שאלות- סלובקיה
-
עם המשך הקריאה, עולות אצלי כמה שאלות. אשמח, אם יהיה מי מכם שיוכל לענות על אלו.
1. בכתובים רבים אני מוצאת את ההגדרה "אגם מלאכותי". הרי לא יכול להיות שאגמים רבים וגדולים "חפרו". אז מה זה בדיוק "אגם מלאכותי"? דוגמה לאחד כזה שמצאתי: LIPTOVSKA MARA.
2. בדרך מ LIPTOVSKY MIKULAS ל GYOR שבהונגריה, היכן כדאי לעצור מלבד BANSKA BYSTRICA ? מה יש ב ZVOLEN? איך היא?
גם משהו אטרקטיבי כלשהו מתקבל. לא חייב להיות סיור עירוני. יהיה לנו באותו יום ב- GYOR.
3. מחירים בסופר- איך? ארוחות בוקר קלות בבתי קפה? המלונית ללא ארוחת בוקר.
4. שאלת מזג האוויר: לא מצאתי מלונות באיזור LIPTOVSKY MIKULAS עם מזגנים. כמה חם ביולי בלילות? ברור, שהדברים לא רלוונטיים לשעות היום.
שאלות נוספות בהמשך.
תודה,
אורנה
-
שאלות- סלובקיהאני משערת שהאגמים המלאכותיים נוצרו כתוצאה מבניית מסכרים. זה המצב בדוגמא שנתת. לא מכירה אותו אבל גיגלתי.
האוכל בסופרים בסלובקיה זול. לא בדקתי ארוחות בוקר בבתי קפה אז לא יודעת לגבי זה.
לגבי מזג אויר, כשאנחנו היינו באוגוסט בשנה שעברה היה קריר אפילו במשך היום, לא כל שכן בערבים. השאלה מה קורה אם נופלים על גל חום. בדקת את מזג האויר שם בימים אלה? לנו לא היו מזגנים שם.
-
שאלות- סלובקיההיי אורנה,
עוררת בי סקרנות והלכתי לבדוק. אז מה שכתוב מלאכותי לגמרי נכון, חפרו ועוד איך.
כדי ליצור את האגם Liptovská Mara היו צריכים להטביע 9 כפרים
והעבירו למקום אחר מסילות רכבת וכביש.מרינה
-
שאלות- סלובקיהלפחות לא הטביעו סתם כך.
הבנתי שהמקום היה מועד לשיטפונות והאגם נוצר כדי למנוע הצפות..
עדיף לוותר על עיירה ולהעביר את התושבים למקום בטוח יותר מאשר כל שנה להילחם בנזקי שיטפונות. וגם ליהנות מהאדם היפה היום.
אורנל'ה את מתקדמת יפה
,אני מעתיקה הכול ואולי כן יתאפשר עוד השנה.. -
שאלות- סלובקיהאורנה שלום
בדרך מבנסקה בסטריצה, אנו בקרנו בקרמינצה, יש שם מוזיאון מטבעות מאוד מעניין, קצת סטייה מהדרך. דרומה מבנסקה ביסטריצה יש את העיר בנסקה שטיווניצה גם שם עיר עתיקה עם מבנים מאוד יפים.
אבי
-
שאלות- סלובקיהתודה לכולכם!!
חודש יולי בסלובקיה הוא החודש החם ביותר והגשום ביותר....
היום, לדוגמה, באיזור פופארד כ- 30 מעלות וגשום...
לו הייתי מוצאת מקום לינה עם מזגן ללילות- ניחא. אבל כלום??
לגבי האגמים המלאכותיים- לא האמנתי למקרא עיניי...

תודה על ההצעות לבנסקה שטיווניצה ולמוזיאון המטבעות.
אולי מכרה שאפשר לבקר בו בסביבה? שהרי הבנתי שבנסקה שטיווניצה היא עיר שהיו בה מכרות. אבדוק אולי רכבת תיירותית.
תודה רבה!!!
אורנה
-
שאלות- סלובקיהמרינה איפה ראית שחפרו? זה נשמע לי ממש לא הגיוני. חוץ מחפירת היסודות של הסכר ודברים כאלה. הכפרים מוטבעים כי ברגע שנבנה הסכר העמק מתמלא מים, אז כמובן שצריך לנטוש את הקרקע שם.
-
שאלות- סלובקיההם העבירו כמה כפרים ממקום למקום. את המבנים החשובים. את הלא חשובים פירקו והטביעו את היסודות. אבל מבחוץ האגם נראה ממש טבעי.
לגבי הסופר המחירים חצי משלנו.
-
שאלות- סלובקיהאורנה - החום, זו הסיבה שהצעתי לעלות להרים, ללון יותר גבוה ולא בעמק.
הכל זול מאוד בסלובקיה. חבל אפילו להתעמק בזה. זה פשוט מאוד מאוד זול!!!
בעיניי, סיפורי הטבעות הכפרים מאוד עצוב. בכל מקום שפגשנו כאלה כפרים שהועברו לטובת הכלל, הסיפור עצוב... כמובן, מנקודת ראות התושבים.
רבקה
-
שאלות- סלובקיהתודה, תודה למוסיפים!
העניין של האגמים המלאכותיים, כל שכן עניין הטבעת הכפרים הזוי עד בלתי נתפס. לא האמנתי לדברים שקראתי! לא מדובר בשלוליות...
לגבי המחירים, היו מסעדות בהם המחירים ממש לא הגיוניים. 1.5 יורו למרק??
אבל היו גם כאלה במחירי הארץ. מניחה שלבת שלי, שהפכה בשבועות האחרונים לצמחונית ובימים האחרונים לטבעונית- יהיה פחות מבחר, אם כל הקטע יימשך עד למועד הנסיעה.
שוב תודות.
אורנה
-
שאלות- סלובקיהנת, הרי זה מאוד הגיוני. אם הטביעו כפרים וחפרו כדי לבנות סכר, מן הסתם גם חפרו כדי לעשות עומק לאגם. אחרת האגם הזה לא היה מחזיק הרבה זמן והיה מתייבש עם השנים.
-
שאלות- סלובקיהאת יודעת שהטבעת כפרים בעת בניית סכרים היא עניין נפוץ למדי בעולם ולא ייחודי לסלובקיה?
אני לא מדברת על סין ששם עושים דברים כאלה בלי לחשוב פעמיים (טוב הם כן חושבים, על עלויות וכמה ירוויחו מזה אבל לא על רווחת התושבים).
גם בצרפת נתקלתי בכמה כאלה, למשל האגם הזה בנחל הוורדון המפורסם:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lake_of_Sainte-Croix
וזה באיטליה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Reschensee
(וכתבה עם 2 תמונות מדהימות על אותו מקום: http://mentalfloss.com/article/20657/italys-most-famous-drow ned-town)
ובאנגליה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rutland_Water
הנסיון לרענן את זכרוני איפה עוד שמעתי על כאלה הביא אותי לעוד כתבה עם תמונות מרתקות (ועצובות):
http://gizmodo.com/5-remarkable-drowned-ghost-towns-created- by-damming-493190547
ולמרינה: אני לא נכנסתי לעניין ההנדסי של בניית המקום ואם עשו קצת חפירות פה ושם, אבל אני די בטוחה שבחרו מקומות שהגיאוגרפיה שלהם היתה עמוקה מראש ולא היה צורך לעשות חפירות. כל העניין הוא בהקמת סכר גבוה ביציאה מהעמק, כך שהמים "נתקעים בו" ופני המים עולים עד יצירת אגם שלא מתייבש. אם היו חופרים, לא היו צריכים להטביע כפרים, היו חופרים לצד הכפרים ושם המים היו מתרכזים.
-
שאלות- סלובקיהברור לי, שזה לא משהו ייחודי לסלובקיה, אך לא הייתי מודעת לקיום הרעיון, בוודאי לא בכמות כפי שהיא מסתברת לי כעת. החכמתי.

אורנה
-
שאלות- סלובקיהפעם ראשונה פגשתי בתופעה בעת הכנת הטיול לרומניה, אז חשבתי שזה קשור לעריצות של צ'אוצ'סקו. מאוחר יותר הבנתי שכל אירופה נגועה בתופעה... ותמיד מקריבים את הכפרים החלשים לטובת האחרים...
רבקה
-
פולקלור בסלובקיהמנסה כאן עוד שאלה, במקום לפתוח הודעה נוספת.
האם ידוע למישהו על מופע פולקלור כלשהו, פסטיבל מקומי, משהו בסגנון, המתקיים בסוף יולי באיזור ליפטובסקי מיקולש (עם ההסתעפויות ממנו)?
עד כה לא מצאתי לתזמון זה.
תודה,
אורנה
-
-
פולקלור בסלובקיהמרינה,
אין כלום בתאריכים שלנו. כתבתי לאינפורמיישן, אך לא ענו.
תודה.
אורנה
-
פולקלור בסלובקיהלכל מי שנמצא בסלובקיה בין 10.7 עד 12.7 יש הפנינג גדול בישוב kezmarok כולל ביתנים של מלאכת יד משקאות ומופעים מהבוקר ועד הלילה. מחר מתחיל ב12
-
פולקלור בסלובקיהלצערי, שוב לא בתאריכים שלי. חבל...
אורנה