ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארבעה ימים בניו יורק

פורום צפון אמריקה
    10
    12
    2983
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shlomo68
      shlomo68 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

כן, אני יודע, הנושא הזה נדון כאן עד לזרא, אבל הטיול שלנו מתקרב ונשארה לי בכל זאת רק הפינה של תכנון ארבעת הימים בניו יורק. אנחנו מגיעים לעיר מוושינגטון ביום חמישי בערב ונהיה בה עד שלישי בבוקר, אז שוכרים רכב ועולים לכיוון ההרים הלבנים. אנחנו זוג עם שני בנים בגיל 15 ו-13. אף אחד מאיתנו לא היה בארה"ב קודם. המלון בלונג איילנד סיטי, מול תחנת סאבוויי של קווים N ו-Q.

התכנון:

יום חמישי - הגעה למלון. אם מספיק מוקדם ויהיה לנו כוח אז קפיצה בסאבווי לטיימס סקוויר. אם לא אז רק סיבוב ליד המלון וארוחת ערב.

יום שישי - מידטאון. מתחילים מכיכר הרלד, דרך רחוב ברודווי לכיכר טיימס, מרכז רוקפלר, חנויות של נינטנדו ולגו, צפונה על השדרה החמישית, חנות הצעצועים שוורץ, חנות של אפל ואחר הצהריים מוזיאון MOMA.

שבת - דאונטאון. שייט לסטייטן איילנד וחזרה (כבר לא הצלחנו למצוא כרטיסים לכתר של פסל החירות אז החלטנו לוותר על השייט אליו), הליכה לסאות סטריט סיפורט, כולל ניסיון לרכוש כרטיסים למחזמר בדוכן של TKTS ששם, חזרה לרחוב וול והליכה מערבה עד לאנדרטה של התאומים, עלייה לתצפית החדשה ב-one world, ומשם לפארק סיטי הול והליכה על גשר ברוקלין.

ראשון - סנטרל פארק בבוקר ומוזיאון הטבע אחרי הצהריים

שני - בבוקר האינטרפיד. אחרי הצהריים - ?

השאלות והבעיות:

1. האם התוכנית הגיונית? יש לכם רעיונות לשיפורים?

2. המשפחה רוצים לעלות לתצפית בשעות הערב ולא ביום. אין לי בעיה עם זה, אבל אני קצת מקובע כרגע במחשבה ולא יודע איך לשנות את התוכנית כך שזה יסתדר... אשמח לעזרה

3. למרות כל השפע שיש לניו יורק להציע, לא מצאתי עם מה למלא את  החצי יום האחרון ביום שני. כאן כדאי להדגיש שלא בא לי להקדיש זמן לקניות בניו יורק או בסביבתה כי ממנה אנחנו נוסעים לניו המפשייר ושם אין מיסי קנייה.

אה ועוד נקודה - ביום שלישי אנחנו שוכרים רכב מתחנה בפינה של ברודווי ורחוב 8 איסט. בצומת הזו גם יש סאבווי עם קווים N ו-Q. מה עדיף - לנסוע לשם "ריקים" בסאבווי, לשכור את הרכב, לעבור במלון לאסוף את המזוודות (ואולי גם את הילדים) או לנסוע לשם עם המזוודות במונית?

תודה על כל עזרה,

שלמה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

יום שישי: שים לב שאתם מגיעים לאזור של המומה באזור רחוב 53 ורק אז ממשיכים צפונה לחנות של אפל. תבדוק אם החנות של שוורץ נסגרת לפני או אחרי הביקור שלכם.

שבת: אין ממש חובה לתכנן את המסלול כך שיהיה רציף מבחינת הליכה. רוצים תצפית בערב? אין בעיה. תמשיכו לאיפה שתרצו ובערב תחזרו לתצפית בסאבויי.

ראשון: הייתי מתחיל במוזיאון על הבוקר ומגיע לסנטרל פארק אחרי הצהריים, יהיו שם יותר אנשים. 

שני: יש עוד הרבה מה לעשות. מעניינים אותכם קמפוסים של אוניברסיטאות? (קולומביה) מעניינות שכונות? תקפצו לציינה טאון, צלסי או לווילג. מוזיאונים? בניין האום? 

לגבי הרכב: ראשית אולי תבדוק לשנות ולאסוף את הרכב בקווינס. אם אתה מרגיש בטוח בנהיגה בחו"ל (ממקומות אחרים) נראה לי הכי קל ויעיל לקפוץ לבד להביא את הרכב בזמן שהאחרים מתארגנים לתזוזה. כמובן כדאי שיהיה GPS זמין בסלולרי וגם מתקן לתליה של המכשיר על החלון.

• aviatiko
          aviatiko נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

רק הערה קטנה - החנות של FAO Schwarz בשדרה החמישית סוגרת את שעריה ב-15.7. לא יודעת איך זה מסתדר לכם מבחינת תאריכים.

כנראה שהחנות של אפל (קוביית הזכוכית) תעבור לשכון במיקום של fao בזמן שפל משפצים/משדרכים את החנות. תאריכי השיפוץ של החנות של אפל עוד לא ידועים.

אביה

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

עד כמה שאני זוכר ביום שישי אחה"צ המומה בחינם, אבל מספר הכרטיסים מוגבל והעומס גדול

אם מומה חשוב לכם - הייתי מנסה ביום אחר או בלפחות בשעה אחרת כדי שתוכלו למצות את החוויה

אם לא תתאכזבו מהעומס ו/או אם לא יהיו כרטיסים - אז תמיד כדאי לחסוך כסף.

TKTS - אם תצאו כרטיסים מעניינים תצטרכו כמובן עוד להגיע להופעה

• shlomo68
              shlomo68 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

לפעמים אין מזל: אנחנו מגיעים לניו יורק ב-16/7, החנות של שוורץ נסגרת ב-15/7, בעסה.

בדקתי בקשר להשכרת הרכב, אין סניפים בקווינס (חברת נשיונל), יש 3 סניפים רק במנהטן, 2 האחרים אולי טיפה יותר קרובים, אבל הסניף שבחרתי הוא הכי נגיש מבחינת הסאבווי. אני משער שנחליט שם מה לעשות.

אנשים טובים: הבחירה לבקר במומה ביום שישי אחרי הצהריים היא בדיוק בגלל שאז הכניסה חופשית. אנחנו לא חובבי אמנות כאלה גדולים, אם לא יהיו כרטיסים או שהצפיפות תהיה גדולה מידי פשוט נוותר.

אם נמצא מופע, ברור שהתוכניות ישתנו בהתאם.

ובכלל, אני רוצה לאמץ איזו עצה שניתנה כאן לפני כמה שבועות: עדיף לתכנן קצת יותר ממה שריאלי להספיק ולוותר מאשר להתחיל לחפש שם מה לעשות.

• IM
                IM נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

שבת- לטעמי עמוס מידי .תבדקו אם סאותסטריט סיפורט  כבר פתוח . לפני שנה היה כולו בשיפוצים וכל החנויות נסגרו .

צמצמו טווחים עי תחבורה ציבורית .(או מונית - אתם 4 ) אין טעם ללכת רגלית משם עד לתאומים . גם ככה הולכים הרבה מאוד . 

אני בספק אם תספיקו הכל באותו היום .

צ'לסי מרקט וטיילת ההיליין יספקו מענה לחצי היום הנותר . 

• shmoob
                  shmoob נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

אנחנו נסענו מהמלון בקווינס עם המזוודות לאסוף את הרכב מחברת ההשכרה ולא היו בעיות עם זה. היו כמה מדרגות שהיינו צריכים לעלות עם המזוודה כי לא היה כוח לחכות למעלית, אבל אנחנו לא עושים עניין מדברים כאלה. גם הרכבות והתחנות בקווינס בד"כ פחות עמוסות מאשר במנהטן, אז זה יותר נוח שם.

באיזה מלון אתם בלונג איילנד סיטי?

• שיר שמח
                    שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

קודם כל אני מצטרפת להמלצה על ההיי-ליין וצ'לסי מרקט בתור אפשרות.

עוד הצעה: להניח לרגע בצד את מדריכי התיירות ולחפש משהו לא תיירותי שקשור לתחומי העניין שלכם. למשל הבן שלי חובב גיטרות ואחת האטרקציות הכי חשובות בניו-יורק מבחינתו היתה ביקור בחנות גיטרות. אפשר גם לבדוק באתרי אינטרנט איזה הופעות מוזיקה/תאטרון/סטנד-אפ מתקיימות בכל מיני מועדנים קטנים. אפשר לברר איפה יש קונצרט של עוגב או מקהלה באחת הכנסיות. מנסיון שלנו בכמה ערים גדולות בעולם - מאד כיף לצאת לרגע ממסלול התיירות הקבוע ולהשתתף בארועים קטנים ומקומיים.

• yaffabe
                      yaffabe נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

מציעה בחצי יום שנותר לראות אם יש סיור מעניין של Free Tours by Foot

או של Big Onion Walking Tours

עשיתי(עם נוער) במספר ביקורים בעיר סיורים שלהם והיה מאד מוצלח.

הצעה נוספת כייפית היא ליד האינטרפייד (צרפתי קופון)לצאת לשייט בסירה מהירה כייף לנוער וגם בהפלגה זו יש תצפית על פסל החרות.

אפשרות נוספת שהועלתה פה בעבר (אנחנו ויתרנו בגלל המחיר) הוא האוטובוס הזה.

מצרפת את 2 הבלוגים של הטיול האחרון עם בתי אולי תקבלו משם רעיונות נוספים

1

2

• itzikc78
                        itzikc78 נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

בקשר לתצפית, המשפחה חכמה. שעות הערב לפני השקיעה הם

הזמן הטוב ביותר לתצפיות בניו-יורק. מקבלים גם שקיעה + בונוס

את ניו-יורק ואורותיה בלילה.

• yaffabe
                          yaffabe נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

לגבי התצפית ממליצה לעלות לפני שקיעה, להרוויח את ניו יורק בשעות האור, השקיעה והערב

• karnielr
                            karnielr נערך לאחרונה על ידי

ארבעה ימים בניו יורק

סאותסטריט סיפורט פתוח, כבר ביולי שעבר היה פתוח. עם זאת, כנראה שהמתחם קטן יותר מבעבר. בכל אופן, אם נמצאים באזור שווה לבקר שם. קופת הכרטיסים עמוסה הרבה פחות מזו שבטיימס סקוור ואם הנערים שלך מחובבי המותג אברקרומבי אז החנות שם ענקית ומלאה במבצעים.

לגבי חצי היום הפנוי- בתכנון שלכם חסרות לטעמי שכונות נחמדות כמו גריניץ' וסוהו, לדעתי שווה להקדיש את הזמן הזה לאחת מהן. ההיי ליין לדעת כל בני משפחתי היא קצת overestimated, בסופו של דבר זו טיילת...מעל רחובות...המקומיים יושבים על הספסלים הנאים בצל הצמחייה וקוראים, אותנו זה שעמם אחרי 100 מטר.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון