כניסה לארה``ב לטיול עם ויזה R1
-
לפני כמה שנים ההיתי אמורה לצאת לשליחות וקיבלתי ויזה מסוג R1 בתוקף עד9.9.08 שעל הויזה רשום את שם האירגון עימו ההיתי אמורה לצאת,מסיבות שונות לא יצאתי בסופו של דבר, האם אני יכולה להכנס לארה``ב עם הויזה הזו לצורך טיול בלבד? (כלומר האם הסוג הזה תופס גם לתירים רגילים?, ישאלו שאלות מיוחדות בכניסה?-אם יש למישהו/י תובנות בעניין אשמח לשמוע.
שאלה נוספת -האם אני אמורה לצאת מארה``ב ביום האחרון של הויזה או שבכניסה נותנים תוקף שהות אחר לא כ``כ הצלחתי להבין. -
אני מחלקת את התשובה לשניים:ראשית, מבחינת תוקף השהות: ברמת העקרון, הויזה צריכה להיות בתוקף ביום כניסתך לארה``ב (אפילו אם למחרת היא פגה), והשהיה שלך בארה``ב חוקית בהתאם למה שיחתום לך פקיד ההגירה בתופס I-94 שיוצמד לך לדרכון (ויילקח ממך כשתצאי שוב מארה``ב). תוקף אישור השהיה תלוי בפקיד ההגירה עצמו, ובכל מקרה יהיה מקסימום של שלושה חודשים (עם אפשרות לבקש הארכה לשלושה חודשים נוספים, שאחריהם חייבים לעזוב את ארה``ב).
לעניין הויזה עצמה: ויזה מסוג R, בדומה לויזות עבודה (L, H וכו`) היא ויזה תלויית גוף שעומד מאחוריה, ושאחראי לשהותך החוקית ולעזיבתך החוקית את ארה``ב. ויזה כזו מחייבת אותך לשאת איתך גם אישור עבודה מן המעסיק (או במקרה שלך: הגוף שבמסגרתו היתה אמורה להיות השליחות), ופקיד ההגירה עשוי לבקש לראות את האישור הזה.
אני, לדוגמא, נושאת ויזה מסוג L-2 (ויזת עבודה) שעדיין בתוקף, אבל משום שהעבודה אצל המעסיק האמריקאי כבר הסתיימה, לויזה הזו אין, בעצם, תוקף חוקי, ואני לא יכולה להכנס איתה לארה``ב.
לפני כמה שנים ההיתי אמורה לצאת לשליחות וקיבלתי ויזה מסוג R1 בתוקף עד9.9.08 שעל הויזה רשום את שם האירגון עימו ההיתי אמורה לצאת,מסיבות שונות לא יצאתי בסופו של דבר, האם אני יכולה להכנס לארה``ב עם הויזה הזו לצורך טיול בלבד? (כלומר האם הסוג הזה תופס גם לתירים רגילים?, ישאלו שאלות מיוחדות בכניסה?-אם יש למישהו/י תובנות בעניין אשמח לשמוע.
שאלה נוספת -האם אני אמורה לצאת מארה``ב ביום האחרון של הויזה או שבכניסה נותנים תוקף שהות אחר לא כ``כ הצלחתי להבין. -
כניסה לארה``ב לטיול עם ויזה R1:Reנראה לי שאם לא ניתן לקשר את הנסיעה לויזת העבודה ולמעסיק שהוציא אותה, ידרשו ממך ויזת תייר רגילה מסוג B.
בקשר לחלק השני של השאלה - אין לשהות בארה``ב ללא ויזה ברת תוקף ואין הארכה כשנמצאים בתוך ארה``ב (לפחות כך היה לפני שנים ולאחרונה התנאים רק הוחמרו) -
טעות קלה בתשובתך השניה:ברמת העקרון, מספיק שהויזה תהיה בתוקף ביום הכניסה לארה``ב (פעם דרשו שתהיה בתוקף לפחות חצי שנה קדימה, אבל היום הדרישה הזו כבר לא קיימת). מה שקובע את אורך השהות, כמו שכתבתי למעלה, הוא התוקף של אשרת השהיה (לא הויזה!) שנתן פקיד ההגירה בעת הכניסה לארה``ב - וזה יכול לנוע בין כלום ( = סירוב לאפשר כניסה) לבין מקסימום של שלושה חודשים. כששלושת החודשים הללו עומדים לפוג, אפשר לגשת לעו``ד מקומי שעוסק בנושאי הגירה, ודרכו להגיש בקשה להארכת אשרת השהיה. אין לכך קשר לויזת התיירות עצמה (שאותה אכן אי אפשר להאריך בתוך גבולות ארה``ב). -
טעות קלה בתשובתך השניה::Reתיקון קטנטן לתיקון שלך (אלא אם קרה משהו בתקופה האחרונה) - פקידי ההגירה נותנים אשרת שהייה שנעה, כמו שאמרת החל מכלום (לא מאפשרים כניסה למרות שיש ויזה בתוקף) ועד חצי שנה - ולא שלושה חודשים. -
כנראה שכן חל שינוי כלשהובעבר באמת קבלתי אשרת שהות (בתור תיירת) בתוקף לחצי שנה. אבל כשנחתתי בארה``ב לפני שלושה שבועות, הפקיד חתם על אשרה לשלושה חודשים. כששאלתי אותו לגבי זה, הוא אמר שהנוהל עכשיו הוא כזה, שהמקסימום שמאשרים בכניסה לארה``ב הוא לשלושה חודשים, ומעבר לזה אפשר לבקש הארכה דרך עורך דין. כך שאלא אם הוא טעה - זה מה שמקובל כרגע.