פראג
-
שלום,
ביום חמישי הבא אני נוסעת לפראג לארבעה ימים. אני מנסה לבנות מסלול (לפי כל המדריכים ומה שאני שומעת, פראג מאוד לא מסובכת...) אבל מרב שאני קוראת אני מרגישה מבולבלת....יש לי את מדריך פספורט, את שיחור וכמובן מסלולים שהורדתי מהאינטרנט ויש המון מסלולים...איך אני יודעת מה מספיקים ביום אחד? או שעדיף להיות ספונטנים, להגיע למקום ואז להתחיל להתגלגל? אני פשוט לא רוצה לפספס דברים ובגלל שהזמן "מוגבל", חשוב לי להיות ממוקדת.
ובנוסף - לגבי קרלובי וארי - האם מומלץ לנסוע לשם ליום אחד?
תודה מראש,
הילה -
פראג:Reאהלן הילה,
בטיול של 4 ימים לפראג אני מציע לוותר על קרלו-ויברי. יש מה לראות בעיר ב- 4 ימים האלו.
לעניין הבלבול - אין מה להלחץ. פראג עיר נוחה מאוד, זמינה וידידותית. מה שתספיקי לראות תלוי בקצב הטיולים שאת אוהבת. אם תגיעי לאתרים, תתבונני מבחוץ, תסמני V, ותרוצי ליעד הבא - תוכלי לסיים את העיר תוך יום אחד. אבל על מנת להנות באמת מהעיר, לחקור ולהכיר את התרבות, ההיסטוריה, אדריכלות, טעמים, אנשים, ובעצם ממש לטייל, תקדישי כמה ימים לעיר. מדריך שיחור, לטעמי, הוא מדריך מצויין לעיר, אבל מנסיון אישי, את הרי לא תלכי כל מסלול שמצויין שם, תנווטי לפי המטה, ותרימי את הראש בכל מבנה שמצויין שם.
הכירי את העיר באופן כללי, את האזורים, והמבנים התיירותיים העיקריים. בהגיעך לעיר צאי לסיבוב הכרות, אולי אפילו באיזה טראם שמקיף את כל האזורים המעניינים, כך תכירי את העיר ותוכלי לבחור כיצד להתמקד בהמשך הטיול. -
פראג:Reתודה, אופיר.
נראה לי שאני באמת אשתחרר מה``לחץ`` ואזרום בעיר....:)))
חשבתי שבפראג אין אוטובוס ``תיירים`` שמקיף אותה....לפי מה שכתבת אני מבינה שיש כזה? -
פראג:Reאין אוטובוס תיירים. ממליץ לפתוח מפה מקומית עם קוי הטראמים, למצוא טראם שמקיף את העיר יפה, ופשוט לעלות ולזרום איתו. -
פראג:Reהילה את צודקת ,העיר לא כזאת ענקית שצריך תכנון, אנוחנו הגענו למלון קיבלנו מפות קטנות כאלו והמלצות מהקבלה לאתרים- לא!! לפספס את בית הקברות היהודי שם,,,וכן יש {במרכז העיר } מיניבוסים עם מדריך לסיבוב מאורגן בעיר- רצוי להרשם לסיור לילה קודם- המסעדות שם טובות במיוחד ליד גשר קרל- רצוי להצטייד מראש בנעלי הליכה טובות, תהני -
פראג:Reהיי הילה
אני מאחלת לך טיול ניפלא
את נוסעת לבד?
אני גם מעוניית לנסוע אשמח לשמוע איך הסתדרת
יום טוב