התלבטות - ונציה / מסטרה ....
-
אשמח לשמוע הערות ממי שטייל בונציה לגבי הנושא הבא :
בעיקר מכאלו שחזרו מונציה לכיוון מילנו – לגבי האלטרנטיבות שלי:
בסופו של טיול של שבועיים (עם טיסות הלוך חזור ממלפנסה מילנו) - יורדים מהדולומיטים לונציה ביום ג', מגיעים בצהריים פלוס מינוס. ואז יש לי התלבטות -הטיסה חזרה ארצה ביום ו' בצהרים. אז צריך להיות בשדה במלפנסה בסביבות 9-9:30. ההתלבטות בין שתי אופציות :
תכנון מקורי: להחזיר הרכב בפיאצלה רומא (תוספת 30 יורו לעומת שדה התעופה)ומשם להתגלגל עם הפקלאות (יש מזוודה אחת די כבדה ועוד דברים) עד מלון שהזמנתי לא רחוק מככר סן מרקו. כמובן יחסית ליתר ימי הטיול מלון יקר בהרבה כי ונציה יקררררה, וברמה נמוכה יותר.,אבל סביר יחסית וממוקם מצויין על פי כל הביקורות.
להיות בימים ג' וד' בלילה במלון בונציה , בבוקר יום ה' להפקיד לשמירה את הדברים ולקראת הערב לקחת רכבת למילנו, להגיע למלון , ובבוקר להגיע ממילנו למפנסה.
מה שלא מצא חן בעיני היה איך נסחבים בתחבורה הציבורית של ונציה עם המזוודות והתיקים , להעלות אותן לופורטו, (צריך לשלם תוספת?) , ומהתחנה עד המלון איך להגרר איתן...ואחר כך להגיע לתחנת הרכבת, ובמילנו אל המלון . לא מתחשק לי לשלם על מוניות ספיישל בכל הקטעים האלו... חוץ מזה לא התלהבתי לישון במלון לא ממש כיפי, והבנתי גם שיש הרבה רעש בלילה בונציה.
הפלוסים – יומיים פחות השכרה, יותר זמן בונציה, אפשרות לחוש אותה יותר. ולהנות ממנה גם בלילה.
אחר כך קראתי הרבה פוסטים על כך שרוב האנשים בוחרים לישון במסטרה.
ואז התוכנית האלטרנטיבית שלי היתה כזו : מצאתי במסטרה מלון נחמד מאד וזול יחסית (בתוך קאנטרי קלאב עם ספא חינם, חנייה חינם וגם עם אוטובוס ציבורי לונציה –וגם שאטל, של המלון ). חשבתי להגיע למלון להשאיר שם חפצינו,וממנו להתנייע לונציה בחצי היום שנותר יום ג' (בלי מזוודות) , וביום הבא יום ד . לישון שם ג' וד' .
וביום שלפני הטיסה (ה') לצאת ברכב אל נמל תעופה מלפנסה ולהחזיר הרכב. (יומיים יותר של השכרה מאשר באופציה הראשונה, אבל יום אחד מתקזז כנגד החזרה בפיאצלה רומא, כך שההפסד הוא של יום אחד השכרה) ומצאתי ממש באיזור שדה התעופה מלון חדש לגמרי וסימפטי מאד במחיר סביר, ניתן להגיע מההשכרה למלון בשאטל פנימי של נמל התעופה (ממוקמים בשני טרמינלים שונים) . עכשיו יש כחצי יום "להרוג". אז או להגיע בתחבורה ציבורית לעיר ולראות היילייטס, או לעשות שופינג... או סתם לנוח במלון ובסביבותיו. החלטנו מראש שמילנו לא בראש סולם העדיפויות שלנו בטיול, וגם לא ערים באופן כללי.הפלוסים – נוחות עם המזוודות, וגמישות עקב השארות עם הרכב, הגעה קלילה יותר לונציה, ולינה במקום כפרי ונעים, וזול יותר.המלון הזה הרבה יותר נחמד והרבה יותר זול מהמלון בונציה. כמובן שיש בונציה יותר טובים. אבל מאד יקרים. זה שבחרתי בונציה ממוקם מעולה.
כרגע שניהם מוזמנים על ידי, כי אני עושה הזמנות בבוקינג עם יכולת ביטול חינם.
אבל צריך להכריע, ובהתאם לשנות את הזמנת הרכב....
חסרונות – עוד יומיים השכרה, לנהוג עד מילנו במקום נסיעת רכבת. מינוס – הנסיעות ממסטרה לונציה , ועצם העובדה שלא לנים בה וסופגים את האוירה.
מה אתם אומרים על הדילמה שלי?
-
התלבטות - ונציה / מסטרה ....בעיני אין צורך ללון דווקא ליד סן מרקו. אפשר להגיע אליה באוטובוס מים, אפשר לצעוד אליה. דווקא לינה ליד סן מרקו היא לינה בתוך הרעש והמסחר ולינה באזורים פחות עמוסים יש לה פוטנציאל להיות שקטה, אני זוכרת את עצמי הולכת סביב הפיאצה בסמטאות היותר מסחריות, ודי רוצה לברוח מהר, מתגעגעת לסן-פולו, סנטה קרוצ'ה, קנרג'ו, דורסודורו, שבחלקים גדולים שלהן לא צפופות. אני לנתי בשני המלונות שנתתי לך אתמול ושניהם היו שקטים. כי גם אם ברור שלא תחמיצי את הפיאצה וראוי להגיע אליה, מספיק שאת יוצאת מהמלון, הולכת בסמטאות ותועה בדרך, ובסוף תגיעי לאיזו קמפו יפה (כל הכיכרות נקראות "קמפו", חוץ מפיאצה סן מרקו) איזו כנסיה מעניינת, איזה גשר שפתאום את רואה ממנו נוף נפלא.
הייתי מסתכלת גם על המקום הזה שקראתי עליו טובות:
http://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-le-marie.he.html
המיקום פנטסטי.
או זה, שהזמנתי לי אבל ביטלתי לפני השהות מסיבה טכנית (ביטול הביקור בוונציה, ואחר כך חרטה כשכבר היה מאוחר מדי ולא היה יותר מקום פנוי), ההגעה אליו קלה ביותר:
http://www.alpontemocenigo.com
אני כאמור, באופן כללי, ממליצה לארוז כמה שפחות. קל הרבה יותר כך. את קצת מפחדת יותר מדי מהוופורטו בעיני. נכון שצריך קודם כל למצוא את הרציף הנכון, אבל יעזרו לך אם תסתבכי. האוטובוס עמוס וכנראה לא תמצאו מקום לשבת, אבל זה לא שאת צריכה לטפס מדרגות כדי לעמוד בו, הרציף ורצפת האוטובוס בערך באותה רמה. את גם נוסעת בעמידה, זה לא שיש טלטולים כבדים תוך כדי שייט, החוויה עצמה של השייט היא נהדרת.
מבחינת חוויית השהות במקום, אין להשוות לדעתי. גם ככה בעיר פרופר את מבלה זמן קצר. לוקח זמן לנשום אותה. בפעם הראשונה גם אני הייתי בספטמבר, סביבות אמצע, ואמנם היה צפוף אבל רק בכמה אתרים מאוד ידועים, בשאר היה סביר לגמרי. שוב, עצם השוטטות במקום הזה נטול המכוניות כל כך מרגיעה. התחושה בכלל לא כמו להיות בעיר. במיוחד שנראה שלא תחזרו לוונציה תוך שנה לטיול נוסף, דווקא אם מדובר בשהות קצרה כדאי לחוות את הדבר האמיתי ולא להתפשר על לינה במקום שכמוהו יש לך בכל העולם. כמו ונציה אין, יש רק אחת.
לי נראה קצת בזבוז לנסוע מוקדם מדי למלון בשדה התעופה. ומה אז, לקחת רכבת למילנו העיר? אז כבר לונו בה לילה לפני ואז תגיעו לשדה התעופה בבוקר הטיסה.
-
התלבטות - ונציה / מסטרה ....הדילמה במקום.
ואכן מומלץ כלכלית ללון במסטרה.
יש רכבות כמדומני משש בבוקר ועד חצות הליל.
-
התלבטות - ונציה / מסטרה ....מהמלון שלי יש שאטל של אוטובוסים, וגם תחנת אוטובוס ציבורי ממש קרוב.
כתבתי להם לברר עד מתי בערב עובד השירות, לא ענו לי עדיין.
יש לך מידע לגבי אוטובוסים?
מלבד השיקול הכלכלי, נראה לך שאני "מפספסת" בגדול אם לא לנים בעיר?
זה באמת כה משמעותי? -
התלבטות - ונציה / מסטרה ....לדעתי לא מפספסת כלום מלא ללון בונציה
לגבי תחבורה וכו', לא זוכר, זה היה מזמן,
-
התלבטות - ונציה / מסטרה ....אין שום פספוס בלינה מחוץ לונציה. יש תחבורה ציבורית מצוינת לעיר, ואני לא חושב שזו כזו חוויה יוצאת דופן ללון בה. חווים אותה מספק גם אם מטיילים בה מבוקר עד ערב. אפשר ומומלץ ללון בזול בקרבת העיר (מסטרה, ספינאה, לא חסר איפה) להגיע בבוקר באוטובוס/רכבת ולחזור בערב. שלא לדבר על הסיוט שבגרירת המזוודות בתוך העיר...