יום בפארק ציון
-
היי כולם
אני ואשתי טיפוסים עירוניים ותיכננו טיול שרובו עירוני (סן פרנסיסקו, LA, לאס וגאס, ניו יורק וכו')
בכל זאת רציתי טעימה קצרה מפארק בארה"ב (אולי בעתיד נחליט לעשות טיול של טבע ופארקים) ובגלל המלצות והפרק זמן הקצר שאני משקיע בנושא בחרתי בפארק ציון
יש לי יום טיול שלם (מהבוקר עד הערב) איזה מסלול/ים מומלצים למי שאינו מטיב לכת ?
תודה מראש
-
יום בפארק ציוןבכל פארק לאומי אמריקאי יש בכניסה מרכז מבקרים. אני ממליצה לכם בחום להכנס לשם ולהתיעץ עם הריינג'רים, יש עמדה מיוחדת לכך. יש להם מפת שבילים לפי רמת קושי ועדכון על מצב השבילים. אני לא ממליצה להסתמך על המלצות של מטיילים משנים קודמות מכיון שלעתים יש שינויים במסלולים לפי כמות הגשמים. אנחנו למשל עשינו את מסלול בריכות האמרלד והיה מדהים, כמה שנים אחר כך עשינו את המסלול שוב (בלי להתיעץ....) והיה יבש ומיותר.
-
יום בפארק ציוןאני חושבת שהדובדבן בקצפת של הטיולים בציון זה מסלול הNarrows שבו צועדים בתוך הקניון בערוץ שבו עובר נהר הבתולה. המסלול עצמו מאוד ארוך וכדי לעשות את כולו צריך להעביר לילה באמצע אבל אפשר לעשות חלק ופשוט לחזור. אם אתם מגיעים בקיץ וחם אז זה יכול להיות מושלם כי ההליכה היא במים עד לגובה גבוה וזה די מרענן (למרות שבגלל שההליכה היא בערוץ אז המסלול עצמו מוצל ויכול להיות אפילו קריר). צריך לוודא מראש שאין שטפונות צפויים כי אז זה סכנת נפשות.
מסלול יפה נוסף לזוג שיכול ללכת, לא מאוד מטיבי לכת אבל דורש מאמץ- זה הangels landing שגם אמור להיות מקסים והנוף מהפסגה אמור להיות מדהים
אנחנו עשינו את מסלול בריכות האיזמרגד והיה מקסים- אם לא היינו מלווים בילדים (שדווקא היו נהדרים בהליכות אבל בכל זאת...) היייתי הולכת לאחד משני המסלולים הללו.
על החוויות שלנו מציון אתה יכול לקרוא אצלי בבלוג
-
יום בפארק ציוןעד כמה שאני יודע, מסלול Angel's Landing כרוך בסיכון מסוים של הליכה על סף תהום. כדאי להוועץ לפני החלטה על מסלול זה, למרות היותו פופולארי. החלק הלא מסוכן כרוך בעליה לא קצרה בשביל נוח. האם מתאים לכם?
-
יום בפארק ציוןAngels Landing בלי לחשוב פעמיים.
שעה טיפוס קשה במסלול תלול אך סלול היטב, ואז עוד 50 דקות
טיפוס בעזרת סולמות על קצה הסלע עד הפיסגה עם נוף מרהיב.
הדרך חזרה בדיוק באותו מסלול, כך שהאתגר כפול. הירידה לא
קלה מהעליה.. בחלק מהקטעים גם קשה יותר.
חוויה חזקה ביותר, ומסלול שאי אפשר לשכוח.
הערות:
1. הטיפוס לא לבעלי פחד גבהים. בחלק הטיפוס השני הולכים על
"סכין" ההר עם תהום מ2 הצדים ומרווחים של לפעמים מטר מכל צד..
2. הטיפוס בחלק השני טיפונת מסוכן מטבע הדברים, אבל אם שומרים
על פוקוס ונזהרים בהתאם - הכל בסדר.
3. למרות שיפחידו אתכם, זה לא מאוד קשה, וגם לא מאוד ארוך.
כלומר, כן.. תעשו כמה עצירות נשימה בדרך, הברכיים שלכם
יכאבו יומיים שלוש אחרי זה, אבל זה בהחלט אפשרי, בטח לצעירים כמוכם.
מסלול הבריכות חמוד וירוק, אבל זהו בערך.. לא שווה במיוחד לטעמי.
טוב בעיקר לילדים.
ה Narrows לא עשיתי, בהזדמנות. אך הוא מאוד ארוך ולא מתאים למסגרת
הזמן שלכם.
-
יום בפארק ציוןלא ראיתי את הקטע של "למי שאינו מטיב לכת"..

זה לא כ"כ מיטיבי לכת, כלומר לא מדובר בהליכה ארוכה מידי,
אבל בהחלט מאומצת וקשה.
הבריכות יכולות להיות מסלול נחמד, קצרות ירוקות, נעימות ורטובות-
אבל אותו עשיתי מיד לאחר ה Angels Landing אז הוא תמיד ישאר
בעיני חיוור יחסית.
מסלול קל, קצר ויפהפה הוא ה Canyon Overlook Trail. המראות ממנו
יפים מאוד. הבעיה היא שאין שאטל שמגיע אליו, והחניית רכבים שלו
קטנה מאוד ובד"כ מתמלאת כבר באיזור 8 בבוקר, כך שאם רוצים
לעשות אותו, אז להגיע ממש מוקדם.. מגרש החניה בצד ימין ממש
כשיוצאים מהמנהרה (אם באים מהכיוון של Springdale).
-
יום בפארק ציוןשוב חוזרת על המלצתי מראשית השרשור. כאשר מישהו כותב "הבריכות יכולות להיות מסלול נחמד, קצרות ירוקות, נעימות ורטובות" זה משהו שהתאים לתקופה בה הוא היה בפארק, שנה אחרי הביקור שלו הבריכות יכולות להיות מסלול קצר, יבש, צהוב ומשעמם.
-
יום בפארק ציוןתודה לכולם על התשובות
העברתי את המידע לאשתי

כנראה שנשלב בין כל ההמלצות שעלו פה. נתמקד בכמה מסלולים כפוטנציאלים ושנגיע נתייעץ במרכז המבקרים מה הכי רלוונטי בהתאם לעונה ומצב השביל
-
יום בפארק ציוןמסכים עם מה שאיציק רשם. Angel's Landing שווה כל טיפת זיעה. גם כשאני ביקרתי אחרי זה ב Emerald pools, התחרטתי. הבריכות היו ריקות וחיוורות. ראיתי שלוליות ברחוב שהיו יותר אטרקטיביות מזה.
-
יום בפארק ציוןממליץ על נסיעה בשאטל עד התחנה האחרונה והליכה במסלול הnarrows עד הפניה הראשונה ימינה לערוץ צר בו יש פחות מטיילים אך הוא מרשים ושונה מהמשך המסלול( אנחנו הלכנו יותר קדימה בערוץ הוירג׳ין ולדעתנו ניתן היה למצות את העסק בנקודה שציינתי).
ניתן ללכת בו בקלות ולהתרשם ואז לחזור חזרה לנקודת היציאה. המסלול רטוב וההליכה בערוץ עצמו. ממליץ לבוא מוקדם בבוקר לנעול נעליים (לא סנדלים ) ולהצטייד במקל (אנחנו לקחנו ענף עץ עבה). היתרון של הבוקר- אין הרבה אנשים, לא מפריעים בהליכה ובעיקר לא בצילום של המסלול כשמשחקי האור והצל מרשימים.
זמן הליכה משוער כולל הפסקות 3-4 שעות .
כמו כן ניתן לשלב בין מסלול בריכת האמרלד התחתונה עם הגרוטו כך שמתחילים בתחנה אחת ויוצאים בתחנה אחרת ( בשתיהן יש שאטל שאוסף/ מוריד כל 10 דקות גג) לקח לנו שעה.
-
יום בפארק ציוןהאם תחנה אחרונה הכוונה ל TEMPLE OF SINAWAVA ?
-
יום בפארק ציוןעד כמה שאני זוכר, כן.
-
יום בפארק ציון
-
יום בפארק ציוןכן, זאת התחנה האחרונה.
-
בדרך מווגאס לציוןהיי
התכנון שלי הוא לצאת בבוקר/צהרים מלאס וגאס לכיוון St George להעביר שם את הלילה ואז מוקדם בבוקר לצאת לכיוון הפארק. לבלות כמה שעות בפארק ולאחר מכן לעשות את הנסיעה חזרה לכיוון וגאס
באחד הפוסטים הקודמים מישהו שאל על טיול יום מווגאס והומלץ לו לעשות קפיצה להובר דאם ולחזור חזרה דרך עמק האש.
אני לא ממש מכיר את הכבישים באזור.
האם לדעתכם כדאי ביום הנסיעה ל-St George לצאת בבוקר לעצור בהובר דאם להמשיך בכביש 167 ולהתחבר חזרה לכביש 15 דרך עמק האש (מאריך את הנסיעה בשעתיים) או שגם כביש 15 עצמו מעניק נופים דומים ואני יכול לקפוץ לביקור קצר בהובר דאם באחד הימים האחרים שלי בווגאס ?
או שבכלל אולי יש אטרקציות נוספות על המסלול הנ"ל או באזור St George ששווה לשקול לבקר ביום הנסיעה מלאס ווגאס ל-St George
תודה מראש

-
בדרך מווגאס לציוןביום הראשון בקרו בסכר הובר ובעמק האש דרך כביש 167 והמשיכו ללינה בסט. ג'ורג', אם נכנס בתקציב אז עד ספרינגדייל. ביום השני בקרו בפארק עד שעות הערב ומשם חיזרו ללאס וגאס. לטעמי זה התכנון הטוב ביותר.
-
בדרך מווגאס לציוןהנסיעה מלאס וגאס לסיינט ג'ורג' לוקחת פחות מ- 3 שעות. אין משהו מיוחד לאורך הדרך. ניתן וכדאי לשלב טיול בבוקר (בתוך לאס וגאס או מחוץ לעיר. סכר הובר ואדם מיד הם בהחלט אפשרות) ובסופו לעשות את הדרך לסיינט ג'ורג'.
אפשרות נוספת היא לנסוע בבוקר לכוון סיינט ג'ורג' ולהמשיך צפונה על I-15. ניתן לבקר בחציו המערבי של פארק ציון, Kolob Canyon, ו/או להמשיך עד כביש 14 ולפנות מזרחה לביקור ב- Cedar breaks National Park. התכוונתי להגיע לשם והענין לא צלח עקב מזג האויר, כך שאינני יכול להעיד אם הביקור כדאי, אבל קראתי על פארק זה דברים טובים.
-
Cedar Breaks National Monumentדומה במקצת לברייס, יותר קטן, יפה, אם נכנסים לברייס לא חייבים להגיע לשם, לעניות דעתי.