וינה
-
ב 21.7 אנו טסים לוינה.
יש לנו שתי שאלות:
1. המלצה על טיול מחוץ מוינה, לאן? האם כדאי עם רכב שכור?
2. הזמנו לינה במלון אינטרקונטיננטל וינה ואין בו ווי פי חופשי אלא בתשלום גבוה. היכן יש בעיר ווי פי חופשי ?
תודה
-
וינהבוקר טוב
1. לטעמי ומנסיוני המלון יכול להציע יום טיול מיחוץ לוינה כמובן בתשלום ,ישנם מספר אתרים אני ביקרתי ב MELK כולל שייט על הדנובה יום מהנה ונחמד נופים יפיפיים
2.לגבי הווי פיי תחליפי מלון יש לך עדין זמן לחפש מלון אחר .
לדוגמא מלון 4 כוכבים 2870 לארבע לילות כולל ארוחת בוקר BEST WESTREN TIGRA מאוד מומלץ וקרוב למרכז 10 דקות הליכה.
-
וינהלירון
גם אנו היינו במלון זה בחודש אפריל שהיה נהדר.
אכן- ווי.פי הינו בתשלום גבוה, אבל הצלחנו להוציא מהם שעה חינם.
גם בעיר לא היה ווי.פי. באף אתר שבקרנו. אבל לפעמים ברחוב היו נקודות שתוך די הליכה נוצר קשר, ואז עצרנו ונצלנו זאת.
במלון- ישנו קונסיירג' מצויין בשם תומס שאוהב לעזור ולחלוק בידע שלו (אתרים, מסעדות, מופעים ועוד). כדאי מאד להתייעץ איתו וגם לתת לו משוב על המלצותיו.
מחוץ לעיר:
ברטיסלבה - בירת סלובקיה. בשיט הלוך ושוב. במהלך השייט יציעו לכם סיור מודרך קצר וזול מאד עם אוזניות ומדריך - כדאי. לאחר הסיור המודרך, לטייל ולהנות מהעיר העתיקה והלא גדולה. רצוי מאד להכין רשימת כתובות להגיע אליהם.
סיור באוטובוס - Vienna woods שמו. ממש רגיעון. אוספים מהמלון ונקודת הסיום בעיר באזור האופרה: נסיעה ביערות וינה,מערת Seegrotte כולל שיט במעבה המערה, Mayerling ומנזר Melk המיוחד.
בצ'כיה, טיול שלא עשיתי - Brno, כנסיית Kapucini: שעתיים ברכבת מוינה. 5 ד' הליכה מ-Namesti Svobody. כנסייה קפוצ'ינית עם חזית בסגנון בארוק וספרייה בעלת תקרת פרסקו מרשימה. בקריפטה, מרתף קבורה בסגנון הבארוק מהמאה ה-16 ובו 24 גופות: נזירים, נזירות ואזרחי ברנו מכל המעמדות שהשתמרו בצורה יוצאת מן הכלל תודות לתנאי המקום. על לוח אבן סביבם כתוב "כפי שאתה כיום גם אנחנו היינו פעם, כפי שאנחנו היום - תהיה גם אתה" . הנקברים לא בחרו להיות "מוצגים" לעולמי-עד. דווקא משום שנשבעו לחיי עוני הם חסכו בארונות קבורה, ולאחר הלוויה הובלו למרתף שבו היובש והאוורור עזרו לשימור הגופות. בשל תנוחות חלק מהמומיות, סוברים שנקברו בעודם בחיים. ליד הכנסייה מנזר הקפוצ'ינים. לטייל בעיר.
שמיל
-
וינהלשמיל
תודה על המידע.
היכן נרשמת לסיורים שהצעת?
האם היית המחנה ריכוז מטהאוזן ? אם כן כיצד מגיעים לשם?
תודה ירון
-
וינהלירון
טיול יערות וינה - הזמנתי אצל הקונסיירג' ושילמתי אצלו. אתה יכול להתייעץ איתו על טילים נוספים.
ברטיסלבה - נסענו במונית למעגן (לא יקר. תחנת מוניות ליד המלון) קנינו במקום כרטיסי הלוך ושוב ויצאנו לשיט. מכיוון שאתה מגיע בתוך עונת התיירות, תתייעץ עם הקונסיירג' באם כדאי לקנות/להזמין כרטיסים מראש. אם אתה צריך רשימת אתרים בעיר, שלח לי את כתובת ד.א. שלך ואעביר לך קובץ קטן.
ברנו - כפי שכתבתי לא הייתי במקום (מתוכנן לפעם הבאה בוינה), תבדוק עם הקונסיירג' אם הוא יודע.
מטהאוזו - הייתי במקום במסגרת טיול אחר בחו"ל.
שמיל
-
וינהביקרתי בעיר בפברואר 2013, ונכון לאז היה וואיפיי חינם בכל מקדונאלדס וסטארבאקס (בסטארבאקס צריך להירשם למועדון הלקוחות שלהם אבל זה חינם)
-