ויזה לבוליביה
-
שלום לכולם,
חיפשתי בפורום ובאתרים באינטרנט - ובכל זאת אני חייב לשאול: האם צריך להוציא ויזה לבוליביה מראש? האם אפשר במעבר הגבול?
יש המון סתירות בין התגובות שמצאתי. יכול להיות שזה בגלל שינוי מדיניות שהתרחש ממש בזמן האחרון.
לכן אני מתנצל על עצם השאלה, אבל באמת שחיפשתי מידע ונשארתי מבולבל.
-
ויזה לבוליביההודעה שקיבלתי מהסוכנת שלי היום במייל:
כידוע החל מסוף אוגוסט ישראלים לא יכולים להכנס לבוליביה ללא ויזה. מאז אישור התקנה כבר השתנו הדרישות של הבולביאנים בנושא אשר בעצמם לא כל כך בקיאים בנושא... לפניכם מידע על איך להוציא ויזה נכון להיום, קחו בחשבון שמדובר בבוליביה וכל הזמן יהיו שינויים וחוסר סדר בנושא:
ראשית העדכון ממטיילים בשטח הוא שלא חייבים לעשות את הויזה רק בקונסוליה/שגרירות של בוליביה במדינות הסמוכות אלא ניתן להגיע לגבול עם המסמכים הדרושים ולקבל שם את הויזה.
-
ויזה לבוליביהתודה!
אבל אין קישור לתגובה של הסוכנת...
ואילו מסמכים צריך להביא למעבר הגבול?
-
ויזה לבוליביה -
ויזה לבוליביההיינו לפני חודש וזה תלוי מאיזה מעבר גבול אתה נכנס מסן פדרו צילה ולה קיאקה ארגנטינה ממש אין בעיה וזה שכונה.
בגבול בפרו יש בעיות וחשוב לבדוק לפני
בברזיל לפעמים יש בעיות ולפעמים אין
לבדוק עם מטיילים שבוע לפני
-
ויזה לבוליביהתודה אלה!
כל מי שיש לו מידע מהימן ומנסיון אישי על עניין הויזה לבוליביה נשמח לשמוע - המצב כרגע מאוד לא ברור ומשאיר הרבה אנשים מבולבלים
-
ויזה לבוליביהתודה לכולם,
אנחנו נכנס (בע"ה...) מפרו. נקווה שיהיה בסדר וללא בעיות.
-
ויזה לבוליביהתקשיב חביבי. אני אומר אל אבל אל תכנס מפרו. בקשנו מאות אנשים שניסו בחודש יוני להיכנס דרך אריקפה וגם דרך פונו ולא הצליחו בסוף כמה ישראלים אמיצים נסעו לסן פדרו באוטובוסים משהו כמו יומיים וחצי. 15 שעות לגבול 3 שעות מעבר גבול 15 שעות לסן פדרו. ומשם עשו את הטיול לסלאר עד איוני. זאת הדרך היחידה שהצליחה למישהו. היו זוג שלאחד היה דרכון אירופאי ולאשתו לא, אז אחרי שהראו בגבול בפרו את התמונות מהחתונה הסכימו לשניהם לעבור. יותר פשוט להוציא דרכון אירופאי מלעבור מפרו לבוליביה. חבל על הזמן שלך
-
ויזה לבוליביהיכול להיות שיעשו בעיות בגבול גם אם הוצאתי ויזה במדינה סמוכה? לחברה שלי יש דרכון אירופאי אם זה עוזר..
-
ויזה לבוליביהאם יש לך ויזה אז יש לך ויזה. כל הקושי הוא להוציא ויזה. בגלל שישראל מדורגת דרגה 3 שזה אומר להוציא ויזה מראש ולא בגבול. הרבה מעברי גבול לא אוכפים את זה ומחשבים את ישראל כדרגה 2. כנראה מי ששולט במחוז/ות שצמודים לפרו לא מסמפט אותנן או שהוא מקפיד על החוקים
-
ויזה לבוליביהחזרנו עכשיו מטיול של 5 שבועות מפרו ובוליביה.אנחנו בני 60+ וכולם הזהירו אותנו שלא נוכל להכנס מפונו לבוליביה דרך מעבר הגבול כי לא יתנו לנו ויזה.הבאנו איתנואת כל המסמכים הנדרשים וכשהגענו למעבר הגבול הפקיד הסתכל על הדרכונים שלנו ואמר "ישראל" ואח"כ הסתכל עלי וראה שער מאפיר ומיד סידר לנו ויזה (זה היה ב-7/7 ).פגשנו בקוסקו 3 בנות שאמרו לנו כי הן מתכננות להכנס דרך פונו וממידע שקיבלנו מחבד בקוסקו התברר כי הן הצליחו לעבור.
זהו המידע העדכני נכון לעכשיו.
האם השתנתה המדיניות?האם זה לפי מצב ברוח של הפקיד?לא ידוע לי.
בכל מקרה,בשבת כשהיינו בבית חבד לא היה ישראלי אחד שנכנס דרך פונו.כולם מגיעים דרך צ'ילה/ברזיל/ארגנטינה.
שב
שלום
משה