנטן....). לפחות בערב מתקרר, מה שאי אפשר לומר על שנזן.

תמשיכי ליהנות. בסופו של דבר מגברים על המיני-טראומות האלה והם הופכים ליופי של dinner party story wink

נעה

• 1
                                        • 2
                                        • 3
                                        • 3 / 3
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון