ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה במדידת ובחירת תיק

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    4
    4
    3239
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Matannnnnnnnnnnn
      Matannnnnnnnnnnn נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם! אני מתכנן לקנות תיק טיולים גדול שישמש אותי לטרקים בחו"ל ובשביל ישראל. אני יודע שהכל עניין של נוחות אישית אבל לאחרונה הלכתי לחנות טיולים ומדדתי את הדגמים היקרים של deuter, osprey greogory ואף אחד מהם לא היה לי לגמרי נוח. חלק הרגישו שלוחצים קצת יותר מדי על הגב התחתון, חלק הרגישו לא נוח באיזור השכמות. (התיקים תואמו גם בעזרת מוכר) התיק הקודם שטיילתי איתו הוא תיק ישן של karimor והוא די מרופד עם מערכת פשוטה ושטוח בגב, הוא היה לי נוח אבל אני חושש שהוא כבר מתחיל להתבלות... השאלה היא האם מנסיונכם יש עניין שלוקח זמן להתרגל לתיק או שתיק נוח באמת הוא תיק שנוח מהלבישה הראשונה כמו כפפה ליד? יכול להיות שדווקא תיק מרופד ופשוט יותר יהיה לי נוח יותר או שזה עניין של התרגלות וזמן?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Gil317
        Gil317 נערך לאחרונה על ידי

עזרה במדידת ובחירת תיק

אני מסתובב כבר 5 שנים עם תיק של mountain equipment coop וסה"כ הוא היה לי נוח ביום הראשון כמו שהוא נוח לי היום. כמובן שעם הזמן קצת יותר מתרגלים אליו ,משפצרים אותו ואתה מתרגל למשקלים שאתה נושא. אבל תיק שגורם לך לכאבים בגב ובשכמות כשמודדים אותו, הוא לא יהיה לך יותר נוח כשהזמן יעבור(אל תשכח שאתה מודד אותו בלי ציוד, מן הסתם).

תרמיל טוב ואיכותי הוא השקעה לטווח ארוך. חשוב מאוד כמה דברים: שהוא יישב עליך טוב, אם אתה עושה הרבה טרקים אז שיהיה נוח באזור הגב, תנסה ללכת איתו בחנות, תוודא שהתרמיל שאתה מודד תואם לגודל הגוף שלך(זה גם אחריות המוכר לוודא את זה), תוודא שאתה לא לוקח תיק שיש בו יותר מקום/נפח מהציוד שאתה מתכנן לקחת. ואם חנות אחת לא עזרה לך, אז תבדוק מקום אחר, לא להתעצל לעשות סקר שוק Smile

אם היה לך נוח עם karimor  שווה לבדוק דגמים אחרים שלהם. 

• amir_sapir
          amir_sapir נערך לאחרונה על ידי

עזרה במדידת ובחירת תיק

יש מספר אסכולות בעניין.

חלק אומרים שמה שלא נוח מיד לא יהיה נוח.

אני אומר - שבהחלט צריך להתרגל. צריך לזכור שמטרת התיק היא להעביר משקל אל פלג הגוף התחתון, ולכן יכול להווצר מצב שיש תיק שהוא מרופד ונוח והכל טוב ויפה, אבל אחרי מספר שעות של הליכה מתחילים כאבי גב כי מערכת הגב פשוט לא עושה את עבודתה. ומצד שני תיק שהוא לא נוח בצורה מדהימה מההתחלה, אבל כן עושה את העבודה שלו, אליו כנראה יהיה אפשר להתרגל.

העניין הזה טריקי - כי זה לא משהו שאפשר תמיד לצפות מראש. צריך מוכר מקצועי וותיק שיידע לתת את הדעת על הנושא.

קח את הזמן בחנות. שים משקל. אבל תזכור שבסופו של דבר זה תיק וזה משקל ומשהו כנראה ירגיש קצת לא טבעי.

• spring22
            spring22 נערך לאחרונה על ידי

עזרה במדידת ובחירת תיק

דעתי היא שתרמיל צריך להיות נוח מהיום הראשון, אותו הדבר לגבי נעליים.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון