הונאות נפוצות בארה"ב
-
גם פה וגם בפורומים אחרים (כגון FLYERTALK) לא אחת אני שומע על מעשי עוקץ או מרמה באזורים תיירותים כמו לאס וגאס וניו יורק (וכמו בכל מקום תיירותי אחר בעולם)
החל מתרמית של חיוב מוגזם בחברות השכרת רכב ועד לעוקץ בכרטיסי אשראי
אשמח לשמוע דוגמאות בשביל לדעת ממה צריך להישמר

-
הונאות נפוצות בארה"בבסניפי Hertz בארה"ב יש כנראה בונוסים לפקידים שמצליחים להשחיל לשוכרים אקסטרות, כמו ביטוחים נוספים או שידרוגים. פעם אחת כמעט והוציאו ממני שידרוג שחשבתי שהוא בחינם (עד שראיתי את החוזה), ופעם הוציאו ממני ביטוחים שלא התכוונתי לקחת. הצלחתי לקבל חלק מהכסף בחזרה בעת החזרת הרכב, אבל לא את כולו. לא נתקלתי בסיפור דומה בחברות אחרות (Alamo, National ו- Avis). באותה שכירת רכב, לא חתמתי על חוזה מודפס, אלא חתימה אלקטרונית בלבד, כך שלא ידעתי שדחפו לי את הביטוחים המיותרים עד שהחזרתי את הרכב. מציע להיות זהירים מאד בזמן שכירת רכב מהרץ ולודא שאתם מסתכלים בהעתק החוזה שאתם מקבלים מפקיד ההשכרה.
אגב, שני המקרים הללו קרו בשתי ערים שונות, כך שיתכן שזו שיטה אצלם ולא יוזמה מקומית.
-
הונאות נפוצות בארה"בלא רק בהרץ, גם באלאמו ניסו לדחוף לנו ביטוחים שלא צריך ושדרוגים. אבל בגלל ששכרנו דרך סוכנות בארץ, ידענו שלא צריך להוסיף כלום ועמדנו בלחץ וסרבנו בתקיפות לכל מה שניסו לדחוף לנו, לא משנה מה זה היה.
-
הונאות נפוצות בארה"באני יודע שלא לזה התכוונת כשפתחת את השירשור, אבל תדע שהרבה יותר קל להתקל בארה"ב בדוגמאות הפוכות.
קניות שעשית והתחרטת עליהן תוכל להחזיר ולקבל את כספך, בלי שאלות.
לפעמים יהיו מבצעי הנחות שאפילו לא תהיה מודע אליהם והמוכרות יציעו לך להשתמש בקופונים גם אם לא הצגת אותם.
-
הונאות נפוצות בארה"בבכל הכבוד ,לנסות למכור לכם ביטוח זה לא הונאה.
פשוט אל תרכשו ביטוח בארה"ב ,כל מה שדרוש אפשר לרכוש מראש בארץ
-
הונאות נפוצות בארה"במסכים לחלוטין. אין כל בעיה עם נסיון לדחוף לך ביטוח, כל זמן שהדבר נעשה בצורה גלויה וברורה. לצערי נתקלתי בהרץ במצב בו הביטוח הוכנס ללא הסכמה מודעת שלי. זה סיפור שונה לחלוטין, ולכן הזכרתי זאת כהונאה.
-
הונאות נפוצות בארה"בלא לעשות שום עסק ברחוב. בעיקר בערים הגדולות, כמו וגאס או ניו יורק יש הרבה רמאים שמציעים כל מיני הצעות לדוגמה כרטיסים למופעים או כדומה. להגיד תודה ולהמשיך בדרך.
גם בתחנות הדלק להיזהר כאשר מוסרים כרטיס אשראי. אם הכרטיס לא מתקבל במשאבה (יש תחנות רבות שלא מקבלים כרטיסים שאינם ישראלים) עדיף לגשת לקופאי ולשלם במזומן. משלמים מראש לפי ההערכה כמה חסר ועפ"י מספר המשאבה לידה הרכב חונה. אם מסרתם 20 דולר ומילאתם ב-15, ניגשים שוב לקופה ומקבלים עודף 5 דולרים. אפשר גם בכרטיס אשראי, אבל מי שאין לא חשבון דולרי, ביקש למלא ב-20 ומילא ב-15 מקבל את ה-5 עודף לחשבון של כרטיס האשראי אבל יש עמלות בדרך. למי שיש חשבון דולרי אין בעיה. גם צריך לשים לב על תנועותיו של העובד לגבי הכרטיס, שיעביר אותו פעם אחת ומחזיר אותו מיד.
לי זייפו את כרטיס האשראי בתחנת דלק בניו ג'רסי, מדינה בה אסור לתדלק לבד ויש למסור את הכרטיס לעובד במשאבה. מאז אני בניו ג'רסי משלם במזומנים. כנ"ל באורגון.
-
הונאות נפוצות בארה"במכיון שתחנות דלק הן משום מה המקור הנפוץ לרמאות אשראי אני מראש מקצה כרטיס נפרד לתדלוק וכרטיס אחר לשימושים אחרים. כך אם יהיה שימוש לרעה והכרטיס יחסם לא אשאר בלי כרטיס אשראי.
-
הונאות נפוצות בארה"בבטרמינלים של שדות התעופה יש לעיתים טיפוסים מפוקפקים.
כאלו שילבשו אפוד זוהר ויתחזו לאיש החברה שיעזור לכם באיתור
או בסחיבת מזוודות, ובמקרה הטוב וידרוש מיכם אחרי כמה מטרים
"שכר טירחה" מופרז בצורה שאינה משתמעת ל2 פנים.
ביציאה מהטרמינלים ממתינים לעיתים כל מיני "מוניות" פיראטיות.
כאלו שלא נראים כמו מוניות. במקרה הטוב, תסיימו במחיר מופרז
במיוחד..
עוד אחת חביבה, "הבובות" וה"מתלבשים" למינהם בטיימס סקוור וכו'
מתקרבים לילדים בצורה מפתה כדי שהילדים ירצו להצטלם. מי שבסביבה
פעם ראשונה, לא מבין שאחרי זה הוא צריך גם לשלם "טיפ". לכל תמונה
כזו נדחפים עוד ועוד "דמויות", וכל אחד דורש את הטיפ שלו.
אם נפלתם עליהם במקרה, לא צריך להיכנע לגחמות... 1-2 דולר וזהו,
להמשך ללכת ולהתעלם מהקשקושים שלהם. "משעשע" לראות איך
מדומויות חביבות ומחייכות שניה לפני התמונה, מורמת המסכה (תרתי
משמע) ומתגלה איזה מקסיקני לא חביב שדורש ודורש..
אותו כנ"ל לגבי מופעי-רחוב. אם אתם עומדים בקהל ו"נבחרתם" להשתתף
במופע, זה יגמר בנסיון להוציא מיכם כסף. וכשאתם מול קהל של עשרות
רבות של צופים, לא נעים לסרב. לא שלא מגיע להם לפעמים, אבל כדאי
להיות מודעים לנושא ואם לא רוצים לשלם ולהיות תחת לחץ - לסרב בנימוס
לזה שמזמין אתכם.
וכמו בכל מקום הומה אדם, להיזהר מקייסים. כסף ודרכונים רק בכיסים הקדמיים,
אם יש כיסים עם כפתורים\רוכסנים(דגמ"ח) אז עדיף, ולגלות עירנות.
ככלל, בארה"ב במקומות האלו - כל מי שניגש אליכם ביוזמתו ופותח
שיחה - רוצה להוציא מיכם כסף בדרך זו או אחרת. זה אולי יקח כמה
דקות של שיחת חולין, אבל בסוף תגלו את זה..
-
הונאות נפוצות בארה"במאז שאני מטייל בארהב, אף פעם לא תדלקתי במזומן. רק בכרטיס אשראי

-
הונאות נפוצות בארה"באני מתדלק תמיד בכרטיס אשראי ועד היום היה בסדר וזה כמובן לא אומר כלום....
לגבי השכרת רכב:
תמיד ובכל החברות מציעים לי "תוספות" וזה לגיטימי לגמרי.
התוספות שהוצאו לי הם בביטוחים, שדרוג הרכב ו GPS.
יש תמיד הצעה שלא ברורה לי עד היום ולא השקעתי בהבנה שלה, סוג
של "שרותי דרך" תמורת כמה דולרים ליום. כשאני שואל לפשר השרות אני מקבל תשובה לא ברורה (או שאני לא מבין). משהו כאילו במקרה של תקלה (אולי תלוי בסוג התקלה) הם לא מתחיבים להגיע אלי אם לא ארכוש את התוספת. יהיה נחמד אם מישהו יבהיר לי...
חיוב בכבישי אגרה
נפלתי פעם אחת בהרץ. ברכביה (בכולם ?) יש על השמשה קופסה של חיוב אוטומטי
בכבישי אגרה (דומה לכביש 6). לא ידעתי, שילמתי בכל כביש אגרה במזומן
ואח"כ ראיתי שהורידו לי גם בכרטיס אשראי.
לזכותם של הרץ שלאחר פנייתי החזירו לי את הכסף. אם לא מעונינים בתשלום כבישי האגרה דרך כרטיס האשראי, אפשר לנטרל את הרכיב (יש איזה מגש בקופסא שמוציאים החוצה או מכניסים פנימה לניטרול).
-
הונאות נפוצות בארה"בהיינו פעמיים בארצות הברית בטיולי רכב של שלושה שבועות. לא נתקלתי בתופעות של גניבות או משהוא דומה ההיפך או הנכון.למשל בסוכנות רכב שאלה אותי לאיזה מדינות אני נוסע והמליצה על איזי פס בדיעבד צדקה היה לעזר רב.
ותידלוק בוצע בשרות עצמי בכרטיס אשראי וכן כל הקניות.
-
הונאות נפוצות בארה"בלגבי ביטוח שירותי דרך - הוא מטפל בנושא שירותי דרך, לרבות גרירה, להם אתה עלול להזדקק במהלך הטיול. החל ממנעולן, החלפת צמיג, הבאה של דלק (לא כולל מחיר הדלק), וגם גרירה בעת הצורך.
כמובן שמדובר בתקלות שלא נגרמו בגלל בעיה טכנית של הרכב שאיננה באחריותך כנהג. במקרה בו התקלה ברכב איננה מאפשרת לך להשתמש בו והיא איננה בגללך (למשל, רכיב מכני שהתקלקל), אז האחריות לתקלה היא של חברת השכרת הרכב, ואני חושב שגם ללא הביטוח היא צריכה לספק לך רכב חלופי במקום בו אתה נמצא או לתקן את התקלה על חשבונה.
מי שהוא חבר ממס"י נהנה מרוב שירותי הדרך האלו על ידי ה- AAA. הבעיה המרכזית היא נושא הגרירה. חברי ממס"י יקבלו גרירה ללא תשלום למרחק שהוא עד 5 מייל (8 ק"מ). זה מרחק די קטן ופעמים רבות לא יספיק. במיוחד כאשר מטיילים באיזורי המערב הדלילים בישובים.
-
סיפור השכרת הרכב שלנו:דרך הסוכנת נסיעות בארץ הזמנו רכב עם חברת דולר שאוספים בסאן פרנסיסקו ומחזירים בשדה התעופה של סאן דייגו.
הרכב אמור היה להיות ברמת פורד פוקוס 4 דלתות במטרה שיהיה בגז' גדול ל2 מזוודות גדולות+טרולי. כמובן שילמנו מראש גם על הביטוחים הבסיסים שצריך ועל GPS.
שהגענו לסוכנות עשו לנו קטע, שאני עד עכשיו לא יודעת אם זה היה טריק או לא, אבל עשו אותו גם לאלו שלידנו אז יש מצב שזה היה מכוון -
אמרו לנו שהמכונית שלנו היא 5 דלתות - האצ'בק, ושלבג'אז שלה לא יכנסו 2 מזוודות גדולות ושכדאי לנו לשדרג את הרכב (בארץ אנחנו נוסעים עם האצ'בק ויודעים שבאמת הבגאז' קטן). "הנה", אמרו לנו, "אתם יכולים לראות מחוץ לסוכנות ברחוב חונה רכב כמו שאתן אמורות לקבל ואתן יכולות לראות שהוא קטן".
כאמור, את הקטע של "הנה תראו מה חונה מחוץ לסוכנות" עשו גם לזוג לידנו בדלפק אז אני לא יודעת אם זה כי היה לנו את אותו המצב או כי זה הטריק שלהם, להחנות מכוניות קטנות מחוץ לסוכנות כדאי שיהיה על מה להצביע ולהטעות. אין ספק שהטריק הזה עובד.
בכל מקרה, על הטופס הזמנה שלנו היה רשום בבירור רכב 4 דלתות, אבל הם המשיכו לטעון שזה מה שיש להם לתת לנו.מיותר לציין שכשמגיעים עייפות ורצוצים אחרי יום טיולים לסוכנות נסיעות, ושהם מבלבלים אותך עם גדלים ואמירות שונות, בשלב מצויין מתייאשים מלנסות להבין מה הם רוצים .
בכל מקרה, הם טענו שמה שהם אומרים הגיוני כי הרמת רכב שהזמנו הוא סה"כ אחד מעל הגודל הכי קטן, אז הגיוני שהרכב יהיה לנו קטן ושכדאי לנו לשדרג לרמה אחת יותר גדולה של רכב. אז שידגנו את הרכב מחוסר ברירה.
לאחר מכן בנוגע לביטוח - אמרו שלקחנו את הביטוח הכי בסיסי א-ב-ל לא קנינו חלק ספציפי של הביטוח שמדבר על זה שאם מישהו פגע בנו אז אנחנו מכוסות. לא הבנו איך ביטוח כזה בסיסי לא שולם על ידינו כבר (בעיקר כי הביטוח הבסיסי הזה מגיע בחבילה שכוללת 3 סעיפים והם טענו ששילמנו רק על 2 מתוכם. לא הגיוני.) אז שילמנו גם על זה.
בנוסף החלטנו לשלם עוד כמה גרושים לכל יום על הroad assistance שכן אנחנו שתי נשים לבד ובשביל השקט הנפשי שלנו רצינו שעל כל צרה שלא תבוא, 24 שעות ביממה, יש לנו מספר להתקשר אליו. בסוף לא השתמשנו בזה בכלל.
כמו כן שאלנו בנוגע למדבקה שנותנת מעבר חופשי בכל כבישי האגרה - הסוכנת נסיעות מהארץ אמרה לנו להסביר בסוכנות רכב להם את המסלול שלנו והם ידעו להגיד האם יש לנו צורך במדבקה (המסלול שעשינו עם הרכב - מסאן פרנסיסקו ליוסמטי ואז כביש 1 עד אל איי ואז סאן דייגו). שאלנו בסוכנות ולא ידעו להגיד לנו כלום (2 עובדים צעירים שלא נראה שיצאו בכלל מהעיר בה הם גרים) וכמעט שילמנו כ70 דולר על המדבקה הזאת (במקום 100, עשו לנו הנחה לא ברור על שום מה) עד שברגע האחרון עברה איזה עובדת מבוגרת ובכירה ואמרה שלפי המסלול שלנו אין צורך בכלל במדבקה וחסכה לנו המון כסף, וכמובן היא גם צדקה - אין שום כביש אגרה בדרך! לפי הג'יפיאס יש כביש אגרה אחד בכניסה לסאן דייגו אבל לא חייבים לעבור בו בכלל והמעבר בכביש החינמי לא מאריכה את הדרך בכלל.
לסיכום שילמנו על שידרוגים בסך של כמעט עוד 300 דולר: שדרוג רכב שלדענו נעשה במרמה, שדרוג ביטוח שלדענו גם כן היתה הטעייה, ותוספת עזרה בדרך שלקחנו במודע על דעת עצמנו, וכן שילמנו מראש על מיכל מלא (70 דולר בערך) והיתה לנו זכות להחזיר את הרכב עם מיכל ריק.
הטיפ הכיו מוצלח שקיבלנו מהסוכנת נסיעות בארץ - אם קורה דבר כזה ויוצא שמשלמים יותר לקחת פשוט קבלות שמראות את כל התוספות והפירוטים האלו ולשלוח לה לארץ, היא תטפל בהכל!
כמובן ששלחנו לה צילומים ודיברנו איתה עוד באותו ערב והסברנו הכל.
כשהגענו לשדה תעופה להחזרת הרכב נכנסנו למשרדים במצב רוח קרבי בנוגע לקבלת החזר על השידרוגים. ידענו מהסוכנת שהיא העבירה את התלונה הלאה לסוכנות בארץ שכבר דיברה עם הסוכנות בארה"ב אבל עדין רצינו גם כן לנסות.
ההפתעה היתה גדולה ביותר - הסברנו פעם אחת ודי בקצרה (כי תיארנו לעצמנו שנצטרך לחזור על הסיפור מספר פעמים) לפקידה בקבלה מה קרה, היא הלכה לכמה דקות להתייעצות, וחזרה אחרי כ5 דקות עם ספח זיכוי - על השדרוג רכב והתוספת ביטוח זיכו אותנו ישר בלי ויכוחים.
הופתענו לטובה בהחלט! לא יודעת אם זה קשור להתערבות הסוכנות מהארץ או לא, אבל זה לא משנה, העיקר שבסופו של דבר יצאנו עם סוף שמח.
-
סיפור השכרת הרכב שלנו:כדאי מאוד לדעת: גם אם שוכרים רכב מסוכנות בישראל, ומגיעים לארה"ב ויש בעיות בהזמנה, אז לכל סוכנות יש מספר טלפון של כונן חירום שיכול לעזור במקרים כאלה - הזמנתם רכב 4 דלתות ולחברה אין רכב לספק.
כדאי מאוד לשמור את המספר של כונן החירום אתכם.
-
סיפור השכרת הרכב שלנו:בהמשך לטיפ של איציק לגבי הסחיטה במופעי רחוב,חוויתי את זה על בשרי השבוע בסנטרל פארק. יש מופע אקרובטיקה של 4 גברים שחורים שמתחיל עם המון צחוק ובאיזה שהוא שלב הופך למופע סחיטה של בערך רבע שעה שכבר נהייה מגעיל. אני דווקא אוהב לפרגן במופעי רחוב אבל הפעם הם לא קיבלו אפילו דולר אחד. עופר
-
סיפור השכרת הרכב שלנו:פורד פוקוס לא אמור להכיל בבגאז' 2 מזוודות גדולות וטרולי.
אם זיכו אתכם בגין שדרוג שעשיתם לטובת נושא המזוודות -הם פשוט גדולים ומגיע להם ישר כוח ענקי.
-
שירותי דרךתודה ל DHZ.
אני מבין שמדובר בתקלות שהן בעליל באשמת השוכר.
ננעל מחוץ לרכב ללא המפתח, מפתח אבד, נתקע בלי דלק, החלפת צמיג,
מצבר שהתרוקן וכו' (יש עוד ?).
אני נוטה לחשוב שכדאי לרכוש מהסיבה שתמיד קבלתי מפתח בודד
שאפשר לאבד באיזה מסלול הליכה ,לך תדע......
ב "גדול", מנסיוני בחברות אלמו, הרץ,אויס בארה"ב, השרות טוב,אדיב, סבלני לא נתקלתי בתיחמונים. אלמו אפילו הפתיעו אותי מאד לטובה בגמישות לגבי חיוב באיחור
בהחזרת הרכב (לאחר תיאום טלפוני ערב קודם).
בד"כ הדיעה הרווחת שקראתי שאין רחמים באיחור בהחזרת הרכב....
-
שירותי דרךכמי שנתקע פעמיים עם צורך במנעולן, בעית המפתח שננעל ברכב איננה מיתוס. מצד שני, כפי שציינתי, רוב שירותי הדרך כולל מנעולן נכללים בשירותי AAA לחברי ממס"י (פעם אחת נעזרתי בהם), ואני ממליץ על חברות זאת לכל מי שמתכוון להתנייד בצורה משמעותית (לא מספר ימים קטן) בארה"ב, על מנת להנות משירותי סניפי AAA, הנחות במלונות ובכניסות לאתרים מסוימים וגם הביטוח המוגבל לשירותי דרך.
אובדן מפתח לא חוויתי. משער שזו יכולה להיות בעיה חמורה יותר ואולי גם לחייב גרירה, שבאיזורים מסוימים בארה"ב יכולה להיות ארוכה ביותר.
-
עוד הונאה בקטנהבניו יורק ניגשו אלינו פעמיים צעירים מקסימים שקודם כל נתנו מתנה (פעם כובעי ניו יורק ופעם דיסק מקורי) ואז ביקשו תרומה, מה - לא תיתנו אחרי שקיבלתם מתנה..?
אז ההצעה שלי - לסרב למתנות בנימוס
קרה לנו פעם בחזית של רוקפלר סנטר
ופעם בפינת איזה שהוא רחוב במיד טאון