לייק פלאסיד
-
שלום (מוני?),
בדרכנו לברלינגטון, אנחנו חושבים לעשות סטייה לאזור לייק פלאסיד דרך כביש 73 שהמלצת עליו ואז להמשיך לברלינגטון דרך כביש 86.
והשאלה: כמה זמן אתה ממליץ להשאר באזור? איזה אתרים כדאי לבקר (אני רואה במפה את HIGH FALLS GORGE
ואת WHITEFACE MTN AERIAL CHAIR
האם מומלץ לבקר בשניהם?
וכמה זמן אתה מעריך שתקח הסטייה הזו (כולל שני האתרים הנ``ל?)
ועוד שאלה: מסיפור הנסיעה שלך אני מבינה שלקחת מעבורת לורמונט מפלאטסבורג -האם תוכל לומר לי כמה זמן לוקח מהעלייה על המעבורת ועד ההגעה לורמונט?
(והאם מ GRAND ISLE צריך לקחת עוד מעבורת או שיש מעבר יבשתי בין האי לורמונט?)
התשובות לשאלות חשובות לי כי אין לי זמן להתברבר - באותו יום אני רוצה לעשות גם את הסמאגלר נוטש, סטואו, וגם את הקנקאמאגוס עד לנורת` קונווי - האם זה ריאלי?)
תודה,
יעל -
לייק פלאסיד:Reשמח ששאלת יעל וכל שאלה במקומה ומהתשובות שלי
תוכלי לראות מדוע.
אז אם אתם עולים על ה-87 ברור שללייק פלאסיד
פונים על ה-73 הנופי וביחוד אם צבעי השלכת כהילכתם(אנסה לצרף לינק הוכחה),ובלייק פלאסיד
שווה אתנחתת ביקור ובה מיד בכניסה תתקלו באגם נוסף שבעיירה הזאת אגם מירור שמו וכשמו כן הוא,וזאת בנוסף לאגם פלאסיד שבעיירה.
בדרככם חזרה מזרחה על ה-86 השמורה הראשונה שתתקלו בה ולדעתי שווה כניסה היא HIGH FALLS GORGE ,אבל בהמשך שימי לב יעל תתעלמי מהאתר הממש קרוב בהמשך ואת בצדק קראת לו:-
WHITEFACE MTN AERIAL CHAIR,לא לזה אני מתכוון
כאשר אני חוזר השכם וערב,אלא על ההר הגבוה יותר בעל אותו שם Whiteface Mtn,הנמצא בהמשך
הדרך עם ה-86 כאשר מגיעים לנקודה הנקראת :-
Wilmington קצת לפני הנקודה הזאת יש הפניה בכיוון שמאלה כזה המוביל אל כביש מס 431 ומיד
מגיעים אל שער הכניסה לעליה עם הרכב שלכם אל
מגרש החניה שרגלי הפיסגה וממנה אפשרות לעלות במעלית(הכל כלול) אל השפיץ והתצפית ל-360 מעלות.
מה שכן יכול להיות שאם אתם שם בתאריך שאחרי הקוומבוס דיי אזי האתר הזה יש סכוי שנסגר!
אנחנו היינו עליו ב-4/10.
מרגע העליה על המעבורת והתחלת השיט שלה 12
דקות(אפילו לא יוצאים מהרכב) ואת על אדמת וורמונט כביש 314 עובר איתכם אל ה-GRAND ISLE
ועל האי רכבכם יפגוש את כביש מס 2 הנפגש עם מהיר 89 איתו דרומה לברלינגטון.שום מעבורת נוספת!
לדעתי מרגע העליה על אדמת וורמונט ועד ברלינגטון 45 דקות.
ואם לא מתכוונים לעשות חקירה בברלינגטון ואין צורך לפחות על פי דעתי, ובכך אני רוצה להרגיע אותך ולומר שאת יכולה להיות שקטה אם את מתחילה בבוקר את השייט עד 8:00 אתם יכולים לעמוד בכל הרשימה שציינת ואני אומר גם שזה יכול לכלול גם את הליכת הביקור בקנקמגוס אצל
ה-Sabbaday Falls שמהם ועד קונווי נשארים 24 קמ`.
ועוד סוד קטן אנחנו היינו ב-5/10 על המעבורת הקצרה ב-8:00 ובסופו של יום נחתנו עייפים אך מה זה מרוצים(היה לנו יום בהיר כמו אצלינו בארץ היום עם 4 מעלות פחות) ללינה ליד נורת` קונווי על פי אותה תוכנית שלך שכללה אף ביקור ברחובה הראשי של הבירה מונפליה ובמרכז המבקרים המקסים שאל מול הסטייט האוז.
מקוה שעזרתי
מוני -
לייק פלאסיד:Reתודה על התשובה!
אז אם אני יוצאת ממנהטן ביום ראשון בבוקר מוקדם (אני מקווה שבין 8 ל-9 בבוקר נהיה כבר מחוץ למנהטן. תלוי אם סוכנות השכרת הרכב נפתחת בסביבות 7 בבוקר)
תוך 3 - 4 שעות נהיגה רצופה אגיע לכביש 73 - ואז עד שעות הערב נקדיש ללייק פלאסיד, לגורג` ולתצפית? זה בערך הזמן?
אני חושבת שבאוקטובר היום כבר יותר קצר ומחשיך יותר מוקדם (מנסיונך - מתי חושך באוקטובר? צריכים ממש לקחת את העניין הזה בחשבון. היום פשוט קצר)
כלומר - אין מה להמשיך ולנסוע הלאה אחרי האתרים הללו, כי קרוב לודאי שכבר יהיה חשוך. אני טועה?
האם לתכנן לינה כמה שיותר קרוב למעבורת או אולי לעבור כבר בערב לורמונט כדי לחסוך את זמן המעבר למחרת?
ועוד שאלה: מאיפה עדיף לקחת את המעבורת - מפורט קנת או מפלטסבורג? (כלומר מה יותר קצר להגיע לסמגלר נוץ`??)(כי המעבורת מפורט קנת אורכת אמנם שעה אך מגיעה ישר לברלינגטון)
היום שיוקדש ללייק פלאסיד יבוא ככל הנראה על חשבון אזור הברקשיר והליצ`פילד שחשבתי להקדיש להם בדרך חזרה לניו יורק סיטי.
אז אם היו נותנים לך להחליט מה עדיף (מבחינת יפי הטבע) אזור הליצ`פילד והברקשיר או אזור הלייק פלאסיד - במה היית בוחר?
אני נוטה לוותר על האוסאבל צ`אזם. האם אני טועה בגדול?
(האם תצליח לענות על כל השאלות??)
תודה רבה רבה!
יעל
(אני חייבת לציין שהתמונה מכביש 73 לא הפילה אותי על הקרשים. אולי הציפיות שלי והפנטזיות שלי לא מציאותיות?) -
סליחה סליחה סליחהעכשו הגדלתי את התמונה - והמראה בהחלט מרשים. סליחה שהשמצתי קודם את כביש 73.
מחכה לתשובותיך,
ושוב תודה!
יעל -
סליחה סליחה סליחה:Reאני בפירוש חייב לומר לך שכבר דובר פה לא אחת
שלכל אחד מאתנו יש טעם אחר בנוגע למה שאנו רואים,וזו גם כוחה או חולשתה של וירטואליות.
לא הבטחתי ב-100% הצלחה על כביש מס 73 כי בפירוש הוספתי שאני לא יודע מתי באוקטובר אתם שם ומה מצב צבעי או אי צבעי השלכת,ואני עושה לך העתקה לגולשת שעשתה את הכביש הזה ב-2006
בתחילת אוקטובר ולא התלהבה והסבירה זאת כך(לא נגעתי):-
נושא : למוני
תאריך : 15/10/06 22:17
כותב : אוריתר
דואר אלקטרוני :
נסענו גם בכביש 73 - הנוף והמראות יפים מאד, השלכת היתה קצת לקראת הסוף. לדעתנו המסלול הזה לא היה MUST , אולי גם כי לא הספקנו להגיע בסוף לאוסבל צ`אזם וקצת התאכזבנו... כן עלינו לוויטפייס מאונטיין והמחזה היה נפלא!
יעל, ברור שהצורך להתחיל במנהטן מקשה עלי יותר
שכן אנחנו יצאנו בבוקר מלייק ג`ורג` ובאמת תצטרכו לנסוע די רצוף עד ה-73 אך שוב השאלה תישאר בעינה מתי יוצאים ממנהטן,ולכן אני הייתי
הולך על לינה בפלטסבורו,אם אני זוכר בתחילת אוקטובר אפשר לבנות על אור אחרון ב-19:00
אם מגיעים ל-73 אחרי השעה 14:00 ותרו על לייק פלאסיד(תשכחו מה-73) והמשיכו עם ה-87 עד קסוויל ובקרו לפחות באוזאבל קאסם,ואז אם אתם מצליחים לעלות על המעבורת האחרונה מפורט קנט
ב-19:10 להפלגה של שעה אל ברלינגטון,אזי הרווחתם ערב במדרחוב של ברלינגטון פחות משעמם
מפלטסבורו בערב,וכמובן היציאה למחרת לנסיעה אל
עבר הצז המזרחי של ההרים הלבנים ירווח יותר
אם לינה קרובה למעבורת אני ממליץ על המעבורת הקצרה ולינה בפלטסבורו (בסט ווסטרן מעולה לדעתי)
להזכירך המעבורת מליד פלטסבורו עובדת 24 שעות ביממה ויוצאת בתדירות של כמעט כל 20 דקות.
אני מכאן לא יכול לחשוב בשבילכם ורק אתם שם תדעו היכן אתם עומדים.
ובשאלה לגבי הבחירה בין לייק פלאסיד וליצ`פילד
וברקשיירס את מלחיצה אותי,אני צריך לקחת אחריות לגבי מצב שלכת באיזור האדירונדאק ב-18/6/07 וזה ממש לא אנושי ,כי הרי זה יכול להיות שונה מיום ליום,פשוט צריך קצת מזל, ומאידך נכון ששני גולשים שהמלצתי להם את איזור
ליצ`פילד החזירו מעל גבי הפורום פידבק חיובי
אבל אחת מהם הוסיפה שהיתה שלכת באיזור ליצ`פילד שיכול להיות שעזרה להנאה,וזאת יש לדעת יעל-היופי במדינות ניו אינגלנד משתדרג עם גבור הצבע.
את יודעת מה לכו על ליצ`פילד והברקשיירס.
ולבסוף את לא תהיי היחידה שאם לא יתאפשר,שלא תהיי באוזאבל,אנחנו לא עשינו את האוזאבל היות
ועשינו סיור מתקני אולימפיאדת חורף בלייק פלאסיד.
מוני
אני אוכל להתיחס עוד אם תרשמי את תאריך היציאה ממנהטן
מצורף לינק לזמני המעבורות בכל הקוים -
סליחה סליחה סליחה:Reלמוני
תודה רבה על התשובה. אתה מאד עוזר לי בקבלת ההחלטות.
הנה מה שמסתמן:
(יציאה ממנהטן ביום ראשון בבוקר 30.9.07)
יום ראשון: נסיעה רצופה ממנהטן (פחות או יותר) על כביש 87 לאוסאבל צ`אזם. החלטתי שכן לבקר במקום, בעקבות המלצתך. המטרה היא להגיע בסביבות השעה 12:00 -13:00 כי האתר נסגר ב-16:00.
לקיחת מעבורת מפורט קנט לברלינגטון - לינה הוזמנה באזור ברלינגטון .
יום שני: נסיעה לכוון הסמגלר נוץ` וסטואו. ביקור קצר באזור סטואו.
נסיעה ל-NH על כביש 302 - מזרחה ומעט צפונה לכוון העיירות באת`, שוגר היל ואז המשך על 302 הנופי לכוון נורת` קונווי. לינה בנורת` קונווי. (הוזמן)
אם נגיע לנורת` קונווי עדיין בשעות האור - נעשה קפיצה קטנה דרומה על כביש 153 לכוון הקריסטל לייק .
יום שלישי: נסיעה מנורת` קונווי לקנקאמגוס עם עצירה בכל המקומות המעניינים ככל שהזמן יתאפשר (על הקנקאמגוס ועל כביש 3).
נסיעה על כביש 91 וירידה דרומה לכוון וודסטוק לינה באזור וודסטוק. (עדיין לא הזמנתי)
יום רביעי: עדיין עובדת על זה המסלול המסתמן: וודסטוק קילינגטון לודלאו צ`סטר לונדונדרי ווילמינגטון אדמס. לינה באזור אדמס. (עדיין לא הזמנתי).
האם יש לך המלצות לגבי אזורים אלה? המסלול ריאלי ליום אחד?
יום חמישי: עדיין עובדת על זה: נסיעה דרומה לכוון הברקשיר והליצ`פילד (אני שומעת לעצתך!)ולינה באזור.(עדיין לא הזמנתי)
יום ששי: עדיין עובדת על זה. בשתיים בצהריים צריכים להיות ב-JFK .
מנסיוני בנסיעות קודמות, לא תמיד התכנון תואם למציאות. יום גשם יכול לשבש את התכנית, ולכן אני בונה גם מה שנקרא PLAN B - לכל צרה.
אשמח לכל הערה , עצה ולכל התייחסות שהיא. אם יש לך המלצות על לינה בימים שלישי רביעי וחמישי אשמח לשמוע.
אגב, אנחנו חושבים לקחת את המכונית במנהטן ביום שבת בערב כדי לא להתעכב ביום ראשון בבוקר ומייד לצאת לדרך .
איזה אתר דרכים הכי אמין ונוח לשימוש בעיניך?
ושוב תודה על האוזן הקשבת, העצות היעילות והזמן שאתה משקיע!
יעל (ההתלבטויות הולכות ופוחתות...) -
סליחה סליחה סליחה:Reקודם כל ברצוני לומר לך שכף להתלבט אתך מאחר ורואים השקעה רצינית מצידך
טוב אתם עושים בנסיון לארגן את הרכב בשבת בערב
בכך אתם מרויחים את יום ראשון זה בטוח.
ואני מוסיף יעל אל תיסעו כמו מטורפים,תמיד תזכרו שגם אם לא הולך עם המעבורת מפורת קנט במקרה,תוכלו לעלות בכל שעה אל המעבורת הקצרה ליד פלטסבורו על כביש 314 ולהגיע לברלינגטון ללינה.
להתחיל מוקדם ביום השני ולנצל את עובדת מיקומכם בברלינגטון.
רעיון נחמד צורת ההגעה למזרח ההרים הלבנים, עכשו יפה חשבת גם על הסטיה ל-Suger Hill על ה-117 וממליץ לכם להמשיך בתנועה עם ה-116 וה-18
אל ה-302 ואיתו כל הדרך כולל כמובן הקראופורד נוץ`(ראי לינק מצורף ותמונה מהקראופורד נוץ`).
את בטח שמעת משהו על קריסטל לייק אם את מביאה אותו בחשבון נשמח לשמוע פרטים אני בעד כל פינה שאפשר למצות!
מאחרי היום בקנקמגוס ואתריו וביקור בשמורה של הפלום או הנהר האבוד,ברצוני לשמוע היכן בדיוק אתם מתכוננים לחבור אל כביש מהיר 91,האם אחרי וודסויל שעל גדת הקונטיקט ריור,לדעתי אפשר להמנע מלרדת על ה-91 ובמקום זאת לעשות את הירידה על ה-10 בצד של ניו המפשייר ועם כביש 4
תפנו מערבה אל הישובים המענינים קוישי,וללינה בוודסטוק-בחירה טובה.
המשיכי לעבוד על היום הרביעי את בכיוון נכון מאוד ,ההמלצות הן להנות מהפסטורליות ועוד פעם להנות מהפסטורליות,זה שם המשחק היחיד כשמדובר בוורמונט,אבל החל מלודלאו או יותר נכון כאשר מגיעים ללונדרדרי,הייתי מפנה אותך אל חלק מההמלצה של הסיפרון:-on the road new england
שבידי ושם הם פונים מערבה על ה-11 דרך peru
מנצ`סטר סנטר,מנצ`סטר ווילג`,על כביש 7A אפשרות קצת לפני הישוב ארלינגטון לעלות על כביש שנקרא skyline drive המוביל לתצפית מ-
mount equinox בגובה 1100 מטר אורך דרך 8 קמ.
ולאחר מכן המשך ירידה לבנינגטון,מאמין שאחרי אתנחתת ביקור בבנינגטון אם לא לנים בה,אפשר לרדת גם טיפה דרומה על ה-7 לויליאמסטאון.
המסלול ריאלי ליום אחד בכל כיוון שתבחרי.
גם לגבי היום החמישי אוכל גם לאחר שתעבדי עליו לארגן את התוואי לפי כבישים וגם זה מתוך הסיפרון הנ"ל.
לינה בסוף היום חמישי ממליץ בחום על הבסט ווסטרן שליד דנבורי יהיה לכם סיום נחמד לאותו יום אם תבחרו ללון בו,מוכן להיות ספציפי אם אתבקש.משם
אני עבדתי בזמנו עם ראנד מקינלי כאתר דרך.
ויעל אל תהססי להמשיך ולהקשות עלי.
מוני -
הימים הרביעי והחמישיתודה רבה על התשובה הזריזה!
לא, אנחנו לא מתכוונים לנסוע מהר מדי. אנחנו מתכוונים לצאת מוקדם, רק נתפלל שההיחלצות ממנהטן תהיה מהירה וחלקה. לטובתנו העובדה שמדובר ביום ראשון בבוקר.
לקחתי בחשבון את עניין המעבורות מאזור האוסאבל צ`אזם. הדפסתי גם את לוח הזמנים מפורט- קנת וגם מפלאטסבורג (טוב, משם אין צורך בלו``ז).
התמונה מהקופורד נוץ` יפה מאד! אני מאחלת לעצמנו לפגוש מראות כאלה.
סימנתי במפה את הקריסטל לייק אני כבר לא מסוגלת לשחזר היכן קראתי עליו. הצטבר אצלי המון חומר שאספתי מהרבה אתרים, אם נגיע אליו נוכל לספר אם הוא שווה.
היום בקנקמגוס ואתריו יהיה יום עמוס. מצאתי אתר ובו ההערכה כמה זמן לוקח לבקר בכל אתר באזור. עשיתי את החשבון וזה ממש יום שלם לאותם אתרים שארצה לבקר. ולכן נראה לי שהנסיעה דרומה תהיה כבר בשעות החשיכה, כך שאין שום יתרון לנסוע על כביש 10 אלא על כביש 91 המהיר יותר.
כמובן, שזה פתוח לשינויים הכל תלוי בשעה שנתחיל את הנסיעה דרומה.
לגבי היום הרביעי: יותר מדי כבישים נופיים, יותר מדי דרכים המקבלות את התואר ``פסגת השלכת הניו אינגלנדית`` - ואני חייבת להחליט.
גם אני מצאתי מסלול שכולל את קטע הכביש לפרו אבל, אז אצטרך לוותר על גולת הכותרת של האזור שלפי מיטב הבנתי הוא כביש 100- מלונדונדרי לווילמינגטון , אותו ככל הנראה נעשה. וכשנגיע לווילמינגטון נפנה מזרחה על כביש 9 הנופי גם הוא, לכוון ברטלבורו וכביש 91 דרומה על מנת להתמקם בב&ב שיהיה נוח ליציאה למחרת - לנתיב המוהוק (ממזרח למערב).
אני חשה שהתווית המסלול היא בעיקר ההחלטות על מה לוותר. אבל כך זה בכל תכנון טיול. אי אפשר הכל.
לגבי הלינה ביום החמישי חשבתי ללון באזור ליצ`פילד (שאליה נגיע דרך דרכים נופיות שלצערי לא אוכל לציין את מספרם, כי המפה המפורטת שבידי ``נגמרת`` בורמונט ובמפה הפחות מפורטת שבידי - אין סימונים של מספרי הכבישים המשניים. אבל הכוון ברור.
ולמחרת יום ששי לרדת דרומה, בנסיעה נינוחה לכוון שדה התעופה. (הטיסה ב-17:30 שכך יש לנו עוד כמה שעות לשוטט).
אני חייבת לציין שתוך כדי כתיבת התשובה גיבשתי למעשה את הימים הרביעי והחמישי.
אני מקווה שהמסלול לא עמוס מדי, אני לא אוהבת להיות בריצה ולחשוב כל הזמן על להספיק לאתר הבא. על המפה הכל נראה קרוב, אבל נהיגה בדרכים משניות היא אחרת לגמרי. הרבה יותר איטית ואת זה חייבים לקחת בחשבון.
אינני מכירה את ראנד מקינלי תוכל לומר לי מה כתובת האתר?
ושוב - תודה על התשובות ועל הנדיבות!
יעל (ההתלבטויות כמעט מאחורי) -
הימים הרביעי והחמישי:Reיעל אני מסיר את הכובע בפנייך! ואני לא כתבתי זאת לתפארת המליצה,אני פשוט מתכוון לכך.
הבנתי את הסיבות לשימוש בכביש 91 צודקת!
ביום הרביעי עשו את כביש 100 כמו שחשבת ופנו
מזרחה כמו שחשבת ומברטלבורו רדו עם ה-91 כפי שחשבת.
בנתיב מוהוק מערבה ממליץ אולי שתציצו בעיירה
שלבורן פולס בגשר הפרחים הישן להולכי רגל,עשו
ממנו סמל בעיירה הזאת שאין בה ולא כלום.
מוכן למסלל עבורכם את הקטע של גבעות ליצ`פילד ועמק הנהר האסטוניק החל מהגיעכם אל העיירה-
Cannan ודרומה על ה-7 עד kent falls ומזרחה עם כביש 4 אל העיירה המבוקשת ליצ`פילד וממנה עם כביש 202 עם ביקור באגם bantam ובאגם waramauge והמשך לניו מיפורד וממליץ פעם נוספת על לינה בבסט ווסטרן המקסים ליד דנבורי.
מוני -
שני אתרי מפות ומרחקיםראנד מקנלי
ו-גוגל -
תודה על הכל!!ועכשו, רק נותר לצפות שהקיץ לא יהיה חם מדי וממושך מדי כדי שהשלכת לא תתאחר לנו...
יעל -
יעל הכנת מסלול מעולה !בטוח שעוד תהיה לי הזדמנות לאחל הנאה מלאה
עד למועד .
מוני