מונטנגרו!!!!
-
הי לכולם. חברות ואני בדרך לשבוע במונטנגרו. הרכב והטיסה (לדוברובניק) סגורים ועכשיו נשארו המון שאלות... מקום בגן עדן מובטח לכל מי שיעזור

1. עלויות...בהנחה שלא באנו לחסוך יותר מדי וגם לא להשתולל, כן לראות כל מה שיפה ולהיכנס לכל מקום מומלץ.. כמה יורו לדעתך יספיק ליום? (לא כולל לינה שאותה נזמין מראש).. יותר דלק, כניסות, ארוחות...
2. המלצות על מקומות לינה/מסעדות ששווה להגיע אליהם
3. המלצה על מסלולי טיול/מקומות שכדאי לסטות בשבילם מהדרך שכולם עושים
4. שאלה אחרונה ואולי קצת מוזרה... בראש שלי התכנית היתה להגיע מדוברובניק לאיזור קוטור, משם לכיוון שמורת דורמיטור, בהמשך דרך קניון טרה לקולשין, ומשם פודגוריצה, אגם סקאדר וירידה לאורך החוף עד בודווה.. כמובן שבדרך יש הרבה דברים...כשבסוף נאלץ לחזור לדוברובניק לטיסה הביתה... בכל הטיפים שראיתי כולם עושים את הסיבוב בכיוון ההפוך... אשמח לדעת אם יש סיבה מיוחדת?
5. כל המלצה אחרת שלא חשבתי עליה
6.

איזה כיף, אני עוד רגע במונטנגרו 

7. תודה, נועה
-
מונטנגרו!!!!מציעה כי תקראי את הסיכום של ח.ג ממש בעמודים האלו של הפורום, חזרה משם לא מזמן.
לגבי הסיבוב - בזהירות רבה כי טרם נסעתי, אבל גם אני בונה מסלול
"הפוך" למקובל ---- כי...מתאים לי יותר להגיע אל החוף מההר.אבל כאמור טרם נסעתי בו. עיצות בתיאוריה בלבד.
-
מונטנגרו!!!!תודה

קראתי את סיכום המפורט ומכניס האנרגיות... והבנתי שטיולים מאורגנים נוסעים "הפוך" אז נרגעתי...
ממש קרוב אבדוק ואאשר רשמית

ואם למישהו יש עוד המלצו קונקרטיות, יותר מאשמח לשמוענועה
-
מונטנגרו!!!!די ברור לי שננעלת על מונטנגרו.אבל,
מונטנגרו כולה לטעמי ,צריכה להיות בעדיפות שניה, לאזורים הקרובים לדוברובניק.
אם לא היית קודם בקרואטייה ,אני מציע לך לשקול מסלול קצר יותר במונטנגרו רק על ציר החוף וההרים הקרובים אליו,עם ויתור על פנימה של הארץ הזו וטיול גם בקרואטיה מדוברובניק צפונה כולל לפחות האיים מלייט קורצ'ולה .
לחילופין לבצע טיול יפה של שבוע מדוברובניק עד מפלי קרקא ובחזרה דרך האיים חוואר ,קורצ'ולה ומלייט.
-
מונטנגרו!!!!אולי לא קראתי טוב אבל איני יודעת למתי הטיול מתוכנן.
האם לנסוע להרים?
אם אוהבות ים אתן אז אולי לא. עקרונית הנהיגה במישור קלה יותר אבל אין כאם באמתמישור. בכלדרךיש הרבה עליות וירידות.
לגבי עלויות ומקומות לינה. היום השלמתי חלק זה בסיפור הטיול. מקוה להמשיך מחר עם מקומות הלינה בקרואטיה. תכנסי ותקראי. איפה תמצאו מקום פנוי?
קחו בחשבון שהנהיגה מאמצת רבת עקלתונים בקטעים רבים.
לגבי הכוון. זה מסובך לתת עצה.
נסענו רק אל קולשין וממנה לזאבליאק ולא בכוון הפוך.אז איני יכולה להשוות. .
בכוון הנסיעה שלנו ניתן היה לעצור במפרצים לאורך הדרך ולצפות אל נהר מורצה. בכוון הפוך זה מסובך יותר.
תמיד יש כוון שבו "מפסידים" משהו מהתצפית אל הים.
בעת התכנון לא חשבתי רק על כוון הכביש (הומלץ לי לנסוע הפוך ממה שתכננתי)אלא בעיקר על תוכן הימים וכך הסתדר לי יותר טוב.
התקבל אצלינו הרושם שטוב בחרנו כי הכביש , לפחות מניקשיץ עד ז'בליאק עבר שיפוץ, הוא בעל 2 נתיבים בעליה, בקטעים רבים אבל הרגשנו שהעליות בו חדות יותר. יש פחות עקלתונים. יש מנהרה .
המליצו לנו לנסוע בחזרה מניקשיץ לריסאן. ההגדרה לא מדויקת כי הכביש מגיעה לנקודה דרומית יותר. אני לא מכירה את הדרך אבל טוענים שהנוף מרשים. האם רק בכוון הירידה או גם בעליה?
-
מונטנגרו!!!!תודה
וכן, אני דיי סגורה על מונטנגרו, כולל טיולי יום רגליים בשמורות הטבע הצפוניות יותר.. ומרגיש לי עמוס מיד להוסיף לטיולים האלו גם את קרואטיה כשיש לי רק שבוע.
בטוחה שאגיע בהמשך גם לקרואטיה ואז כנראה אנחת בזאגרב

-
מונטנגרו!!!!תודה חנה.
אין ספק שהתאורים שלך רק חיזקו את הרצון להגיע לשם, ואם הוספת עוד חלק אז בטוח אגיע אליו.

אני נוסעת עוד שבוע (אילוצי חופש גדול), לשבוע.
אני אוהבת ים, אבל יותר מזה אוהבת הליכות בהרים. התכנית זה "לעבוד קשה" בהרים ולסיים ביומיים בים.
אני מבינה שרוב הכבישים במדינה לא פשוטים ומוכנה לזה, כולל נסיון בנהיגות בהרים במדינות אירופה.
החשש היחיד שלי הוא מנהיגה בתוך שמורת דורמיטור, ובשמורת לובסן, עליהם קראתי טיפים שקצת מלחיצים.