ערב שבת בניו יורק
-
שלום לכולם,
בשבוע הבא נגיע לניו יורק ואנחנו לא יודעים מה לעשות בערב שבת . אנחנו משפחה שומרת כשרות, איתרנו מספר מסעדות שמוכרות אוכל לשבת אבל לא כל כך לטעמנו. מה עושים? חוץ מלהתארח בבית חב``S?
תודה. -
ערב שבת בניו יורק:Reגם אני מתכננת נסיעה לשם בע``ה באוגוסט. יש שני מלונות דתיים (כשרים) בברוקלין Park House ו-Avenue
Plaza, מולם יש מסעדות שדואגות לאוכל ופלטה לשבת. שניהם ברמה טובה, השני קצת יותר. במנהטן שמעתי שיש משפחות שמארחות ב upper west side אבל אני לא מכירה מישהו ספציפי. הבעיה במלון במנהטן בשבת היא המפתחות האלקטרוניים. את מכירה מלון שיש לו גם מפתחות רגילים? -
ערב שבת בניו יורק:Reיסמין,
תודה על תגובתך. המלונות שלנו כבר סגורים בניו יורק / מנהטן אין מצב שנגיע לברוקלין בשבת.
אבל אשמח לדעת איך מגיעים לאותם המשפחות שמוכנות לארח.
תודה -
ערב שבת בניו יורק:כדאי ומושלםניתן להזמין מקומות מראש לארוחת שבת נפלאה בערך 40 חברה!
הארוחה כוללת 4 מנות
מנה ראשונה: 9 סוגי סלטים ו 2 סוגי דגים (חומוס וטחינה וחצילים ביתיים דגים ברוטב אש וגפילטע ועוד ממיטב ירקות העונה)
מנה שניה : מרק הבית(מרק ירקות-מרק תירס-מרק שועית תימני תלוי בעונה)
מנה 3 : עוף ובקר ו2 סוגי תוספות (עוף באננס ואורז פרסי ועוד הפתעות)
מנה 4: קינוח בדרכלל סלט פירות העונה ואבטיח (לפעמים עוגה לפעמים)
יש אופציה ללינה. הארוחה נערכת לאורם של לפידים וכוללת גם מזמורי שבת ודבר תורה קצר
והכל בחינם לגמרי ובכיף. לצורך מצווה !
הארוחה היא באיזור מעולה ושקט בקווינס (ג`מיקה איסטיט)
יש גם ילדים
והרוב הם ישראלים . שווה!שווה!שווה!
לפרטים נוספים והזמנת מקום דרך האתר שלנו למען השבויים
http://kingdavid.goop.co.il/Web b
b/SiteHomePage.aspx
ואו באתר תפילין
http://tfilim.goop.co.il/Web/Si i
iteHomePage.aspx
שלחו לנו איימילים -
באותה בעיה....מצד אחד מחפשת מלון או דירה במנהטן כדי שנוכל לטייל ברגל בשבת (שומרים שבת). מצד שני אין לי מושג איפה יש שם קהילה ואיך ניתן לעשות ארוחת שבת כמו שצריך.
אנחנו חושבים לשהות בצ`לסמור. האם מישהו יודע אם יש שם קהילה שניתן להתארח או בית חב``ד? ואם לא אז איך ניתן להגיע למשפחות באפר איסט סייד?
דרך אגב אני גם לא מוצאת שום מלון סביר בתוך מנהטן בדצמבר שלא עולה על 150$ , האם הסכום הזה נחשב מאוד נמוך למלונות מנהטן לחודש דצמבר? -
ערב שבת בניו יורק:Reבהמנהטן שדירה חמישית על רח` 42 יש בית חב``ד הנקרא Chabad of Midtown/
ניתן להזמין ארוחות במחיר 35$ לאדם.
לא זול, אבל אף אחד לא עושה לך טובה, והארוחה ברמה טובה.
לגבי מפתחות, שמתי חפצי ערך בכספת, וטרקתי את הדלת כך שמפתח הדלת היה בין המשקוף ללשונית (החדר למעשה נשאר פתוח)
ניתן גם לבקש מה Bell Boy שיעזור לכם, ולתגמלו בסוף השבת. -
ערב שבת בניו יורק:Reאנחנו מצאנו מלוןשיש לו גם מפתחות רגילים (שאין איתם בעיה בשבת). הוא נקרא Broadway hotel and hostel ונמצא ב-Upper west side.
עולה לנו 200$ ללילה ונמצא קרוב מאוד לבית כנסת. אנחנו בודקים אם יש משפחה שנאכל אצלה ואם לא אז בחב``ד.