תכנון טיול - היער השחור
-
שלום
אשמח להערות המנוסים..
טיול עם 3 ילדים (5,7,10) באוגוסט.
10 ימים מלאים ביער השחור (לא כולל יום הגעה ויום חזרה לשדה התעופה - פרנקפורט - שניהם כמעט מלאים).
אנחנו ישנים באזור titisee ומקבלים כרטיס אדום. בנוסף נקנה כרטיס שחור.
כרגע אין חלוקה ספציפית לימים (מעבר לכמה עוגנים), נראה איך יתקדם לנו ונבחר בהתאם למזג האויר ולעייפות.
TODTNAU
מגלשות הרים
מפלי טודנאו
שביל רגליים יחפות הקצר (Muggenbrunn)
פארק Steinwasen
FREIBURG (שבת)
שוק + סיבוב בעיר
רכבל Schauinsland
קניון רוונה
אם יהיה כוח - לסיים בבאדפרדייז
FELDBERG
מגלשות
פארק חבלים Kletterwald
שביל אנתוני
רכבל פלדברג
GUTACH
מפלי טריברג
מכרה Grube clara
שעוני הקוקיה schonach
מגלשות gutach
(שביל החושים או מוזיאון היער השחור - אם יהיה זמן)
LORRACH - שימוש בכרטיס השחור
פארק הקופים והציפורים
סיבוב בעיירה LORRACH
רכבל belchen
ויטה קלאסיקה
אגם TITISEE
מסלול wutach
שייט באגם
באדפרדייז
אגם Schluchsee
שיט באגם
בית החושים Grafenhausen
שביל הפסלים husli
אלזס (לא בסופש)
קולמר + רכבת תיירים
חנות Decathlon
Riquewihr
מפלי הריין
מפלי הריין
שטיין אם ריין
אם יהיה כוח נמשיך לאי הפרחים או מפלגה במעבורת
וכמובן - יום בפארק אירופה - כרטיס שחור (עדיף יום ג/ד)
ביום הגעה וחזרה - אפשרויות עצירה:
1. טירת היידלברג
2. שמורת טבע pfortzheim
3. Technik Museum Speyer
4. ארמון Karlsruhe
5. שביל Battertfelsen
מבקשת:
1. הערות על תכנון הימים
2. המלצות על מקומות לעצירה בהלוך/חזור לפרנקפורט
3. יום שלישי בכרטיס השחור?
תודה רבה

-
הערותגם אנחנו טרום טיול כך שאיני יכולה להתייחס ספציפית ללוח הזמנים.
מס' הערות:
- שביל רגליים יחפות - לאור העובדה שיש ביער השחור קרציה שנושאת את מחלת הליים (וגם עוד וירוס שאיני זוכרת שם, אבל נבהלתי ממנו מספיק...), ולאור העובדה שאנחנו הלבנטינים לא מחוסנים באופן אוטומטי, לא הייתי לוקחת סיכון מיותר והולכת יחפה, גם אם הסיכוי הוא קטן....
- בדרך לפרנקפורט...מעתיקה לך מה שכתבתי שבוע שעבר פה בפורום:
FLECKENSTEIN, THE CASTLE OF CHAL
מדובר על טירה מתקופת ימי הביניים שעושים בה פעילות הרפתקאות לילדים ברוח התקופה. עם נסיכות ואבירים ושודדים ומכשפות...נשמע נחמד... ומכיוון שהבנות שלי בתחום הD&D נשמע גם אטרקטיבי.
פרטי התקשרות:
Le Fleckenstein
67510 Lembach
Tel : 03 88 94 28 52
Fax : 03 88 94 28 51
Mail : [email protected]
Site web : www.fleckenstein.frלפי יונית, זו אטרקציה מוצלחת ומתאימה בדיוק לגיל ילדייך.
הכנסתי את האטרקציה לבלוג שלי וגם למפות שלי ביום הרלוונטי, את מוזמנת להשתמש במפה.
-
תכנון טיול - היער השחורלדעתי פרייבורג ורוונשלוכט לא שילוב מוצלח (שתי האטרקציות מצריכות הליכה ממושכת) בפרט שלרשותכם זמן רב.
בדרך אל פרנקפורט או ממנה כדאי לעצור בגנגנבך.
-
תכנון טיול - היער השחורמקפיצה - אשמח לעוד תגובות
-
תכנון טיול - היער השחורהיי הילית,אני לא בטוח שהצלחתי לגמרי להבין את המתכונת שבא פירטת את תוכנית הטיול. האם הכותרות אומרות ימי טיול? איזורי טיול?בהנחה - אולי מוטעית - שאלו ימי טיול, הנה התייחסותי -TODTNAU
מגלשות הרים
מפלי טודנאו
שביל רגליים יחפות הקצר (Muggenbrunn)
פארק Steinwasen
[את שביל הרגליים היחפות הזה אני לא מכיר.
בכל מקרה - בעיני - החיבור הטבעי לטודנאו הוא אטרקציות פלדברג השוכנות ממש במרחק יריקה.
את פארק סטיינוואסן הייתי ממליץ לך לשלב דווקא לאחר הביקור בפרייבורג. זהו פארק שיעיר את הילדים וישמח אותם כמובן, וכמו שרון - גם אני לא חושב שנכון לשלב מסלול הליכה (רוונה) עם ביקור בעיר. מעייף מידי, במיוחד את הילדים בגילאים שלכם]
FREIBURG (שבת)
שוק + סיבוב בעיר
רכבל Schauinsland
קניון רוונה
אם יהיה כוח - לסיים בבאדפרדייז
[אז התייחסתי כבר קודם לשילוב הזה ולהצעתי לגביו.
בנוסף - בעיני - הרכבל הזה די מיותר.
וודאי אם מתוכנן רכבל בפלדברג.
על אחת כמה וכמה אם מתוכנן גם רכבל בבלכן]
FELDBERG
מגלשות
פארק חבלים Kletterwald
שביל אנתוני
רכבל פלדברג
[כאמור - לטעמי - השילוב הנכון הוא של טודנאו עם פלדברג.
לא מוכרות לי מגלשות בפלדברג - למעט אלה של טודנאו.
בנוסף - הייתי הופך את הסדר ומתחיל דווקא בשביל אנתוני. נכון יותר לטעמי עבור הילדים. אחרי פארק החבלים ספק אם יהיה להם חשק לטייל..]
GUTACH
מפלי טריברג
מכרה Grube clara
שעוני הקוקיה schonach
מגלשות gutach
(שביל החושים או מוזיאון היער השחור - אם יהיה זמן)
[את המכרה הזה אני לא מכיר. ממה שהתרשמתי, המכרות הם לא החלק החזק של היער ואני מסופק אם שווה להשקיע בהם זמן - אלא אם יש גשם.
גם כאן - החיבור האופטימלי בעיני הוא טרייברג - גוטאך:
מפלי טרייברג + אופציה לביקור זריז במוזיאון היער השחור שמול הכניסה אליהם + חנות אלף השעונים;
משם - נסיעה בדרך השעונים לכיוון גוטאך ואני הייתי עוצר בהורנברג שעל הדרך בשעון הקוקיה הגדול המופעל עם מטבע. אני מסופק עד כמה השעון בשונאך יעניין את הילדים. נחמד מאוד מבחוץ אבל יש גם פרק של הסברים בפנים.
ואז - הגעה לגוטאך - מגלשות + בחירה באחד מהשניים אם יהיה זמן כפי שציינת - מוזיאון היער השחור או שביל החושים המאוד שנוי במחלוקת כאן]
LORRACH - שימוש בכרטיס השחור
פארק הקופים והציפורים
סיבוב בעיירה LORRACH
רכבל belchen
ויטה קלאסיקה
[לא ביקרתי באופן אישי באף אחד מהמקומות האלה.
אינ כן יכול להגיד שקראתי שוב ושוב שלדעת רבים, אם מבקרים בפלדברג, מעט מיותר לבקר גם בבלכן]
אגם TITISEE
מסלול wutach
שייט באגם
באדפרדייז
[גם בווטאך לא ביקרתי אישית. התרשמותי היא שהמסלולים שם עלולים להיות מעט קשים לילדים בגילאים אצלכם.
אולי דווקא כאן נכון להתחיל בערוץ רוונה ואז להגיע לטיטיסי - לשייט באגם, שיטוט בעיירה ובאד פרדייז]
אגם Schluchsee
שיט באגם
בית החושים Grafenhausen
שביל הפסלים husli
[אני חושב שיום שמשלב את שלוכזי עם גרייפנהאוזן הוא נחמד מאוד.
בשלוכזי אני ממליץ גם על רכיבה באופניים שמאוד כייפית.
אם חם מספיק בחוץ - יש בשלוכזי גם את אקווה פארק - פארק מים חיצוני קטן.
בגרייפנהאוזן - ופרט לשביל הפסלים - ניתן גם לאכול ארוחת צהריים במעדת טננמולה. המקום מאוד נחמד ומספק תעסוקה גם לילדים]
אלזס (לא בסופש)
קולמר + רכבת תיירים
חנות Decathlon
Riquewihr
[הערתי היחידה ליום המצויין הזה היא ששווה לשקול לשלב בין קולמר לבין ריקאוויר את הר הקופים.
ייתכן שאם תהיו בפארק הציפורים והקופים - אז לא יהיה בכך צורך, ובכל זאת - אנחנו מאוד נהננו שם ועבור הילדים זה שבר את רצף הערים - עיירות ציוריות]
מפלי הריין
מפלי הריין
שטיין אם ריין
אם יהיה כוח נמשיך לאי הפרחים או מפלגה במעבורת
[בשטיין אם ריין תוכלו לבקר במסעדת הקרפים הנהדרת]
וכמובן - יום בפארק אירופה - כרטיס שחור (עדיף יום ג/ד)
ביום הגעה וחזרה - אפשרויות עצירה:
1. טירת היידלברג
2. שמורת טבע pfortzheim
3. Technik Museum Speyer
4. ארמון Karlsruhe
5. שביל Battertfelsen
מבקשת:
1. הערות על תכנון הימים
2. המלצות על מקומות לעצירה בהלוך/חזור לפרנקפורט
3. יום שלישי בכרטיס השחור?
[אנחנו הגענו ליער מציריך כך שאיני יכול לתרום רבות בנוגע לנקודות עצירה מפרנקפורט. היידלברג הוזכרה כמובן לא אחת כאופציה בהקשר הזה. נדמה לי שגם אגם מומלסי.
בעניין יום שלישי בכרטיס -
יום פלדברג עם הרכבל יכול להיות אופציה.
לא מתוכנן לכם עולם הים בקונסטאנץ שגם הכניסה אליו כלולה ומאוד יקרה]
תעשו חיים,
שמוליק
-
תכנון טיול - היער השחורחזרנו ביום חמישי מהיער השחור....בדרך מפרנקפורט ליער עצרנו בהידלברג וספקנו להסתובב במדרחוב של העיר העתיקה...לטייל לאורך הנהר והגשר וגם לעלות בפניקולור לטירה...ביקור של שעתיים וחצי. ביום שעשינו את המסלול ברוואנה המשכנו לפארק סטינוואסן לבילוי של 3 שעות . הפארק היה לא עמוס ולא היו תורים לפחות לא במתקנים שעלינו . הילדים שלי גדולים והיו 5 מתקנים שהתאימו לגילם והם פשוט עלו שוב ושוב. יש שם מגלשה כמו בטודנאו אומנם יותר קצרה אבל הרבה יותר מהירה וזה היה להיט מבחינתם. אחר כך המשכנו לאגם טיטזי ולטיילת. התכנון היה שייט בסירה עם הכרטיס האדום אבל הילדים רצו סירת מנוע לבד. בערב סיימנו בפארק המים.
-
תכנון טיול - היער השחורשמוליק ל, תודה רבה על התגובה המפורטת!